Høstferie i Danmark

Høsten er en vakker tid for ferie i Danmark! Bestiller du et feriehus i Danmark i høstferien, kan du spare opp til 40% sammenlignet med høysesongens priser. NOVASOL formidler ferieboliger over hele Danmark og du kan blant annet velge mellom sommerhus ved havet, store feriehus og enkle ferieleiligheter. 

Opplev fantastiske Danmark i barnas høstferie! Nyt lyden av det brusende havet på tur langs stranden og synet av de fargesprakende bøkeskogene. På ferie i Danmark befinner du deg aldri langt unna koselige småbyer, gode matopplevelser eller morsomme aktiviteter for barna. Vi har samlet en liste med fem tips til høstopplevelser i Danmark.

Ta med barna til et feriehus i Danmark i høstferien

Hvorfor høstferie til Danmark?

Danmark er en helårsdestinasjon der det bestandig finnes morsomme aktiviteter for små og store. Danskene tar høstferie litt senere enn oss, noe som betyr mer boltreplass for oss nordmenn. Fly- og ferjeforbindelsene til Danmark er gode, og bestiller du tidlig er det mulighet for gode priser.

Mange av Danmarks fornøyelsesparker har tilrettelagte aktiviteter for små og store i høstferien. I LEGOLAND er det Halloween i hele oktober, mens du i Fårup Sommerland kan bli med på høstfest. Bare husk å sjekke parkenes åpningstider utenfor høysesongen.

Se H.C. Andersens barndomshjem og mye mer på ferie i Danmark

1. Besøk fornøyelsesparker i høstferien

Tar du med hele familien på tur er store fornøyelsesparker alltid populært hos de minste. Fra uke 41 og tre uker frem i tid kan familien få en (u)hyggelig dag i LEGOLAND, Djurs Sommerland eller BonBon-land, som alle har Halloween-tema. Da dekoreres fornøyelsesparkene med gresskar, skjeletter, hekser og andre skumle vesener. I høstferien er det dessuten en rekke spennende aktiviteter, som utkledningskonkurranser, spøkelseshus, grøsserfest, monsterparader og skumle labyrinter. Det er ikke bare i høstferien det er morsomt med et besøk til en dansk fornøyelsespark og som gjest i et NOVASOL feriehus får du rabatt på inngangsbillettene til LEGOLAND, Djurs Sommerland og BonBon-land.

Høstferie i Danmark i feriehus

Lei feriehus i Danmark i høstferien

2. Østerssafari ved Vesterhavet

Prøv en annerledes ferieaktivitet og ta med familien på østerssafari. Høsten er høysesong for østersplukking og Vadehavet kan du finne store mengder østers. Leier du et feriehus i Vestjylland i høstferien, kan du ved områder som Fanø og Rømø blir med på guidet østerssafari. På en slik tur kan du også lære mer om skalldyr og deres ferd til Vadehavet. Østersen ligger rett ved sandbankene og når spannet er fullt, kan du bli med til en koselig grillhytte der du lærer å åpne og tilberede østersen. Mer informasjon om østerssafari finner du hos Vadehavscentret eller Club Fanø.

Høstferie på Bornholm

3. Lær mer om dansk historie

Leier du et feriehus i Danmark har du en utmerket mulighet til å utforske landets historie. Uansett hvor i Danmark du leier feriehus er du aldri langt unna historiske attraksjoner og severdigheter som slott, museer, vikingbyer, bunkere, bygninger og opplevelsessentre. I høstferien kan du for eksempel besøke Kongenes Jelling der runesteinen står. Under Renessansefestivalen på Kronborg slott kan barna leke prinser og prinsesser for en dag. Der kan du også oppleve ridderturneringer, og prøve bueskyting og fektetrening. En annen morsom familieattraksjon er den gamle byen i Århus der du og barna kan reise tilbake i tid. Du kan også besøke Vikingmuseet i Roskilde, besøke H.C. Andersens barndomshjem i Odense eller komme tett på andre verdenskrig i Bunkermuseet i Hanstholm. Med et NOVASOL feriehus i høstferien kan du se frem til mange hyggelige og opplevelsesrike dager med familien.

4. Se naturfenomenet «sort sol»

Ta med hele familien på en fantastisk opplevelse i naturen. I høstferien kan du nemlig flere steder i Danmark oppleve naturfenomenet «sort sol» - gigantiske flokker stær samles for å begynne ferden sydover. Fenomenet skjer rett for de store flokkene skal lande for natten. Da dannes nemlig fantastiske mønstre på himmelen. Du kan blant annet oppleve «sort sol» ved Ribe, nær Ringkøbing, på Rømø, ved Lakolk, i Haderslev og flere andre steder. Det betyr at du kan oppleve dette naturfenomenet nesten uansett hvor du du leier feriehus i den sørlige delen av Vestjylland eller i Sørjylland. 

Høstferie i Sørjylland

5. Opplev solskinnsøya Bornholm

Øya Bornholm er full av opplevelser og morsomme aktiviteter hele året rundt, men høsten er ekstra spesiell. I høstferien kan du oppleve den unike naturen i flotte farger, høsthygge i små feriebyer og tilbringe kvalitetstid sammen med barna. Skal du på høstferie med barn er det en mengde ting å finne på. Familien kan blant annet besøke Bornholms Middelaldercenter og bli med på den store skattejakten etter Eskilds testament. Søker du opplevelser i naturen kan du pakke piknikkurven og dra til Almindingen skov. I skogen bor det også en flokk bisonokser i en stor innhengning. 

Høstferie på Bornholm

Familiehygge i et feriehus i Danmark

Tilbring høstferien i Danmark og se frem til en hyggelig ferie sammen med familien! En ferie i Danmark er avslappende og et godt avbrekk fra hverdagen. Best av alt er det at du får masse kvalitetstid med familien, og det blir tid til felles matlaging, brettspill eller en god film. Høsten er dessuten en fin tid for utendørsaktiviteter, som lange turer langs stranden eller en tur i skogen. Når høstvinden har gitt deg farge i kinnene kan du trekke tilbake til feriehuset og tenne opp i peisen. Hva er vel hyggeligere enn en kopp varm kakao og brettspill på en mørk høstkveld? Vil du ha litt ekstra høststemning kan du kjøpe inn noen gresskar og hjelpe de minste med å lage gresskarlykter.