Feriehus i Goriska

Ser du etter en bortgjemt ferieperle i Europa, kan et feriehus i den slovenske regionen Goriska være noe for deg. Reis hit for å oppleve utrolig vakker natur, vingårder, severdigheter og historie.

Goriska er en region vest i Slovenia på grensen til Italia. De Julianske Alpene, Soča-elven og Vipava-dalen er de mest beundringsverdige naturområdene i regionen – og grunn nok til å legge ferien i Slovenia nettopp hit. De Julianske Alpene er oppkalt etter keiseren Julius Cæsar, og er en del av Alpene. Fjellkjeden strekker seg fra det nordøstlige Italia til Slovenia. Velkommen til en region som inviterer til store og små ferieopplevelser i vakkert landskap!

Lei feriehus i vakre Slovenia

Populære feriehus i Goriska

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Goriska

Loading...

Feriehus med basseng i Goriska

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Goriska

Loading...

Aktive naturopplevelser i Slovenia

Er du en naturelsker og velger en ferie i Goriska, har du valgt riktig feriedestinasjon i Slovenia. Her finner du nemlig Slovenias eneste nasjonalpark – Triglavski Nasjonalpark. Parken utgjør den sørøstre delen av Alpin-massivet, og Triglav-fjellet ligger omtrent midt i parken. Triglav er den høyeste toppen i Julian-alpene. Her ligger naturperlen Dolina Triglavskih jezer, også kalt «de sju sjøers dal», til tross for at dalen faktisk har 10 innsjøer. Innsjøene ligger på høyder mellom 1,294 og 1, 993 meter. En fantastisk opplevelse for deg som ønsker er utfordring på ferien.

Er du ute etter ville opplevelser på vannet kan du benytte deg av elven Soča, en av Europas mest ettertraktede reisemål for kajakkpadling og rafting. Den vakre elven Soča har en spesiell plass i mange slovenske hjerter. Her finnes ulike vanskelighetsgrader, og vannet varierer fra vilt til stille, og dette er en flott aktivitet for hele familien. Området ved Soča-dalen inviterer til en aktiv ferie, og i byen Kobarid finnes det en gårute som leder til en rekke vakre fossefall, som Veliki Kozjak og Mali Kozjak. Husk badetøy hvis du får lyst til å ta et bad.

I den laveste delen av Triglav Nasjonalpark ligger Tolmin ravinen, en destinasjon for deg som er litt mer "sporty" enn gjennomsnittet. Det er en perfekt kombinasjon av stein, grønne områder og vannfall. I følge en legende ble Dante Alighieri inspirert til deler av "Den Guddommelige Komedie" etter et besøk til nettopp disse ravinene. 

Regionen tiltrekker seg hvert år et stort antall fiskere, og fra begynnelsen av april er Soča et eldorado for fluefiskere. Er du interessert i å teste fiskelykken på ferie i Goriska, kan du tilbringe dagen med stangen og kanskje får du marmorørret, den berømte Soča-ørreten. Den kan enkelt tilberedes i rolige rammer «hjemme» i feriehuset.

Aktiv ferie i Slovenia

Utforsk regionen fra feriehuset i Goriska

I den naturskjønne regionen Goriska er det mye du kan se og gjøre. Med et feriehus fra NOVASOL kan du selv designe ferien slik du ønsker, og utforske denne vakre delen av Slovenia i ditt eget tempo.

Vi tilbyr feriehus i nærheten av Tolmin – kommunen og Soča-dalens største by. Vakkert plassert ved «inngangen» til Triglavski Nasjonalpark. Reiser du til byen Tolmin kan du blant annet se den gamle bykjernen, og det 1000-år gamle slottet på toppen av Kozlov rob.  I Tolmin kan du se vakre minnesmerker fra første verdenskrig, blant annet trekirken Javorca. Disse minnesmerkene har gitt området status som Europeisk Kulturminne. Tolmin er kjent for sin festival «Metaldays», en festival som årlig har rundt 10,000 besøkende. Her arrangeres også Overjam, en reggeafestival med internasjonale artister.

