Påskeferie i Norge

Påsken er for mange en av årets mest etterlengtede og tradisjonsrike høytider. Og ofte velger vi nordmenn å feire påske i Norge, fremfor å reise til utlandet. Her setter vi av tid til familie og venner, og samles rundt brettspill, påskekrim og skileik i påskeferien. Noen trives best i solveggen, mens andre spenner på seg skiene og legger ut på tur i påskefjellet. Vil du på hyttetur i påskeferien, men mangler hytta? Hos NOVASOL kan du leie hytter og ferieboliger over hele Norge til påskeferien!

Påske i Norge med dine nærmeste

Påske i Norge med hele familien

Påskeferien er for mange et kjærkomment avbrekk fra hverdagen. Her får vi tid til rein og skjær avslapning sammen med de nærmeste. Vi handler inn kilovis med påskemarsipan og appelsiner, før vi vender nesa mot ei hytte i påskefjellet, langs kysten eller et annet sted man har kjært.

Drømmer du om å tilbringe påskeferien i solveggen, ha fantastiske skimuligheter rett utenfor døren eller bare kunne slappe av et annet sted enn hjemme? Det finner du hos oss!

Hvis du har lyst til å oppleve noe nytt og annerledes i årets påske, kan du ta en titt på hvilke muligheter vi har til å holde påskeferie i utlandet.

påskerebus

Påskeaktiviteter - topp 6 ting å gjøre i påsken

Trenger du inspirasjon til hyggelige og morsomme påskeaktiviteter? Vi har samlet noen tips til hva du bør finne på i påsken som kan glede hele familien. Enten du befinner deg på påskefjellet, ved kysten eller koser deg i en ny by og opplever en urban bypåske, kan du finne på morsomme aktiviteter som bidrar til en minnerik påskeferie.

Spillekvelder med familien hører påsken til

1. Påskerebus, skirenn og andre familiekonkurranser

Finnes det noen i familien som har litt ekstra konkurranseinstinkt? Arranger en konkurranse som hele familien kan bli med på!

Dere kan for eksempel lage et rebusløp med påskerelaterte spørsmål og oppgaver, eller arrangere utebingo, hvor man skal finne forskjellige ting ute i naturen.

Liker dere litt mer fysiske oppgaver, og dere befinner dere på et sted med en del snø, kan dere for eksempel holde skirenn eller konkurrere om snøballkasting. Dere kan også lage skihopp, orgeltramp eller flaskebane, og dyste om hvem som har de flotteste landingene eller det lengste rennet.

Du skal ikke se bort ifra at det er så gøy at det blir en årlig tradisjon!

Lei ei hytte i nærheten av skiløyper

Dra på skitur i påskeferien

2. Spillekveld i påskeferien

Dette er et selvsagt og kjærkomment innslag i de flestes påskeferie, og spesielt hvis man tilbringer den på hytta. Etter en dag ute i bakken eller solveggen, er det hyggelig å samles rundt et morsomt spill på kvelden. Yatzi er en klassiker, men ta gjerne med flere ulike spill, slik at det er noe for enhver smak. Og glem for all del ikke kortstokken!

Trenger du inspirasjon til flere aktiviteter på hytteturen? Da kan du ta en titt på guiden vår!

påskeegg

3. Skitur i påskefjellet

For mange er påskeferie på fjellet synonymt med friske skiturer i velpreparerte løyper. Og det er lite som slår en deilig skitur, etterfulgt av kakao, sjokolade og appelsin blant snøtunge trær.

Sørg for å finne en passende løype for hele turfølget, og pakk med dere godt med klær og niste til turen. Hold utkikk etter den beste rasteplassen og nyt den friske luften i fjellet!  

Hos NOVASOL kan du leie hytter i hele Norge, ofte tett på kjente skidestinasjoner, som Sjusjøen og Nesbyen.

påskemiddag

4. Påskeeggjakt

Godterifylte egg hører påsken til, men hvorfor ikke gjøre litt ekstra ut av det?

Eggjakten har lange tradisjoner i land som Australia og England, og her skal man altså gjemme og finne påskeeggene før man kan glede seg over innholdet. Dette skaper litt mer spenning i påsken, og er en tradisjon vi godt kan adoptere her hjemme også.

Lag for eksempel et kart undertegnet påskeharen som barna må bryne seg litt på, og la dem lete etter hovedpremien, som selvfølgelig er det store påskeegget. Eggjakten kan foregå både inne og ute – alt etter hva været og humøret tillater – og er den perfekte påskeaktiviteten med barna.

