Sommerferie i Danmark

Har du lyst til å dra på sommerferie til Danmark? Nabolandet vårt i sør er lite, men fylt til randen med gode opplevelser. Langs den nesten 9000 km lange kystlinjen venter idylliske feriebyer, sandstrender, fornøyelsesparker og familievennlige sommerhus.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Få tips til sommerferien i Danmark

Sommerhusferie er like etablert i den danske folkesjela som det er å dra på hyttetur for oss nordmenn. Derfor kan du finne fantastiske feriehus i hele Danmark, som setter stemningen for den perfekte sommerferien. Er du ikke helt sikker på hvor du skal lete? Her er våre tips til sommerferien i Danmark:

Hav, strand og forlystelser på Jylland

Jylland er en sommerferiefavoritt blant mange nordmenn, og det er det flere grunner til. Her finner du både vakre naturområder, sjarmerende byer og flotte forlystelsesparker til når du drar på sommerferie i Danmark med barna.  

Langs kysten av Vestjylland ligger feriehusene gjemt bort mellom sanddyner og marehalm, og Vesterhavet bølger inn mot flotte strender. Her finner du populære feriehusbyer som Blåvand, Hvide Sande, Løkken og øyer som Fanø. Drar du nordover, kan du oppleve Danmarks nordligste punkt i idylliske Skagen, eller ta turen sør-øst mot det flotte området Djursland.

Har du planer om å dra på bilferie til Danmark i sommer, er Jylland et lett reisemål, da du kan ta ferga over til Nordjylland fra både Langesund, Kristiansand og Oslo.

Tilbring sommeren på Sjælland

På Sjælland finner du mange nordmenns favorittstorby København, flotte sandstrender i nord og et deilige klima i sør. 

I Nord- og Vestsjælland ligger sommerbyer som Gilleleje, Hornbæk, Sjællands Odde og Rørvig, hvor sandstrendene strekker seg så langt øyet kan se, og fine bindingsverkshus og brosteinsgater preger bybildet. Her finner dere også historiske byer som Helsingør, og litt lenger sør Roskilde, hvor dere kan gå på oppdagelse i Danmarks historie. 

Og med Sjællands lille størrelse, er du aldri mer enn en kort tog- eller biltur unna København – uansett hvor du velger å leie et feriehus på Sjælland til sommerferien.

Ta sommerferie på Fyn

«Fyn er fin!» sier danskene, og de har helt rett. Øya, som ligger mellom Sjælland og Jylland, har mye å by på. Her ligger Odense, hvor H.C. Andersen tok sine første skritt, historiske Assens og vakre Svendborg, hvor du kan se ut over det sydfynske øyhavet. 

De fleste av feriehusene våre på Fyn ligger nærme sjøen, og det er derfor lett å finne vei til en deilig dukkert ved en av Fyns herlige strender. Lei et hus på Fyn til din sommerferie i Danmark!

Sommerferie for hele familien på Lolland, Falster og Møn

Sør for Sjælland ligger øyene Lolland, Falster og Møn. Disse har lenge vært et yndet reisemål for feriehusglade turister. Her finner dere gamle handelsbyer, unike naturområder og et deilig klima. 

Dra til Marielyst og opplev den 20 km lange sandstranda som flere ganger har blitt kåret til Danmarks beste. Se de unike kalkklippene ved Møns Klint, ta turen til den gamle klosterbyen Maribo og få flotte naturopplevelser i naturparken Maribosøerne eller legg ut på en sykkeltur for store og små langs Østersjøruten.

Sommerferie på solskinnsøya Bornholm

En sommerferie på Bornholm er populært blant mange dansker. Øya, som ofte bare blir kalt Solskinnsøya, ligger midt ute i Østersjøen og er noe for seg selv. På tross av dens lille størrelse er det massevis å se og gjøre på en sommerferie på Bornholm.

Her finner du et vilt og varierende landskap, som går fra rå klipper i nord, til furuskog og marker i øst og vest, og fantastiske sandstrender i sør. Besøk den sjarmerende hovedbyen Rønne, få ferskrøkt makrell på et av de tradisjonelle røkeriene i Gudhjem eller Svaneke og beundre dansk keramikk i Nexø.

Sommerferie i Danmark med barn

Har du planer om å dra på sommerferie i Danmark med barn? Godt valg, for Danmark er nemlig barnas sommerferiefavoritt! Reis hit for en ferie fylt med morsomme dager i forlystelsesparker og solfylte stunder ved barnevennlige strender. 

Trenger du flere tips til sommerferien i Danmark med barna? Ta en titt her: 

  • Besøk noen av Nordens beste forlystelsesparker! Ta turen til LEGOLAND® i Billund, Djurs Sommerland på Djursland, Knuthenborg Safaripark på Lolland eller Tivoli i København – og det er bare for å nevne noen! 

Psst.: Vi har kundefordeler til en rekke forlystelser og aktiviteter i Danmark. Les mer om dem her! 

  • Finn barnevennlige sommerhus hos oss. Å leie et feriehus til sommerferien i Danmark er i seg selv barnevennlig – her kan dere styre deres egne rutiner og tilpasse turen deres egne behov. I tillegg har vi en rekke spesielt barnevennlige feriehus i Danmark, hvor dere for eksempel finner lekestativ, trampoliner og andre morsomme aktiviteter, så du også kan slappe litt av på ferien. 

  • Utnytt den enkle reiseveien. Skal du på sommerferie i Danmark med barn kan du glede deg over de mange mulighetene dere har for å komme fram til feriehuset. Mange barnefamilier foretrekker en bilferie, og dere kan også legge til et stopp på turen ved å ta ferga over Kattegat. Eller kunne du tenke deg å ta toget gjennom Sverige?