Bilferie i Europa

Mange har gode minner fra bilferien som barn. Med gamle sommerslagere på radioen, fullastet bil og godt humør, suste man avgårde mot reisemålet. Underveis ble det tid til å stoppe, kjøpe is og titte seg litt rundt, før ferden fortsatte. Slik ble selve bilreisen til sommerhuset en spennende del av ferien. 

Hvorfor ikke starte ferien allerede på vei til ferieboligen? I stedet for å fly til destinasjonen, kan det være morsomt å ta bilen og legge ut på eventyr på norske veier. Eller hva med å ta med bilen om bord på fergen til Danmark?  

På plass ved ferieboligen er det ofte veldig nyttig med en bil tilgjengelig, spesielt om du har planlagt ulike utflukter i løpet av ferien. Med bilen kan du også legge inn stopp ved spennende attraksjoner underveis, se vakker natur og bruke turen som en aldri så liten forsmak på ferien.

Lei hytte i Norge og opplev Atlanterhavsvegen

Bilferie i Norge

Norge er et fantastisk land for bilferier! Her til lands kan du blant annet kjøre på noen av de 18 Nasjonale turistvegene, som tar deg gjennom fantastiske landskap. Langs disse veiene finnes det et stort antall naturattraksjoner. Her kan du stoppe og nyte synet av det som kan karakteriseres som noe av Norges vakreste natur. Dette er også en fin anledning til å knipse noen flotte bilder, men se til at dette skjer under trygge forhold.  Noen av turistvegene er fantastiske arkitektoniske byggverk, mens andre kanskje får hjertet til å slå litt ekstra. Det er ikke bare den spektakulære utsikten som får pulsen til å stige når du kjører strekningen Geiranger – Trollstigen, her skal du nemlig gjennom 11 snirklete og knappe svinger. 

Når du leier en hytte i Norge, er det ofte mest naturlig å kjøre bil til feriestedet. Går ferden til en feriebolig i Møre og Romsdal, kan du prøve å få deg Atlanterhavsvegen, som tidligere blitt kåret til en av verdens vakreste veistrekninger. Veien tar deg elegant fra holme til holme, og gir en unik følelse av nærhet til havet.

La bilferien gå til et feriehus i Danmark

Ta med bilen til Danmark

En ferie i Danmark er perfekt for deg som ønsker en ferie utenfor Norge, med bading, moro og fornøyelsesparker på agendaen. Hvorfor ikke ta bilen til Danmark? Når du bestiller ferieboligen i Danmark gjennom NOVASOL, får du samtidig rabatt på sjøreisen. Det er enkelt og behagelig å ta ferge med bil – kjør ombord og la ferien starte allerede før du kommer til ferieboligen. 

Du kan for eksempel ta båten til København, og herfra ta deg til sommerhuset på Sjælland. Uansett hvor i Danmark du legger ferien, vil du aldri befinne deg langt fra fornøyelsesparker og attraksjoner som passer hele familien. 

På plass i Danmark kommer bilen godt med. Det er deilig å kunne legge opp dagene selv, kjøre mellom de små badebyene og legge inn hyggelige stopp på plasser som virker interessante.

Legg bilferien til et feriehus i Tyskland

Opplev svensk ferieidyll på bilferie

Pakk bilen og ta turen over til «söta bror». Sverige er et godt og tilgjengelig reisemål for deg som ønsker å reise på bilferie. Her venter et stort nettverk av velholdte motorveier, riksveier, landeveier og småveier. 

Legg ferien til en hyggelig feriebolig i sjarmerende Småland. I Astrid Lindgrens verden venter ordentlig svensk ferieidyll - her trives både små og store. Med store innsjøer, flotte skogsområder og røde «stugor», er området som tatt rett ut av Lindgrens bøker. Ta turen til forfatterens fødested, Vimmerby, der kjente karakterer som Pippi Langstrømpe og Emil holder til. NOVASOL formidler et stort utvalg av ferieboliger i Vimmerby og du kan derfor bo tett på de morsomme severdighetene og opplevelsene.Videre kan du også besøke parken som tar deg med til den Ville Vesten, nemlig High Chaparral. Her venter forrykende opplevelser der små og store i en verden som ligner Amerika på 1870-tallet.

Se fantastiske Tyskland i bil

Tyskland er mer enn  en transportetappe og full fres på Autobahn-nettet. Uansett om du velger å ta egen bil fra Norge til Tyskland, eller leie en bil når du ankommer ferieboligen, byr landet på en rekke fine ruter som tar deg gjennom spennende og varierte landskap. Tyskland har flere kjente ruter som alle byr på unike opplevelser. Romantische Strasse, den romantiske veien, er en av de aller mest populære rutene. Den romantiske veien tar deg gjennom sjarmerende landsbyer, og forbi storslagne slott og vingårder. 

Tenker du på en feriebolig i Tyskland til din neste ferie, har du et stort antall muligheter å velge mellom. Blant våre ferieboliger i Tyskland finnes alt fra husbåter og leiligheter i storbyer, til feriehusparker og slott. La turen gå til Tyskland neste gang du skal på bilferie i Europa!

Tips til bilferien i Europa

Det er alltid mange ting å huske på når du skal på ferie. Før du legger ut på bilferie, er det noen ting du bør sjekke, slik at turen blir så trygg og komfortabel som mulig.  

  • Sjekk at bil, forsikring og sikkerhetsutstyr er i orden før du drar.

  • Har du medlemskap hos NAF, får du veihjelp over hele Europa. Medlemskapet hos NAF er personlig, og gjelder egen bil, leiebil og når du sitter på med andre. Laster du ned NAFs fordelsapp før du drar, har du informasjonen du trenger i lommen under hele ferien. Nettsidene til NAF inneholder også mye annen nyttig informasjon om bilferier, for eksempel regler om internasjonalt førerkort. 

  • Reiser du med barn, er det alltid lurt å ha med underholdning. Ofte setter de voksne pris på gode spillelister og leker som gjør turen litt mer morsom.

  • Legg inn mange gode pauser underveis.

  • Ikke glem å sjekke bilen en gang i blant – både lufttrykk og oljenivå bør sjekkes jevnlig når du legger ut på en lengre biltur.