Påskeferie i Danmark 

I påsken velger mange dansker et opphold i sommerhuset ved kysten. Har du lyst til å nyte noen ekstra varmegrader i vårlige Danmark fremfor påskefjellet i år? Gjør som danskene og bo i et privat feriehus i påskeferien.

Er du på utkikk etter en litt annerledes påskefeiring i år, kan et feriehus i Danmark være det perfekte samlingsstedet. Bo tett på kysten, og gled deg til lange turer på stranden, nydelig utsikt og hyggelige besøk i de danske småbyene.

Påskeferie i Danmark

Hvorfor leie et feriehus i Danmark til årets påskeferie?

Påskeferien handler om at familien eller vennegjengen samles i behagelige omgivelser. Det er nettopp dette de danske feriehusene inviterer til – hygge i private omgivelser. Danmark er en av nordmenns favorittdestinasjoner, og spesielt på sommeren strømmer vi til det idylliske ferielandet. Visste du at det ofte er mye rimeligere å leie feriehus utenfor sommersesongen? Da kan du få litt mer ferie for pengene!

Oppev Kronborg Slot påskeferie i Danmark

5 aktiviteter til ferien i Danmark

1. Slipp fantasien løs

Maling, fjær, papp, perler og naturligvis egg, gir timesvis med hygge og morsom underholdning i sommerhuset. Hjelp barna å blåse ut innmaten av eggene, som senere males i fine farger og mønstre. Her kan alle bli med, og det er kun fantasien som setter grenser for hva man kan lage. Eggene vil ta seg flott ut på påskebordet sammen med deilig mat og drikke. 

2. Opplevelser ute i naturen

I påsken har solen begynt å varme, men på våren er været som regel litt upålitelig. Er du heldig står solen høyt på himmelen og temperaturene er lune når du ferierer i Danmark på våren. Etter en lang og kald vinter er det godt å komme seg ut og nyte naturen. Leier du et feriehus i Danmark tett på strand og hav, kan du legge ut på avslappende gåturer. De aller modigste kan dyppe tærne i havet, mens resten står klar med håndklærne. I skogen kan familien gå på jakt etter vårtegn, som hvitveis og ramsløk. Ramsløk kan brukes i ulike matretter, som for eksempel til å marinere lam. 

3. Utforsk danske påsketradisjoner

I likhet med her i Norge har danskene mange påsketradisjoner. Én av de mest spesielle er at de sender såkalte «gækkebrev», som er papirbrev klippet i symmetriske mønstre. Mottakeren av brevet har tre sjanser til å gjette hvem avsenderen er, og for hver feil gjetning skylder mottakeren et påskeegg til avsenderen. 

4. Opplev fornøyelsesparker, kultur og historie

I påskeferien gjør mange attraksjoner og museer seg klare til en ny sesong. Nye utstillinger og opplevelser er derfor klare til å gi hele familien morsomme feriedager. Én av de store fornøyelsesparkene som åpner til påske er LEGOLAND. Den flotte parken passer perfekt for familier som reiser flere generasjoner sammen. Mens lekne voksne og spente barn prøver de ulike attraksjonene, kan besteforeldrene beundre de flotte modellene i Minibyen. 

Du kan også ta med reisefølget på en utflukt til én av Danmarks sju UNESCO-attraksjoner, som for eksempel Christiansfeld. Byen er en del av UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin spesielle bystruktur og arkitektur. Christiansfeld er også kjent og elsket for sine unike honningkaker. Vil du på ferie nær Christiansfeld? Da kan du leie et feriehus ved Hejlsminde, som ligger kun en kort kjøretur unna byen. 

Dersom du har valgt et sommerhus på Sjælland, kan du dra til Roskilde og oppleve den imponerende Roskilde Domkirke, som også står på UNESCOs verdensarvliste. Den store og vakre domkirken er også kongelig gravkirke. I og utenfor kirken er flere regenter og adelige begravet. På Sjælland finner du også en annen flott UNESCO-attraksjon, Kronborg Slot, som er fantastisk utfluktsmål i påskeferien. Her kan du gå i fotsporene til store danske konger og Shakespear. 

5. Påskehandel i lokale butikker

Rundt påsketider slår mange av de sesongåpne butikkene rundt sommerhusområdene opp dørene. Spesielt i kystbyene finnes det mange forskjellige håndverksbutikker, som selger alt fra glasskunst til malerier, strikketøy og lokale produkter. Det er alltid hyggelig å vandre gjennom de hyggelige gågatene og titte i de fine butikkvinduene. For deg som ikke er så glad i shopping, finnes det alltid en koselig kafé i nærheten. 

Bestill påskeferie i Danmark

Fenomenet Sort Sol i Vadehavet nasjonalpark

Påskeferie i Danmark – men hvor?

Du har latt deg friste til påskefeiring i Danmark, men vet du ikke helt hvor du skal reise for å oppleve akkurat det du ser for deg? 

Vi tipser om to fine måter du kan feriere i Danmark;

Opplev en dansk ferieøy

De to øyene Fanø og Rømø er en del av Vadehavet nasjonalpark, som står på UNESCOs verdensarvliste. Vadehavet er kjent for sine mange yngle – og trekkfugler, og det er her du både vår og høst kan oppleve fenomenet sort sol. På våren, fra begynnelsen av mars til midten av april, kan du la deg fascinere av de store flokkene av stær som danner ulike formasjoner på himmelen. Dette er en opplevelse som helt klart vil være til glede for hele familien. 

Rømø kan blant annet by på noen av Europas største strender, der du kan teste ut aktiviteter som vindsurfing og drageflyvning. På Fanø er strendene minst like fine, og her kan hele familien gå på jakt etter rav.

Idyllisk, dansk småbyliv

Idylliske Skagen er Danmarks nordligste by og her skinner nesten alltid solen. Det har alltid vært noe spesielt med Skagen. Noen sier det er det unike lyset, andre mener det er vinden og strendene, men uansett hva det er bergtar det besøkende igjen og igjen. Du kan se hvordan de berømte skagenmalerne har forsøkt å fange Skagens essens i verker utstilt i Skagens Museum.

En ferie i Skagen bør dessuten berikes med en tur ut til odden Grenen. Her kan du se de to havene Kattegat og Skagerrak støte sammen – en spektakulær opplevelse!