Høstferien 2022 - våre beste høstferietips

Krystallklare dager med frisk og kald luft, en lav sol i øst og gule blader på trærne – nå kan du plukke bær og sopp i skogen, det er høst!
 

Hverdagen kaller og vi skal alle tilbake til faste rutiner, men kanskje kan du utsette hverdagens kjas og mas litt? I høstferien er det fortsatt varmt i flere Europeiske byer. Se våre anbefalinger til hvor du bør reise til syden i høstferien og hvor det fortsatt er varmt i oktober. Er du lei av varmen og heller drømmer om forfriskende fjelluft og opplevelsesturer i Norge? Finn en hytte til leie i Norge og opplev høstens farger på nært hold.

Få gode høstferietips og planlegg din reise i oktober allerede nå, mens utvalget er størst!

Når er høstferien 2022?

Høstferien 2022 er en skoleferie som holdes i uke 40 eller 41, avhengig av hvor i Norge du bor. Ferieuken i oktober er et godt tidspunkt å dra på ferie til syden. Det er både mer behagelige temperaturer, men fortsatt godt og varmt mange steder, og færre turister på reise. Det betyr at det er kortere køer til severdigheter, museer og bordbestilling på de gode restaurantene. 

Du kan også spare penger på å reise utenfor høysesongen, faktisk kan du spare opptil 40% på våre hytter og feriehus hvis du reiser på høstferie til DanmarkSpaniaFrankrikeNorge og 18 andre land i Europa, når du reiser i høstferien. 

Hvor bør jeg reise i oktober?

Det er fortsatt sommer i oktober, den har bare flyttet litt på seg. Ønsker du å reise til syden i høstferien kan du velge mellom flere spennende og varme destinasjoner. Den beste sydenferien i oktober, hvis vi måler det i høyest temperatur, finner du på destinasjoner som Alicante, Sicilia og Kypros. Vi har mange flotte ferieboliger til en behagelig høstferie i Spania, men det er også mange andre deilige høstdestinasjoner. Enten du ønsker det godt og varmt, eller bare middels varmt – litt som en norsk sommer, finner du en destinasjon som passer din reise i høstferien. Men vær rask, våre beste feriehus og ferieleiligheter til leie om høsten går raskt unna.  

høstferie

Sydentur i oktober - derfor elsker vi å reise til syden i høstferien!

Det er mange fordeler ved å reise til syden i høstferien. Ikke bare er temperaturene mer behagelige og luftfuktigheten lavere, men det er også færre turister på reise. Du slipper å stampe i lange køer til museer, kunstgallerier og severdigheter. Det er enklere å knipse de perfekte bildene, helt uten å måtte kjempe deg fram i store folkemengder. Alt i alt er det en roligere atmosfære når du reiser om høsten. Hent ny energi med et glass sangria på rivieraen eller nyt late dager ved bassenget – sommeren er ikke nødvendigvis helt over enda! 

Som om ikke det var nok er det som regel mye billigere å reise utenfor høysesongen. Reiser du til syden i høstferien og bestiller et feriehus eller en ferieleilighet kan du spare opptil 40%. Det er penger du heller kan bruke på god mat, opplevelser, eller kanskje høstsalget? Du kan få et litt bedre og større feriehus til samme pris som i høysesong, hva med å unne seg et feriehus med eget svømmebasseng i høst?    

feriehus med basseng

Selv om høysesongen er over finnes det mye å gjøre og oppleve rundt om i Europa. Høsten er nemlig et høydepunkt for alle de som liker festivaler og fester. Det er for eksempel en årstid som innehar Halloween, oktoberfest, Dia de los Muertos og thanksgiving – for å nevne noen. Varm opp til en kaldere tid med fest og moro, før de kjente og kjære julemarkedene åpner i Europa før jul. 

