Ferie i Sverige

Vi elsker ferie i Sverige! Vårt naboland er et skikkelig ferieparadis, med plass og aktivitetsmuligheter for alle typer ferie. Den svenske naturen inviterer til vandring, mens skjærgården lokker med båtliv og fiske. I tillegg har vårt naboland et imponerende antall fornøyelsesparker, som passer midt i blinken for barnefamilier på tur.

Hvem visste at lille Sverige kunne inneholde så mange morsomme opplevelser og aktiviteter? Vårt naboland er lett tilgjengelig for oss nordmenn, og mange forbinder turen over grensen med gode ferieminner. Vi har vokst opp med bilferier, og turer til små, røde «sommerstugar» dypt inne i de svenske skogene. I nabolandet fikk vi oppleve skikkelig ferieidyll i form av dype skoger, lange sandstrender og hyggelige storbyer. At vi ankommer Sverige med Astrid Lindgrens eventyr i bakhodet er det ingen tvil om, og her blir du uten tvil ikke skuffet.

Ferie i Sverige

Feriehus i Sverige

Loading...

Ferietips Sverige

Hva vil du oppleve i løpet av oppholdet? Reiser du med familien, kjæresten eller venner? Under får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg på vei i planleggingen av ferien i Sverige.

For deg som reiser med barn

Sverige er en skikkelig fin destinasjon for deg som skal på ferie med barn! Det er vel ikke annet å forvente av landet som ga oss Astrid Lindgrens fantastiske forfatterskap. På en ferie der lek og moro skal stå i fokus, seiler derfor Småland opp som en favoritt. I Vimmerby tilbrakte den folkekjære forfatteren sin barndom, og i dag kan barn i alle aldre bli med inn i hennes fantastiske univers. I Astrid Lindgrens verden kan hele familien møte Pippi, Emil, Madicken og mange andre kjente karakterer. Halland omtales ofte som ”Sveriges riviera” og er en populær feriedestinasjon blant barnefamilier. Fylket ligger langs Sveriges vestkyst, og kan friste med fantastiske sandstrender vendt mot Kattegat. Her finner du blant annet stranden Tylösand, som ved flere anledninger har blitt kåret til landets fineste.

For deg som reiser med kjæresten

Hva er vel mer romantisk enn en øyferie? Det er få steder som slår Sveriges største øy når det kommer til idyllisk natur, spennende attraksjoner og finkornede strender. Stå opp tidlig og se soloppgangen, tilbring dagen på en bortgjemt strandperle, eller oppdag øya fra sykkelsetet. Gå heller ikke glipp av et dypdykk ned i Gotlands spennende historie gjennom et besøk til Visby. Her kan du blant annet se én av Sveriges mest berømte severdigheter, nemlig ringmuren som omgir byen.

For deg som reiser med venner

Skal du på ferie i Sverige med venner, tenker du kanskje først og fremst på de hyggelige storbyene. Gøteborg har en egen følelse over seg. Det er noe med byens atmosfære som gjør at vi kommer tilbake gang etter gang. Gøteborg frister nordmenn med god mat og drikke, bra shopping, fornøyelsesparken Liseberg og skjærgårdsliv.

Sverige - barnas ferieparadis

Sverige er en feriefavoritt blant de minste. Her finnes det et stort utvalg av spennende opplevelder og aktiviteter for barn i alle aldersgrupper.

Dalarna

Vi nordmenn forbinder nok Dalarna med den berømte dalahesten fra Mora. Når du tar med barna på ferie til Dalarna, kan det derfor være et morsomt innslag med et stopp innom verdens største dalahest i Avesta. Vil du vite mer om den ikoniske hestens opprinnelse, finner du verdens største samling i Falun.

I Dalarna er det flere familievennlige parker, og vi kan blant annet nevne Orsa Rovdjurspark og Leksand Sommarland. Dalarnas natur er variert og det finnes mange tilrettelagte turstier som kan passe selv familiens minste. For de større barna kan det være spennende med en sykkeltur på fjellet, eller en tur under jorden i Falu Gruva.

Småland

Hyggelige Småland er en fantastisk destinasjon for familier. Her ligger fornøyelsesparker som High Chapparal og Astrid Lindgrens Verden, én av Sveriges flotteste skjærgårder og fine turmuligheter i de smålandske skogene. Mulighetene her er mange, og det er kun tiden som setter grenser for alt dere kan oppleve.

Vi anbefaler et besøk til den historiske byen Kalmar. Videre derfra kan du enkelt ta deg ut til solskinnsøya Öland. Her ligger det til rette for gode opplevelser for hele familien. Øya er kjent for sin unike natur, og du finner hele 75 naturreservater her. Du kan tilbringe dagene på de lange sandstrendene, eller syklende på noen av øyas mange ruter.

Det er i tillegg mye å se på øya, og barna vil garantert elske Borgholms slott. I sommermånedene kan de minste bli med på ridderskole og workshops, og lære mer om slottets 900-årige historie.

Värmland

Värmland ligger kun en kort kjøretur fra Oslo, og i dette fylket er det først og fremst naturopplevelsene som står i fokus. Sveriges største innsjø, Vänern, ligger i Värmland, Västergötland og Dalsland, og frister med gode muligheter for vandring, bading og fiske. Innsjøen har over 450 mil med fastlands- og øystrender, og skjærgården er verdt å oppleve. Värmlands største by, Karlstad, ligger rett ved Vänern, og nede ved marinaen myldrer det av liv på sommeren. Karlstad er et godt utgangspunkt for å oppleve skjærgården, og det kan du gjøre både i båt og kajakk.

Värmland har flere fine badeanlegg for dagene der været ikke er optimalt, og vi kan blant annet nevne Sunne Sommarland og Sunstabadet i Karlstad.

Ferie i Sverige gjennom NOVASOL

Ser du etter overnatting i Sverige til din neste ferie? NOVASOL kan tilby et stort og variert utvalg av feriehus og hytter over hele Sverige. Du kan derfor enkelt søke deg frem til ferieboligen som passer deg og dine ferieønsker best.

Reiser du på ferie i Sverige og velger en NOVASOL feriebolig som utgangspunkt, har du de beste forutsetninger for opplevelser og aktiviteter i nærområdet.