Påsken er en av årets hyggeligste og mest tradisjonsrike høytider. Det er tid for å være sammen med familie og venner, og vi samles rundt brettspill, påskekrim og skileik. Noen trives best i solveggen, mens andre spenner på seg skiene og legger ut på tur i påskefjellet. Vil du på hytteferie i påsken, men har ikke egen feriebolig? Hos NOVASOL kan du leie hytter over hele Norge til årets påskeferie.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Påskeferie i Norge med familien

Påskeferien er et kjærkomment avbrekk fra hverdagen og tid for fullstendig avslapning sammen med familien. Det handles inn kilovis med påskemarsipan og appelsiner, før nesa vendes mot en hytte på påskefjellet. 

Drømmer du om å tilbringe påsken i solveggen, ha fantastiske skimuligheter rett utenfor døren eller bare slappe av et annet sted enn hjemme? Har du ikke egen fritidsbolig, er det uproblematisk å leie hytte i påsken gjennom NOVASOL.

Se alle ledige hytter i Norge fra 28/3 - 3/4 (uke 12/13)

Påskeferie i Norge med familien

Topp 6 ting å gjøre på hytta i påsken 

Trenger du inspirasjon til hva du kan finne på i påskeferien? Vi har samlet noen tips med aktiviteter som passer hele familien.

1. Konkurrer mot familiemedlemmer

Finnes det noen i familien som har litt ekstra konkurranseinstinkt? Arranger en konkurranse som hele familien kan bli med på. En idé er rebusløp med påskerelaterte spørsmål og oppgaver. Er familien glad i mer fysiske oppgaver, kan konkurransen inneholde et skirenn eller snøballkasting. Mest sannsynlig er det så gøy, at det må gjentas neste år også.

2. Brettspill 

Dette er et selvsagt og kjærkomment innslag på de fleste hytteturer. Etter en dag ute i bakken eller solveggen, er det hyggelig å samles rundt et morsomt spill på kvelden. Yatzi er en klassiker, men ta gjerne med flere ulike spill, slik at alle får blitt med. Og glem for all del ikke kortstokken!

Skitur i påskeferien

3. Skitur 

For mange er påskeferie på fjellet synonymt med friske skiturer i nypreparte løyper. Det er lite som slår en deilig skitur, etterfulgt av kakao, sjokolade og appelsin blant snøtunge trær. Hos NOVASOL kan du leie hytter i hele Norge, ofte tett på kjente skidestinasjoner, som Sjusjøen og Røldal. 

Se ledige hytter på Sjusjøen i påsken

4. Påskeeggjakt 

Godterifylte egg hører påsken til, men hvorfor ikke gi tradisjonen en liten vri? Eggjakten har lange tradisjoner i land som Australia og England, og leken går ut på at man skal lete etter påskeegg gjemt rundt omkring. Du kan for eksempel lage et kart undertegnet påskeharen, som barna må bryne seg litt på, og sluttpremien er selvfølgelig det store påskeegget. 

5. Fire stjernes middag – hytteversjonen

Når man er på hyttetur med familien er ofte ansvarsfordelingen forutbestemt. Hvorfor ikke gjøre noe ekstra rundt matlagingen og engasjere i barna også? Del inn i lag med både barn og voksne, og fordel dagene mellom lagene. I tillegg til at hvert lag for eksempel skal lage én middag hver, blir det ekstra gøy om lagene også skal stå for underholdning. Her er det garantert latterkrampefaktor! 

Mal påskeegg med barna på hytteferien

6. Lag påskepynt

Selv om du bare leier hytte i påskeferien, er det veldig koselig å pynte. Ta til side noen egg som ikke skal brukes til påskefrokosten, og blås ut innmaten. La barna få pynte de med maling, og heng de opp i rundt omkring i hytta. 

Finn hytte til påskeferie i Norge

Slik leier du hytte i påsken

Vi har et stort antall hytter i Norge som passer perfekt til årets påskeferie. Her ligger det til rette for dager fylt med aktiviteter, moro, lek og fullstendig avslappning. Hos NOVASOL kan du leie alt fra moderne feriehus med fasiliteter som boblebad og badstue, til enkle hytter som lar deg bo tett på naturen. 

Har du bestemt deg for hvor du vil reise i påsken? Da kan du enkelt søke deg frem til riktig destinasjon fra forsiden. Vår søkefunksjon lar deg også legge inn ulike kriterium, som antall soverom, standard eller nærhet til skianlegg.

Husk at våre aller beste hytter går først, og det lønner seg å bestille årets påskeferie i Norge allerede nå. Har du ikke bestilt ferien enda? Da kan du ta en titt på våre last minute ferieboliger

Påskeferie på fjellet

Vi har et stort antall hytter for deg som foretrekker å være på fjellet i påsken. Tilbring dagene i nypreparerte skiløyper blant snøtunge trær, før familien samles rundt middagsbordet på kvelden. Etter middag er det selvfølgelig tid for morsomme spill eller gode samtaler foran peisen. 

For deg som er skiglad er våre hytter i Hedmark midt i blinken. Velg for eksempel Sjusjøen, som er et skikkelig vintereldorado, der du kan bo tett på fantastiske skimuligheter

Finn hytte til påskeferien i Hedmark

Påskeferie på Sjusjøen

Sørlandspåske 

For de aller fleste nordmenn er Sørlandet en fantastisk destinasjon for sommerferie. Det er likevel ikke bare i årets varmere måneder at Sørlandet kan by på gode opplevelser for store og små. Velger du å legge påskeferien hit kan familien oppleve sjørøverpåske i Abra Havn og Dyreparken, besøke Vitensenteret Sørlandet, eller nyte bylivet i Kristiansand. Se feriehus og hytter i Vest-Agder

| Administrator
(Publisert første gang: )