Lei ei hytte i påskeferien

Mal påskeegg med barna på hytteferien

5. Fire stjernes middag – påskeversjonen

Mange av oss opplever at ansvarsfordelingen i hjemmet er ganske forutbestemt. Men hvorfor ikke gjøre litt ekstra ut av matlagingen og engasjere barna også?

Del inn lag med både barn og voksne, og fordel dagene i påskeferien mellom lagene. Hvert lag skal stå for middagen denne dagen, og dere må gjerne ha fokus på tradisjonsmat i påsken. I tillegg til at hvert lag skal lage middag, blir det ekstra gøy om de også skal stå for underholdningen. Her er det garantert latterkrampefaktor!

Påskeferie på Sjusjøen

6. Perfekt påskeaktivitet for barn: dekorer påskeegg!

Selv om du bare leier ei hytte i påskeferien, er det veldig koselig å pynte litt. Og en påskeaktivitet barna garantert kommer til å elske, er å få lage påskepynten selv. Her er det bare fantasien som setter grensene. 

Her kan hele familien være med. Legg for eksempel noen egg til side før påskefrokosten og la de minste få prøve å blåse og male egg. Heng dem opp rundt omkring i hytta for en ekstra hyggelig påskestemning. Dere kan også bruke doruller eller eggekartonger, litt papp, maling og fjær til å lage fine påskeharer eller kyllinger. Her er det kun fantasien som setter grensene!

Se utvalget av hytter til leie

Påskeferie på fjellet

Som nevnt er det mange som forbinder påskeferien med en hyttetur på fjellet – gjerne i kombinasjon med snø, ski og lange dager ute i frisk luft.

Tilbring dagene i nypreparerte skiløyper blant snøtunge trær, før familien samles rundt middagsbordet på kvelden. Etter middag er det selvfølgelig tid for morsomme spill eller gode samtaler foran peisen. 

Høres dette ut som noe for deg, men mangler du hytta? Du finner garantert drømmestedet blant de mange hyttene våre på fjellet i Norge. Ta for eksempel en titt på hyttene våre i Hedmark. Vi har for eksempel flere hytter på Sjusjøen, som er et skikkelig vintereldorado der du kan bo tett på mange fantastiske skimuligheter. 

Finn hytte til påskeferien i Hedmark

Påskeferie langs kysten i Norge

Selv om mange nordmenn har et bilde av påsken som snøkledd, er det flere som også ser den som en gylden mulighet til å ønske våren og det varmere været velkommen.

Det har du mulighet til å gjøre langs hele norskekysten. Her kan du finne flotte sørlandsperler, feriehus mellom fjorder og fjell eller sjarmerende fiskevær, hvor du kan glede deg over at vi går lysere og grønnere tider i møte.  

Én av mulighetene er å dra til Sørlandet, som byr på fantastiske opplevelser for både store og små i påsken. Velger du å legge påskeferien hit, kan familien oppleve sjørøverpåske i Abra Havn og Dyreparken, besøke Vitensenteret Sørlandet, eller nyte bylivet i Kristiansand.

Se ledige hytter på Sørlandet i påsken

Påskeferie i byen - urban bypåske!

Ikke alle har lyst til å tilbringe påsken ute i vill og vakker natur – noen trives best i byen, der man har flere forskjellige muligheter når man skal bestemme seg for påskeaktivitetene.

Og vi har heldigvis også flere ferieboliger og hytter i nærhetene av de største byene i Norge. Opplev en ny by innenfor landets grenser, besøk yndlingsbyen eller reis dit familie og venner bor. Ta for eksempel en titt på utleiemulighetene i Bergen i årets påske og gled deg til å få nye impulser og opplevelser.

Se feriehus og hytter i Bergen

Lei hytte i påskeferien

NOVASOL har et stort antall hytter i Norge, som kan passe perfekt til årets påskeferie. Her ligger det til rette for dager fylt med aktiviteter, moro, lek og fullstendig avslapning. Hos oss kan du leie alt fra moderne feriehus med fasiliteter som boblebad og badstue, til enkle hytter som lar deg bo tett på naturen. 

Har du bestemt deg for hvor du vil reise i påsken? Da kan du enkelt søke deg frem til riktig destinasjon fra forsiden. Vår søkefunksjon lar deg også legge inn ulike kriterium, som antall soverom, standard eller nærhet til skianlegg.

Husk at de aller beste hyttene våre går først, og derfor lønner det seg å bestille årets påskeferie i Norge allerede nå!

Book ei hytte i Norge her