Mallorca i oktober

Høstferie på Mallorca i oktober er alltid en god ide! Spania har lenge vært en høstferiefavoritt blant nordmenn. På dagtid er det godt og varmt, og det er fortsatt deilige badetemperaturer. Det blir likevel en del kjøligere på kvelden, så pakk med en jakke. Fryser du ekstra lett om natten kan det være lurt å forsikre seg om at det er et air condition-anlegg som sikrer en balansert temperatur i feriehuset eller ferieleiligheten. 

Kypros i oktober

Kypros ligger nær sørvest Asia, og kan derfor skilte med fine temperaturer i oktober. Kypros har over 300 soldager i året og gir deg sol og varme langt ut på høsten. Noen steder kan du forvente opp mot 27 grader i oktober, men også her faller temperaturene betraktelig mot kvelden. Vi har et knippe ferieboliger i vakre naturomgivelser på Kypros, i forskjellige prisklasser og standarder.

Kroatia i oktober

Kroatia har fortsatt varme dager i oktober og deilig badetemperatur, uten at det blir altfor varmt. Kveldene er kjølige så pakk med deg en jakke og langbukser. Det gode med å reise til Kroatia i oktober er at du unngår de store folkemengdene, og dermed kan oppleve dette flotte lander i et roligere tempo enn hva du normalt ville under høysesongen. Vi har et godt utvalg av ferieboliger innenfor de fleste kategorier i Kroatia.

Hellas i oktober

Hellas i oktober er perfekt for nordmenn som elsker Hellas og den greske kulturen, men som vil unngå den værste heten som ofte rammer landet i sommermånedene. Avhengig av hvor i Hellas du er, så ligger dagstemperaturen rundt behagelige 23 grader. Vi har flere feriehus på det greske fastlandet, i tillegg til boliger på populære øyer som Kreta, Naxos og Kos.

Italia i oktober

Drømmer du om å gå Cinque Terre? Da kan en reise til Italia i oktober være perfekt for deg. I dagtimene er temperaturen behagelig og badevannet er forsatt varmt. Med andre ord er det her lagt godt til rette for en etappe langs Cinque Terre som belønnes med et deilig bad om ettermiddagen.

Drømmer du om litt mer sol er de italienske øyperlene Sardinia og Sicilia midt i blinken for deg. På disse øyene kan du fortsatt nyte strandlivet i oktober. Men også her faller temperaturen til kvelds, så en jakke kan være godt å finne i kofferten.

Ferie i Norge om høsten

Høstferie betyr skolefri og det er mange aktiviteter og opplevelser som venter. Planlegger du å holde høstferie i Norge kan du forvente en ferie full av flotte farger, spennende eventyr og avslappende familietid. Selv om sommeren er over har mange av fornøyelsesparkene her til lands åpent. Hva med å besøke en dyrepark, klatrepark eller et badeland? Flere av våre hytter og feriehus ligger i nærheten av aktiviteter for store og små, så her er det bare å velge og vrake – enten du vil leie en hytte i nærheten av der du bor eller reise og oppleve en ny del av Norge. 

høstferie i norge

Hyttetur om høsten - tett på naturen

Norge er kanskje et av de vakreste landene å feriere i om høsten. Leier du en hytte i høstferien kan du oppleve de skiftende og varme fargene på nært hold. Enten du velger å leie en hytte ved vannet eller på fjellet, kan du ta med hele familien på nye opplevelser og eventyr hver dag. Ta med barna, familien eller vennegjengen på hyttetur og vandre i fjellet. Fyr opp i peisen, ha spillkveld, drikk en kopp kakao og lad batteriene før vinteren setter inn. Trenger du insprasjon til hyggelige høstaktiviteter for store og små kan du planlegge en aktiv høstferie med våre beste tips! Hyttetur om høsten innbyr også til gode samtaler rundt middagsbordet som bugner av nydelige sesongråvarer. Lag en frisk og fersk høstsalat med sesongens grønsaker og frukt, eller den kjente og kjære fårikålen eller lammelåret. Eller hva med å bake en deilig eplekake, få ting smaker så godt som eplekake med epler i høysesong. Vi har hytter til leie i høstferien i forskjellige prisklasser og standarder. 

