Sommerferie i Norge

Skal du på sommerferie i Norge, men ikke kommet i gang med planleggingen helt enda? Vårt langstrakte land byr på svært mange muligheter for fantastiske ferieopplevelser for alle. Vi gir deg noen av våre beste tips til sommerferien i Norge.

NOVASOL formidler hytter og feriehus over hele Norge. Du kan derfor tilbringe sommerferien i Norge med det privatlivet du får på hytta, bare uten forpliktelsene resten av året. Du står også fritt til å oppleve et nytt sted fra ferie til ferie!

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

At Norge er en fantastisk feriedestinasjon er det ingen tvil om! Opplev hvordan tradisjoner og matkultur ivaretas på en fenomenal måte, gjennom lokale smaksopplevelser. Vi har dessuten en rekke attraksjoner, som de praktfulle stavkirkene, som det er verdt å oppleve. Og sist, men ikke minst, vi har en natur som i seg selv er en severdighet du ikke vil gå glipp av! 

Slik planlegger du sommerferie i Norge

Alle ferier krever litt planlegging, men noen ganger kan det kan være godt å ta ting litt som de kommer. Dette avhenger selvfølgelig litt på hvem du skal reise med, og du bør derfor ta dette med i vurderingen når du planlegger en sommerferie i Norge.

  • Det kan være fint å tenke gjennom hva du ønsker å oppleve i løpet av ferien og hvor mye tid du har til rådighet. Vil du på ferie på fjellet? Eller frister det heller med en uke ved sjøen? 
  • Søk opp destinasjonens nettsider. Her kan du lese om de ulike reisemålene og hva de kan tilby av aktiviteter og attraksjoner. 
  • Hvordan skal du ta deg rundt? Planlegger du en bilferie i Norge kan du oppleve mye på veien, og ferien starter allerede før du kommer frem. Har du ikke tilgang på bil, finnes det flere fantastiske togturer du kan ta. Planlegger du en ferie langt nord, er det ofte lettest å fly, med mindre du er glad i å kjøre bil og har veldig god tid. 

 

Bestill sommerferie i Norge 

 

Sommerferie i Norge

 

Billig overnatting i Norge - uten egen hytte

Én av de mest rimelige overnattingsformene er leie av en privat hytte. Du kan få hytter med fantastisk beliggenhet akkurat der du ønsker til gode priser. Aller billigst blir det om du utnytter alle sengeplassene og reiser litt utenfor høysesong. Da er det mulig å få litt mer ferie for pengene. 
 

Våre tips til rimelig overnatting i Norge:

  • Ikke vent for lenge med bestillingen. Selv om NOVASOL har et stort utvalg av ferieboliger i Norge, går de aller beste hyttene først. 
  • Reis utenfor høysesong, eksempelvis juni og august. Det er mye penger å spare hvis du flytter sommerferien noen uker. 
  • Fyll opp feriehuset med gode venner eller storfamilien. Jo flere senger dere fyller, jo billigere blir leien pr. person.
  • Se etter ferieboliger litt utenfor de mest populære destinasjonene. Selv om de ligger litt utenfor, er det ofte med kort avstand til kjente attraksjoner og spennende opplevelser. 

 

Billig overnatting i Norge

 

Lei luksushytter til gode priser 

Skal du på familieferie i Norge og trenger et stort feriehus? Mange av våre store ferieboliger tar 12 personer og mer, og det er derfor godt tilrettelagt for storfamilier, flere familier som reiser sammen og større vennegrupper.

Hos NOVASOL finnes ferieboliger i ulike prisklasser, størrelser og med alle tenkelige fasiliteter. Fyller du opp feriehuset med familie eller venner, får du rett og slett mer ferie for pengene. Velg mellom hytter med badstue og boblebad, eller store feriehus med flere fellesområder. Noen ganger kanskje beliggenheten det aller viktigste, og mange av hyttene våre ligger idyllisk til ved sjøen eller på fjellet. 

