Vinterferie i Østerrike

Hvis du først har opplevd hvordan det er å spenne på seg skiene og suse ned en av de utallige bakkene i det fantastiske vinterlandskapet i Østerrike, skjønner du det. Skjønner at skikjøring ikke bare er en vinteridrett, men i like stor grad en livsstil. Enten du er oppvokst i fjellet med ski på beina og kjører bedre enn du går, eller du først senere i livet har lært å stå på ski, gjelder det samme. Har du opplevd ekte skiglede, gir du ikke slipp på den med det første. Det vil si, det kan hende du har lyst til å bytte ut skigleden med snowboard, en moderne konkurrent til de tradisjonelle plankene.

Når ski og snowboard trenger en pause, møtes skifolket gjerne ved de popluære ”Almhütten”, alpehyttene. Her kan du stille sulten og få deg noe varmt å drikke. Spesielt populær er den legendariske drikken ”Jagatee”, eller ”Ja-Ga-Thee”, som mange av gjestene uttaler det. Den er like nødvendig for vintersportsopplevelsen i Østerrike som smøring er for skiene. Sånn har det vært bestandig, men mange yngre skiløpere som er opptatt av sunnhet og helse, velger ofte vekk jagateen til fordel for mer typiske sportsdrikker. Allikevel er det fortsatt en hel hærskare av tradisjonsbevisste skiløpere som sverger til den dampende teen. Og bare rolig, selv om man kanskje skulle tro det ut fra navnet, inneholder heldigvis ikke teen noen jeger, men derimot en god slump alkohol! I de vestlige delene av de østerrikske alpene serveres ofte en ”Subiro” i stedet for jagateen. Det er en pærebasert snapsdrikk som er spesielt populær i den østerrikske regionen Vorarlberg.

Mye aktivitet i kald og frisk luft gjør at man trenger ekstra næring for å klare de fysiske strabasene og holde varmen. Hvordan? Det velger du selv! Østerrike er skientusiastenes paradis. De verdensberømte skistedene som har huset OL, VM og ulike worldcuparrangementer, er bare toppen av iskaka. Landet har noe å by på for folk i alle aldre og på alle ferdighetsnivåer. Det er bare å bestemme seg. Bestemme seg for om du også vil oppleve denne helt spesielle livsstilen.

Østrig vinterferie