Feriehus i Larnaca

Størstedelen av feriegjestene på Kypros danner sitt første inntrykk av øya i byen Larnaca, da de fleste fly lander her og ikke i Paphos. Larnaca er et berømt valfartssted både for kristne og for muslimer. Etter at Jesus hadde vekket Lazarus til live etter hans død, bodde han her i havnebyen, hvor han senere ble innsatt som byens første biskop. Den imponerende Sankt Lazarus Kirke, som ble oppført i det tiende århundre, er et storslått eksempel på Kypros byzantiske arkitektur.

Palmetrærne langs den flotte strandpromenaden bidrar til å gi promenaden en elegant fremtoning. Marinaen er et møtested for hobbyseilere fra hele verden. Ca. 5 kilometer utenfor Larnace, i retning lufthavnen, er Hala Sultan Tekke moskeen. Moskeen ble oppført i 1816 på det stedet hvor profeten Mohammeds pleiemor etter sigende døde og ligger begravet. Moskeen er omringet av en vakker oase av palmetrær og syriner ved bredden av en innsjø. Området er i tillegg et yndet vinterkvarter for flamingoer og andre trekkfugler.

I det kuperte landskapet rundt Larnaca ligger det eventyrlige landsbyer med tradisjonelle hus, som også er tilgjengelige for utleie. Den berømte landsbyen Lefkara med sine smale gater og steinhus med rød teglsten er kanskje den mest kustneriske av de alle. Landsbyen er verdenskjent for broderi- og gullsmedarbeid. Det sies at Leonardo Da Vinci besøkte stedet og tok med en alterduk hjem, som han senere forærte katedralen i Milano.

NOVASOL har lang erfaring med feriehusutleie på Kypros - vi kan anbefale fantastiske Larnaca som din neste feriedestinasjon. I Choirokoitia ligger et av de mange arkeologiske utgravningsstedene som er ved det østlige middelhavområdet. Dette er en av de mest velbevarte forhistoriske bosettinger som er å finne ved Middelhavet og er derfor oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Ferienwohnung Larnaca - Zypern