Vinter på Gautefall

Gautefall i Telemark er et eldorado for skientusiaster. Her finner dere en skidestinasjon med fokus på barn og unge i løypene, og alt ligger altså til rette for en flott ferie til Gautefall med hele familien!

Det er flotte langrennsmuligheter på Gautefall

Gautefall Skisenter

Gautefall ligger i Drangedal sørvest i Telemark, og er lett tilgjengelig fra hele Sør-Norge. Gautefall Skisenter har de siste årene vokst til å bli et av Telemarks største alpinanlegg. Her er det supre forhold for alle alpinister uansett alder og ferdighetsnivå, og enten man står på slalåm, carving eller telemark. En egen snowboardpark sørger for at brettentusiastene virkelig får utfoldet seg på ferien.

En stolheis, tre skitrekk og to skibånd sørger for at alle kommer raskt ut i bakken, og den totale heiskapasiteten er på over 7000 personer i timen.

Det er gode forhold i bakkene, og anlegget har investert i et nytt og effektivt snøkanonsystem for å sikre perfekte løyper uansett vær. Du kan velge mellom 15 forskjellige nedfarter, og i tillegg har anlegget både kjelkebakke og skilekområde for små og store barn som vil ha et avbrekk fra skibakken.

Langrenn på Gautefall

De som heller vil gå på langrenn, kan også glede seg over gode forhold. Her finner dere nemlig 60 km med preparerte trikkeskinner i et variert og flott turterreng.

Flere av løypene ligger lett tilgjengelig fra toppen av Gautefall Skisenter, og blir kjørt opp med både klassiske spor og skøytespor. Her kan man variere rundelengden alt etter humør, tid og nivå!

Andre vinteraktiviteter på Gautefall

Gautefall er en familiedestinasjon, og det ses også på de andre vinteraktivitetene i området. Blant annet har skisenteret som nevnt en kjelkebakke for barna, hvis det blir kjedelig på ski. I tillegg har de egne lekeområder, barnedisco og kino for de minste.

For de større kan GautefallEvent friste med flere spennende vinteraktiviteter, som lar deg oppleve Gautefall på en annerledes måte. Bli med på en guida trugetur eller prøv snøscootersafari, som er en mer fartsfylt måte å se området på.

Overnatting på Gautefall

Skiferie og hyttetur passer sammen som fot i hose, og vi har flere flotte hytter til leie i Drangedal og området rundt Gautefall. Ta en titt på hyttene, og planlegg vinterens flotte tur til Telemarks flotte skidestinasjon!