Vår stjernekategorisering forteller hvilken standard du kan forvente i feriehuset. Vil du tilbringe ferien i et 5-stjerners feriehus i Norge, kan du enkelt søke etter dette. 

 

Luksushytter i Norge

 

Våre beste tips til norgesferien

Tar du sommerferien litt utenfor høysesong kan du blant annet få med deg Norges svar på «Hanami», den japanske kirsebærblomstringen. Fruktblomstringen i Hardanger er etter vår mening vel så vakker og bør oppleves minst én gang i løpet av livet. Akkurat når blomstringen starter er vanskelig å forutsi, men det skjer som regel i mai-juni. Rekkefølgen på blomstringen er alltid den samme; først blomstrer plommene, så morellene, og til slutt pærene og eplene. Og for et syn det er når trærne viser frem finstasen! Kombinasjonen frukttrær i blomst, fjell og fjorder får man aldri nok av. 

Frukttrærne er ikke bare fine å se på - de produserer også frukt i særklasse. Fruktdyrking har lange tradisjoner i Hardanger-området, og allerede på 1200-tallet dyrket munker epler her. Det var også slik siderproduksjonen startet, og i dag kan du smake resultatet av århundrer med erfaring. Stopp innom Hardanger Saft – og Siderfabrikk på gården Lekve i Ulvik, og smak på ekte hardangersider.

 

Sommerferie i Hardanger

 

Blomstring i Hardanger

 

Norge er fylt med fantastiske råvarer som bare venter på å skapes om til de flotteste matretter. For en smak av genuin, norsk bonderomantikk kan du reise på ferie til et av Norges vakreste fjellområder, Jotunheimen. Gudbrandsdalen har rike mattradisjoner – med alt fra den kjente Gudbrandsdalsosten til  tradisjonell rømmegraut. I Brimiland kan du spise deg gjennom Gudbrandsdalen – fra Vågå til Lom. Smak på god, hjemmelaget mat med tradisjonsrike røtter i fantastiske naturomgivelser. 

Sørlandet er synonymt med ferieidyll! Hvordan høres salte bad i havet, late timer på svabergene, lyden av bølgebrus og ferske reker ut? Sørlandet er den perfekte destinasjonen for en sommerferie ved sjøen. Pakk bilen med fiskeutstyr og la barna få prøve fiskelykken. Vi husker vel alle timene med krabbefiske fra vår egen barndom?

 

Sommerferie på Sørlandet

 

Sommerferie med barn i Norge

Planlegger du en sommerferie i Norge med barn? Leier du en hytte kan familien bo i private omgivelser, enten tett på sjø, fjell eller by. Når du skal på ferie med barn, er det som regel lurt å beregne ekstra god tid. En norgesferie innebærer ofte litt tid i bilen, og det er fint å legge inn ekstra mange stopp underveis. Noen av de norske veiene er ikke som alle andre veier. Skal du på bilferie i Norge kan du kjøre én av de Nasjonale turistvegene, som tar deg gjennom spektakulær natur.

 

Sommerferie med barn i norge

 

I vår store utvalg finnes det mange hytter med barnevennlige fasiliteter og aktivitetsmuligheter. Leier du et feriehus med eget svømmebasseng eller et av våre aktivitetshus, har du en plan B om været ikke står til forventningene. Mange av våre hytter i Norge ligger dessuten nær morsomme fornøyelsesparker, som Hunderfossen og Kristiansand Dyrepark.

Den norske naturen er en gedigen lekeplass. Benytt deg av de mange mulighetene som finnes og få med deg hele familien ut på tur. Fisking, enten det er i innsjø eller hav, er en fin aktivitet uansett alder. Mange steder kan du leie kano og oppleve destinasjoner fra vannet. For deg med større barn kan downhill-sykling være en morsom aktivitet, eller hva med en tur opp Via Ferrata i Loen? Mulighetene for fantastiske naturopplevelser er mange når du tilbringr sommerferien i Norge. 

 

Sommerferie med barn i Norge

 

| Forfatter
(Publisert første gang: )