Tar du turen til Kobarid kan du lære mer om områdets krigshistorie. Kobarid museum har tidligere vunnet pris som beste museum i Europa, og her kan du lære mer om krigshistorien rundt Soča og Isonzo-fronten.

Ønsker du å kombinere historie med natur, kan du legge ut på Kobarids historiske fottur. Stien er fem kilometer lang, og tar rundt fire til fem timer. På turen kan du se og oppleve noen av de største severdighetene Kobarid kan by på – som Kozjak fossen, elven Soča, Kobarid museet, Tonocov grad, samt andre historiske steder. Dette er en flott måte å utforske området. Etter en dag med opplevelser kan du prøve en av de mange restaurantene i Kobarids, det lille området er nemlig kjent for et stort antall restauranter i verdensklasse.

Den lille fjellperlen Bovec må oppleves på ferie i områdene rundt Soča-elven. Dette området inviterer til avslappende opplevelser i naturskjønne omgivelser. Her kan du også se en av de mest majestetiske fossene i Europa, nemlig den 144 meter høye Boka-fossen. Herfra kan du også ta en av stiene opp til innsjøen Krn, den høyst beliggende innsjøen i Slovenia. Den som ønsker en aktiv ferie kan fryde seg over at Bovec er et paradis for vannsport, paragliding, sykling og fotturer. I kommunen Bovec ble deler av Hollywood-filmen Narnia: Prins Caspian, fra Narnia-fortellingene filmet. Her kan du smake på tradisjonelle slovenske retter laget på lokale ingredienser. Bovec har også en Zipline-park, som vil være en hit blant adrenalinsøkende turister.

Ferie i Slovenia

"Slovenias Toscana"

Mange forbinder nok ikke Slovenia med vinproduksjon, men dette landet er helt klart med på notene når det kommer til vin. Kommunen Brda er et svært fruktbart område, og står for en god del av landbruket og fruktproduksjonen i landet. Her produseres druer, kirsebær, aprikos, pærer, fiken og plommer. Her produseres viner som Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Pinot gris, og Sauvignon vert. Brda strekker seg fra den italienske grensen til elven Soča.

Brda omfatter også den slovenske delen av Goriška brda, åssider som er delt mellom Slovenia og Italia. Denne mikroregionen er en av de viktigste vinproduserende områdene i Slovenia. Reiser du hit kan du nyte et mildt middelhavsklima og masse god vin! Den perfekte dagsturen på ferie i Slovenia, og kanskje kan du også kjøpe med en flaske som kan nytes fra feriehusets terrasse.

Vipavska-dalen er virkelig en fryd for både øyet og smaksløkene. Her er du i et område velsignet med fruktbar jord og mildt klima. Spesielt vakker er den lille byen Vipavski Križ med sitt middelalderpreg. Vingårdene i området er ofte små og sjarmerende, og ofte har vinproduksjonen på gårdene foregått over flere generasjoner. Her må du også prøve kirsebær og fersken, og frukten du kjøper i butikken vil aldri bli den samme. En av områdets delikatesser er kirsebærstrudel, kjøp med og nyt den «hjemme» i feriehuset med et glass lokal vin. Vipavska-dalen er også en ypperlig destinasjon hvis du vil være aktiv, og landskapet inviterer til fot – og sykkelturer, klatring og fiske.

Slovenia er et prismessig rimelig land, og det blir mer og mer populært som skidestinasjon. Kransjka Gora og Rogla er nok de to mest populære skiområdene. Skisport har lange tradisjoner i Slovenia og skianleggene byr ofte på brede pister i forskjellige vanskelighetsgrader, som passer både nybegynnere og erfarne. De høyeste toppene ligger i 2400 meters høyde, men er av de store fordelene ved en skiferie i Slovenia er at det er kort avstand mellom bykjernene og skianleggene. Hos NOVASOL feriehusutleie kan du finne feriehus og ferieleiligheter som kan danne rammen rundt en spennende skiferie i Slovenia. 

NOVASOL ønsker deg velkommen til den slovenske ferieperlen Goriska!