Feriehus på Europas beste ferieøyer

Spredt over hele Europa ligger de vakreste øyer og bare venter på å bli utforsket. NOVASOL leier ut ferieboliger på en rekke spennende øyer, både i Nord- og Sør-Europa. Kanskje er dere allerede erfarne øyhoppere på jakt etter nye opplevelser? Eller er det den aller første øyferien som planlegges? Uansett hvilken kategori dere hører hjemme i; her kommer et lite utvalg feridestinasjoner der du kan leie en feriebolig hos NOVASOL.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Øyferie i Kroatia

Kroatia er et sant paradis for alle som drømmer om øyferie. Med 1200 små og store øyer langs hele kysten, er det alltid en ny øy å «hoppe» til. Her finner dere alt fra små og urørte naturparadis til større øyer med en allerede godt utbygd turistindustri. Blant de mest besøkte øyene kan vi nevne Pag, Krk, Brac og Hvar. Gled dere til innholdsrike feriedager i vakre maritime omgivelser, med god mat og med oppdagelsesturer til historiske og sjarmerende byer med et feriehus i Kroatia.

Lei ferieleilighet på en av Kroatias mange øyer

Øyferie på Mallorca

Mallorca er et velkjent reisemål, som år etter år tiltrekker seg et stort antall besøkende. Mon tro om ikke øyas store og vedvarende popularitet skyldes kombinasjonen av behagelig klima, eventyrlige strender, vakre landskap og spennende kulturelle opplevelser? Planlegg noen utflukter bort fra de typiske turiststedene for å utforske betagende natur og autentiske landsbyer, eller ta pulsen på storbyen Palma med sine vakre bygninger og hyggelige gater. Dere bestemmer selv om øyferien på Mallorca skal foregå fra en ferieleilighet i vannkanten eller fra en sjarmerende spansk villa med eget basseng. På Mallorca tilbyr NOVASOL er bredt utvalg ferieboliger, så her har dere store muligheter til å finne noe som passer for akkurat dere.

Øyferie i Hellas

Bestemmer dere dere for å legge ferien til en øy i Hellas, kan dere forvente et opphold med krystallblått hav og åpne vidder som nærmeste naboer. Dere vil møte gjestfrie og imøtekommende grekere som er stolte over landets historie og gjerne deler av sin lokalkunnskap, i form av tips og ideer til spennende utflukter. Etter en opplevelsesrik dag er det godt å nyte ettermiddagen i skyggen på en kafe, mens du lesker deg med en frappé og kanskje spiller et slag backgammon med lokale stamgjester. Frappè er en friskpresset appelsinjuice som smaker fortreffelig etter en lang dag på farten. Overalt finner du førsteklasses strender som innbyr til glade dager med bading, soling og sportslige aktiviteter. Et godt tips er også å leie en bil og legge ut på oppdagelsesferd for å finne en stille bukt der dere kan være litt mer for dere selv. NOVASOL tilbyr feriehus og leiligheter på flere av de greske øyene.

lei feriehus eller leilighet på en øy i hellas

Øyferie i Italia

I Italia er det først og fremst Sicilia og Sardina som byr på de store øyopplevelsene. Felles for de to øyene er det smaragdgrønne havet, de hvite strendene og de fortryllende buktene, som gjemmer seg i det billedbokvakre landskapet. Glem heller ikke å besøke de mange historiske severdighetene, som forteller om de to øyenes spennende historie. Avslutt dagen med et besøk på en lokal restaurant. Menyen er gjerne innholdsrik, med fisk som en vesentlig ingrediens. Og det italienske kjøkkenet er kjent for å holde et høyt nivå, så skuffet blir du neppe. NOVASOL tilbyr et stort utvalg feriehus i Italia nær stranden, også på Sicilia og Sardina.

Øyferie på Bornholm

Dere har helt sikkert hørt om den vakre solskinnsøya Bornholm, men dersom dere enda ikke har tatt turen dit foreslår vi at saken tas opp til ny vurdering. Øya er så innbydende og så full av opplevelser at et enkelt besøk ikke er nok til å få med seg alt. Og når det er ferietid skal man jo ta livet litt med ro også, så i stedet for å prøve å rekke over mest mulig på få dager foreslår vi at dere sparer resten til neste gang. Vakre strender, hyggelige lystbåthavner og snirklende gater med brostein og spennende butikker. En unik natur med skoger, forblåste klipper og bølgende kornåkre. Delikatesser fra lokale gårder, nyrøkt sild og flere årlige soltimer enn noe annet sted i Danmark. Dette er bare noe av det som venter dere når dere legger ferien til et sommerhus på Bornholm.

feriehus på øya bornholm

Øyferie i Sverige

ferie i Sverige finner du både store og små øyer. Bohuslänkysten lokker med sommerøyer som Koster og Smögen, og øyriket utenfor Göteborg er et kapittel for seg. Likevel er det først og fremst Öland og Gotland vi tenker på når vi snakker om øyferie i Sverige. Gotland er ikke bare Sveriges største øy, men også landets største sommerparadis. Mange svensker velger å tilbringe ferien her, hvor den hyggelige stemningen, den fantastiske naturen og de spennende museene og severdighetene danner en perfekt ramme rundt ferien. NOVASOL kan friste med flere hyggelige feriehus på Gotland, spredt over det meste av øya.

På Öland har du større sjanse for å se sola enn andre steder i Sverige, da øya kan skryte av desidert flest årlige soltimer. Med en rekke førsteklasses sandstrender har øya er visst sydlandsk touch, slik at det er lett å føle seg hensatt til andre farvann enn Østersjøen. Öland er et utmerket feriemål for hele familien, for i tillegg til de fine strendene finnes det en rekke barnevennlige opplevelsesmuligheter på øya. Med base i et feriehus fra NOVASOL ligger alt til rette for uforglemmelige dager på Öland.

Øyferie i Norge

Vil du leie hytte i Norge Store og små øyer i alle fasonger finner du langs hele den lange kysten vår. Det begynner lengst i sørøst med øygruppen Hvaler i Østfold, som lokker med et vell av opplevelsesmuligheter.

Langs sørlandskysten ligger øyperlene på rekke og rad. Lyngør ble i 1991 kåret til et av Europas beste bevarte tettsted, og som så mange av de gamle uthavnene ligger øya nærmest i dvale om vinteren, mens den fremstår som et livlig ferieparadis så snart sommeren og feriegjestene har meldt sin ankomst. NOVASOL leier ut et stort antall hytter langs hele sørlandskysten.

På Vestlandet finner du forblåste øyer ut mot havgapet og frodige øyer innover i fjordene. Nordover mot Trøndelag finner du fiskeparadis som Hitra og Smøla, som hvert år tiltrekker seg tusenvis av besøkende. NOVASOLs fiskevennlige feriehus er utmerkede boalternativer.

Og enda har vi ikke nevnt Lofoten og Vesterålen – kanskje de vakreste øyrikene av dem alle. Det er så uendelig mye å oppleve, og planleggingen starter her på våre nettsider.

lei hytte på øyferie i Norge

 

| Forfatter
(Publisert første gang: )

Se våre ferieboliger i Europa