5 gode grunner til hvorfor du bør leie en hytte!

Har du lyst til å dra på hyttetur, oppleve Norge og valse rundt i vakker natur? Da bør du leie en hytte hos oss. Ikke bare er vi en trygg aktør som tar hensyn til både deg som leier og de som leier ut sin stolthet, men vi vil også sikre oss at du får den beste opplevelsen med å leie en hytte. Les våre 4 beste grunner til hvorfor du bør leie en hytte! 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

1. Unn deg litt avslapning og luksus på hyttetur

Enten du reiser på en romantisk hyttetur langt innpå fjellvidda med kjæresten, eller du tar med hele familien til en aktivitetshytte ved sjøen kan du unne deg litt ekstra luksus. Flere av hyttene som vi leier ut har badstu, sauna, utendørs boblebad og kanskje til og med en utedusj? Å leie en hytte eller et feriehus trenger slett ikke å være primitivt – vi har flere luksushytter til leie på lur!


Len deg tilbake i en badstu etter en lang skitur i vinterkulden på fjellet. Ta en avkjølende dusj i utedusjen bak hytteveggen etter å solt deg på brygga. Eller hopp opp i et utendørs boblebad under stjerneklar himmel med noe godt i glasset. 

utendørs boblebad
Leier du din egen hytte kan du glemme tid og sted i noen dager. NOVASOL sine hytter byr på komfort, privatliv og luksus. Bruker du søkefunksjonen øverst på siden kan du enkelt filtrere på hvilke ønsker og behov du har til hytteturen din. Stjernene på hyttene viser hvor høy standard hytta har, så her kan du bare velge og vrake blant alle hyttene våre. 


Finn en hytte med spa

 

2. Tid til å lage god hyttemiddag - utforsk lokale matskatter og gårdsutsalg  på veien til hytta

Selv om Norge er preget av faste butikkjeder med standardvarer kan du finne flere spennende lokalråvarer rundt om i Norge. Dra innom en lokal gård med gårdsutsalg og kjøp kortreist eller til og med «ureist» mat direkte fra produsenten. Flere lokale gårder tilbyr både ferske grønnsaker, egg, melk og ferskt kjøtt. Med gode og ferske råvarer kan du trylle fram de deiligste hyttemiddagene, litt utenom den vanlige fredagstacoen.

 
Leier du en hytte ved et fiskevann, en elv eller langs kysten kan du teste ut fiskelykken og fiske din egen fisk Hos oss kan du leie hytte med egen båt slik at du kan tøffe utover og dorge etter makrell eller sei. Sløy og fileter fisken selv og tilbered et herremåltid på hytta – egenfisket fisk smaker best!

fiske

3. Ta med hele familien på nye opplevelser i skog og fjell

En hytte innbyr til lek, aktivitet og sport. Utforsk en spennende langrennsløype innover fjellvidda, ta med pølser på termos og kvittlønsj i sekken! Kast dupp og mark ut i fjellvannet og konkurrer i hvilken fiskestang fisken biter på først. Ta en vandretur langs kysten og se på båter og opplev skjærgardslivet. Vil du oppleve Norge til fots har vi samlet 10 flotte fotturer i Norge, som du kan hente inspirasjon fra. 

familie på tur
Du trenger ikke alltid leie hytte for en hel uke når du leier hos NOVASOL, vi har mange hytter du kan leie for en helg eller langhelg. Fordelen ved å leie hytte i en langhelg er at du kan oppleve naturen og få nye immpulser uten å ta en uke fri fra jobb og skole – vi liker å kalle det for en miniferie. Uansett lengde på hytteturen finner du gode tips til den perfekte hytteturen, sammen med en nyttig pakkeliste og morsomme ideer til hyttaktiviteter for store og små.
 

4. Du kan spare penger på å leie fremfor å eie hytte

Mange går å bærer på en hyttedrøm. Få ting er vel så avslappende som å rømme til sin egen hytte, høre knitringen fra peisen mens vinden suser utenfor hytteveggen, spise god mat med noe godt i glasset og krølle seg sammen i sofaen med en god bok etter en lang skitur? Enten du drømmer om en hytte på fjellet eller et feriehus ved sjøen kan det koste deg dyrt å eie en hytte. 

hytte
Både driftskostnader og lånekostnader på hytta kan veie så tungt som 100.000kr i året. Hvis vi begynner å se på alle utgifter knyttet til å eie en hytte, vil nok mange få seg et lite sjokk. Ikke bare skal du bregne strøm og vann, men også ved til fyring, veikostnader, brøyting og eventuell eiendomsskatt. I tillegg kommer både kostnader og arbeidstimer som legges inn i vedlikehold, slik som maling, restaurering, drenering eller nytt tak. 

sjøhytte
Blir du også svett av å tenke på alle utgiftene og all ansvaret av å eie en hytte? Da kan du heller leie en hytte og slippe å tenke på både vedlikehold, restaurering og brøyting. Lei en hytte i Norge med NOVASOL og realiser hyttedrømmen, uten å måtte tenke på egenkapital, renter og lån. Det eneste du trenger å ta stilling til er hvor mange du vil ha med deg på hyttetur og når dere skal dra – vi fikser resten! 

5. Du kan reise til nye steder og oppleve flere deler av Norge

De som eier en hytte føler kanskje ofte på at de «må» bruke hytta som de har investert så mye tid og penger i. Leier du derimot en hytte kan du ta deg friheten til å velge og vrake blant forskjellige standarder, områder, aktiviteter og avstand. I vinterferien frister det kanskje å utforske vinteren på Hafjell, Geilo eller Kvitfjell? Mens i sommerferien frister svaberg, bademuligheter, båtturer og is fra den lokale kiosken i Risør eller Hvaler mest. Leier du hytte får du en unik sjanse til å oppleve flere områder i det vakre landet vårt når du vil dra på norgesferie. 

vinterhytte
Med en inkludert trygghetsforsikring som dekker de fleste uhell og skader, kan du fokusere på å bare nyte tiden og omgivelsene på turen. Enten du er av den eventyrlystne typen, eller liker faste og trygge rammer kan du finne en hytte som passer deg hos oss. Det er nemlig mange hver helgetur og ferie leier den samme hytta – om igjen og om igjen. 
 

 

 

| Forfatter
(Publisert første gang: )

Se våre ferieboliger i Europa