search

Feriehus på de Joniske øyer

De Joniske øyer kalles også Eptanissa og herunder hører bl.a. Antipaxi, Erikoussa, Ithaka, Kefalonia, Korfu, Lefkada, Mathraki, Meganisi, Paxi, Othoni, Strofades og Zakynthos.

Den mest kjente av dem er utvilsomt Korfu. Allerede den østerrikske keiserinnen Elisabeth kastet sine øyne på denne øyen, hvor hun regelmessig tilbrakte ferien sin, eller sommeropphold som det dengang het. Hennes villa, hvor i mellomtiden også James Bond har drevet sitt pokerspill, utgjør et populært utfluktsmål. Velger dere å leie feriehus på de greske øyer er Korfu absolutt en fantastisk feriedestinasjon.

Den største av de Joniske øyer er imidlertid Kefalonia (alias Kephallinia) som ligger ved utseglingen av Patrasbukten. Øyen er , er den dog ikke overforsvømmet av masseturisme. Hvis man reiser etter høysesongen (fra oktober og utover), har man lokalbefolkningen for seg selv, noe som naturligvis er en conditio sine qua non for en ekte gresk ferie.

Aktiviteter og opplevelser

Lei feriehus i Hellas til familien, og kan dere oppleve en av verdens vakreste strender. På Kefalonia befinner også kieselstranden Myrtos seg som har fått utmerkelsen verdens tredje skjønneste strand. Skjønt også sandstrendene i nærheten av byen Lixouri på den sørvestre del av øyen og de tallrike buktene i sør mellom Skala og Argostoli kan anbefales.

Betydelig mindre er den særdeles grønne sagaøyen Ithaka som måler 96 km² og har en mengde små bukter. Øyen er ifølge legenden hjemstedet til Odyssevs, hvorved arkeologen Heinrich Schliemann trodde han hadde oppdaget Odyssevs' palass på fjellet Aetos, men dette har ingen hittil definitivt kunnet bekrefte. Ithaka kan nås med ferge fra Lefkada og Kephalonia.

Med sine 9 km² og 100 innbyggere utgjør Othoni nok den minste bebodde øyen og står heller ikke engang angitt på alle kart. Ikke desto mindre er den med sine ville olivenlunder vel verd en kort visitt. Othoni kan nås med båt fra Korfu.

Den sørligste og samtidig tredje største av de Joniske øyer er Zakynthos som tidligere lenge ble regjert av venezianerne. Under Zakynthos' juristiksjon står også de to klippeholmene Strofades som ligger ute i det åpne havet og huser et gammelt kloster.

Den utryddelsestruede Uekte karettskilpadden har valgt ut øyens sørlige strandsone som sin rugeplass. For ikke å true denne artens tilværelse ytterligere, er derfor en del av stranden helt eller delvis sperret under klekketiden som starter i begynnelsen av juni måned.

Uansett hvor du tilbringer ferien din, så danner et NOVASOL feriehus alltid det ideelle utgangspunkt for morsomme opplevelser og oppdagelser.