epler i sesong

Høsttur i fjellet

Det er få ting som er like balsam for sjelen, som å vandre i et høstfarget fjell – og her finner du ingen bedre destinasjon enn Norge. Enten du drar med familien eller vennegjengen finner du en hytte med god nok plass til alle. Høsten er ikke bare en magisk tid fordi fargene i fjellet gløder, det er også en fin tid å oppleve fjellet på sykkel eller til fots før snøen for alvor setter inn. Leier du en hytte på fjellet får du en fin, tørr og trygg base som du kan planlegge sykkelturer eller fjellturer ut fra. For eksempel er Hardangervidda perfekt for sykling fordi terrenget er slakt, men fortsatt majestetisk. Kjente områder som Hemsedal og Trysil har også en rekke hytter til leie med fantastisk natur og barnevennlige fjellturer i høstferien. Her kan du også klatre, suse ned zipline, kjøre fatbike og terrngsykkel eller bare nyte stillheten på fisketur eller padletur med kanoen. 

sykle i fjellet

Høstferie med barn

Etter en travel start på skoleåret er det velfortjent med en liten høstferie, både for små og store. Det er mye spennende å finne på for de minste i høstferien. Når du skal ta med barna på høstferie trenger det heller ikke alltid å skje så mye, bare det er noe annet enn hverdagen. Leier du en hytte kan hele familien nyte oppholdet i private og koselige omgivelser. Hytta er dessuten et ypperlig utgangspunkt for opplevelser i området rundt, og et fint sted å trekke seg tilbake etter en dag fylt med opplevelser. 

På hytta kan små og store ta en pause fra hverdagen, og fylle dagene med turer i naturen, kos foran peisen og brettspill med familien. Har du ikke tilgang på egen hytte, eller ønsker du å teste ut en annen destinasjon? Vi har hytter til leie i høstferien over hele Norge. Du kan bo midt i fjellets fargesprakende høstfarger, eller prøve fiskelykken ved sjøen på milde oktoberdager. I høstferieukene er det alltid mye som skjer, og du finner et stort antall fornøyelsesparker, besøksgårder, museer og lekeland i vårt langstrakte land. Når du har bestilt et feriehus eller en hytte hos oss, får du tilgang til en rekke kundefordeler i Norge. 

Danmarkstur i høstferien

Danmark er kjent for å være en yndet destinasjon for barnefamilier og hvis du velger å vende nesen mot Danmark i høstferien, kan barna se frem til en rekke morsomme aktiviteter. Flere av de kjente fornøyelsesparkene setter opp spesielle arrangementer, som garantert vil falle i smak hos de minste. Som gjest i et av våre feriehus i Danmark kan du dessuten benytte deg av gode tilbud på inngangsbillettene i mange av parkene. 

høstferie med barn

Ferie i oktober - det er ikke alle som har høstferie

Har du ikke mulighet til å ta en hel uke fri i høstferien kan du alltids dra på en hyttetur over en helg, eller hente ny energi på en langhelg til en deilig og varm by. Oktober er en god anledning til å oppdage en ny europeisk storby. Vi har mange feriehus og ferieleiligheter til leie i byer som Roma, Praha, Venezia og Firenze. Fyll feriedagene med en blanding av kultur, historie, shopping og god mat. Uansett om du reiser med familie, venner eller kjæreste vil en privat ferieleilighet legge til rette for gode opplevelser. Mange av våre ferieboliger har valgfri ankomst og fleksibel lengde på oppholdet. Velg selv hvor mange dager du ønsker å bo i huset eller leiligheten, uansett vil en storbytur i høst gi deg nye impulser og kanskje gi deg ny energi til de grå og mørke vinterdagene som snart står for tur. 

| Forfatter
(Publisert første gang: )