Nå er det tid for å bestille sommerferien 2023!

Hvis det er noe som gjør oss oppglødd så er det sommerferie! Det finnes nemlig få ting som slår sommerens varme solstråler, en deilig dukkert i asurblått hav, en svalende bris og uforglemmelige opplevelser.

 

En ferie er jo nærmest synonymt med avkobling og det er ikke for tidlig å begynne å planlegge hvor du skal reise i sommer allerede nå. Om dere starter i god tid har dere alle muligheter til å skape nettopp den sommerferien som dere drømmer om. Og når planleggingen er unnagjort kan dere lene dere tilbake vel vitende om at sommerferien er sikret, og bare begynne å glede dere. Her gir vi dere tips og inspirasjon som kan hjelpe dere i gang med planleggingen. Sommerferien 2023 starter her!

Destinasjonene vi drømmer om til sommerferien 2023

Ofte er man ganske sikre på at man ønsker å reise til et solrikt sted om sommeren. Heldigvis er dette ganske enkelt å imøtekomme når man velger en sommerferie i Europa. Spør dere selv heller om hva dere ønsker å fylle ferien med. Vil dere tilbake til en kjent favoritt eller vil dere oppdage et nytt sted? Foretrekker dere late dager på stranden eller higer dere etter en aktiv ferie? Eller kanskje er det de kulinariske opplevelsene som står høyest på ønskelisten?

Uansett hva dere ønsker å få ut av deres reise i sommer, vil du finne gode tips om våre favorittdestinasjoner for sommerferien 2023 her.

Bestill din sommerferie med NOVASOL

Kroatia - et krystallklart godt valg

Kroatia er en av våre absolutte feriefavoritter! Hvis du er klar for la deg fortrylle av krystallklart vann, kulinariske opplevelser og middelalderske småbyer skal du velge Kroatia som årets sommerdestinasjon. Her kan dere oppleve alt det gode middelhavet har å by på til lommbok-vennlige priser.

I Kroatia finner du rent og klart turkist vann, og med over 1000 forskjellige øyer å besøke er valgmulighetene mange. De største og mest populære øyene er Hvar og Brac. Hvar er også et perfekt utgangspunkt for å ta seg rundt til de mindre øyene i den Dalmatiske skjærgården.

Dersom dere ikke har vært i Kroatia før, anbefaler vi at dere bor nært kysten. Eksempelvis kan dere leie et feriehus langs Makarska rivieraen som går mellom populære Dubrovnik og Split. Denne naturskjønne kyststrekningen byr på rullestensstrender, nydelig badevann og fersk sjømat så langt øyet kan se.

I Kroatia finner du noen av våre aller flotteste ferieboliger. Uansett om du vil bo i en av våre Luxury Collection villaer, et moderne feriehus med stort svømmebasseng eller en vakkert innredet ferieleilighet ved stranden, finner du det i vårt store utvalg. Utforsk alle våre feriehus og leiligheter i Kroatia, og la dette bli også din favorittdestinasjon.

sommerferie i kroatia

Solrik sommerferie i Spania

Spania er definitivt den perfekte sommerdestinasjonen for barnefamilier. Aktivitetsmulighetene her er uendelige, og du vil raskt oppdage at det er utallige forskjellige måter å nyte en sommerferie i Spania. Slapp av i en av de mange avsideliggende badevikene, eller ha det moro med en aktiv ferie i form av fotturer, sykling og surfing. Dra på en gastronimisk reise hvor du smaker på lokale delikatesser og tester den spanske vinen. La ungene få en ferie de sent glemmer med de mange familie- og barnevennlige aktivitetene som tilbys. Hva mer kan du ønske deg?

I NOVASOL hjelper vi deg gjerne med å velge den perfekte destinasjonen i Spania for sommerferien. Blant annet kan vi anbefale at du besøker kysten ved Alicante og Costa Blanca. Hvis du er av den typen som ikke kan unnvære havet og sandstrender når du reiser på sommerferie, så er det hit du skal dra. Her finner dere over 170 flotte sandstrender å velge mellom. Ikke gå glipp av den populære fornøyelsesparken Terra Mitica når dere er her.

Hvis dere er familie som trives bedre med en aktiv ferie kan vi ikke få anbefalt en reise til Asturias nok. Her får dere oppleve en mer landlig ferie - som er en økende trend blant reisende. Grønne enger og frisk luft vil være deres reisefølge mens dere oppdager den spanske autentisiteten i de nordlige spanske landsbyene. Dette er en soleklar favoritt dersom du ønsker å skape uforglemmelige minner og opplevelser sammen med familien i sommer.

Legg vekk tvilen og velg Spania som din destinasjon for årets sommerferie med NOVASOL!

Sommerferie i herlige Italia

Fantastiske Italia må besøkes minst én gang i livet! Opplev de bølgende åsene og vinrankene i Toscana, kystidyll ved Amalfikysten, attraksjoner i Roma, eller romantikk i Venezia. Hold deg aktiv med en fantastisk vandretur fra by til by ved Cinque Terre eller nyt late dager på strender som minner om Karibien på Sardinia – mulighetene er mange når du skal feriere i Italia.

Fyll feriedagene med god vin, tonnevis med pizza, pasta og gelato, fantastisk natur og spennende severdigheter.

sommerferie på amalfikysten i italia

Idyllisk sommerferie i Danmark

Flotte badestrender så langt øyet kan se, vill og variert natur, sjarmerende og historiske byer, hundrevis av unike øyer, og så mye mye mer.... Ja, Danmark er riktig nok et lite land, men til gjengjeld er det fylt til randen med gode opplevelser - hele veien fra Blåvand til Bornholm, og fra Skagen til Gedser. Langs den nesten 9000 km lange kystlinjen venter idylliske feriebyer, sandstrender, fornøyelsesparker og familievennlige sommerhus.

Hver eneste del av Danmark har sin egen lokale karakter og unike atmosfære. Denne opplevelsen av unikhet forsterkes ytterligere hvis dere legger ferien til en av de 400 øyene som tilhører Danmark.

Selv om sommerværet i Danmark ikke alltid er like forutsigbart, er det et hav av andre gode grunner til å reise til Danmark i sommer. Mange flere enn hva vi har plass til å nevne her. Men stol på oss når vi sier at det er sant som ordtaket sier, det ER deilig å være norsk i Danmark - spesielt om sommeren!

Staycation og midnattsol - nyt den norske sommeren!

Av og til behøver man ikke reise langt vekk for å ha en magisk sommerferie. Om du ikke er klar for å slippe den norske sommeren til fordel for et utenlandsopphold, så er en staycation et perfekt alternativ. Bruk sommeren på å oppdage alt hva vårt flotte langsstrakte land har å by på (det er ikke rent lite!) og skap gode sommerminner her hjemme. Om du vil utforske et nytt sted i Norge i sommer, sjekk ut våre feriehus og hytter i Norge her.

Sommerferie i Møre og Romsdal
Sommerferie i Rogaland
Sommerferie i Lofoten

Kan du ikke få nok av Sør-Europa?

For mange er en reise til Syden nærmest et must i sommerferien, og selv om vi allerede har nevnt noen av våre klare favoritter, er det fortsatt mange fantastiske destinasjoner å velge mellom for en reise i sommer.

En sommerferie til sydligere strøk hvor du kan dyppe tærne i middelhavet, byr på mye mer enn bare lange late strandager - selv om du vil få mange av de også! Sør-Europa byr på flotte naturopplevelser, ekstraordinære smaksopplevelser og kulturelle eventyr. Gled deg til å titte på flamingoer (ja, du leste rett) på Kypros, øyhoppe i Hellas, eller drikke vin på et château i Frankrike. For deg som higer etter å reise litt utenfor allfarvei og unngå de største "turistfellene" kan en sommerferie til eksempelvis Montenegro, Slovenia eller Portugal være midt i blinken.

Med en sommerferie til et av Sør-Europas paradiser er du ikke bare garantert sol og varme, men du vil også få oppdage bortgjemte perler du ikke visste eksisterte og skape en minneverdig ferie for deg og ditt reisefølge.

Sommerferie i Hellas
Sommerferie i Frankrike
Sommerferie på Kypros

Sommerferie med barn

Sommerferie med barn

Det er ingen hemmelighet at barn er like glad i ferie som de voksne! Visste du at de fleste feriehusene har fasiliteter som kommer godt med når du skal på ferie med barn? Med eget kjøkken slipper du å tilpasse deg faste tider for frokost, lunsj og middag, og familien kan samles rundt matbordet i avslappende omgivelser. På badet finnes det ofte vaskemaskin – perfekt hvis uhellet skulle være ute. I feriehusets fellearealer, både ute og inne, er det ofte mer enn nok plass til fri utfoldelse og lek.

Finn pusterom i et feriehus fra NOVASOL

Når du har bestemt deg for hvor du vil reise i sommer, kan du ta fatt på det morsomste med hele planleggingen: finne ditt drømmeferiehus!

Når du bestiller et feriehus med NOVASOL har du friheten til å sette rammene for sommerferien akkurat slik som du vil ha det - nyt en langsom frokost på terassen, rusle rundt i en koselig liten forstad, finn din favorittstrand, lag ditt eget herremåltid av råvarer du har kjøpt på markedet og legg opp dagen nøyaktig slik som du selv vil.

Hos NOVASOL finner dere alt fra luksuriøse villaer til familievennlige sommerhus. Kanskje drømmer du om et feriehus med basseng, en stor villa med havutsikt, eller et sjarmerende lite hus på landet? Skal det firbente familiemedlemmet også få være med i sommer? Det har vi også rom for. Reiser dere hele storfamilien sammen? Vi har feriehus som kan huse dere alle under ett tak!

Husk at våre beste og mest populære feriehus blir hurtig fullbooket, så det lønner seg å bestille årets sommerferie allerede nå. Hva venter du på? Finn ditt drømmehus til sommerferien her.

Feriehus med basseng
Luxury Collection feriehus
Feriehus med plass til mange
| Forfatter
(Publisert første gang: )