Sommerferie i Norge

Skal du på sommerferie i Norge, men har ikke kommet så lang med planleggingen enda? Vårt langstrakte land byr på mange muligheter for fantastiske ferieopplevelser. Her får du våre beste tips til sommerferien i Norge.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Hvor skal du leie hytte i sommerferien?

Enten du er på jakt etter ei hytte ved solvarme svaberg, et sted på fjellet hvor lyng, fjellvann og topper strekker seg så langt øyet kan se, eller et feriehus hvor du kan kombinere byliv med avslappende ferie, så har vi stedet for deg. Finn inspirasjon til hvor du kan leie hytte i sommerferien her:

Blant fjord og fjell på en sommerferie på Vestlandet

Vestlandet er den perfekte destinasjonen når du planlegger en norsk sommerferie. Her finner du et stykke av Norges dramatiske natur med fjorder, fjell, fossefall og daler. 

Har du tidlig sommerferie i mai eller juni, kan du leie ei hytte i Hardanger. Da får du sjansen til å oppleve den fantastiske fruktblomstringen, som fyller den vakre fjordbygda med hvite og rosa blomster. 

Finn et feriehus eller ei hytte nærme Bergen, for eksempel i Øygarden, og få smaken av byliv, havutsikt og sommeridyll ved Vestlandets hovedstad. Eller kom helt nærme det Vestlandet er mest kjent for – den spektakulære naturen – og opplev  Preikestolen og Kjeragbolten i Ryfylke, Trolltunga ved Odda eller Vøringfossen ved Eidfjord.

Gå off the grid i fjellheimen

Er det noe Norge har, så er det fantastiske fjellområder. Enten du vil bruke din norske sommerferie på å gå på toppturer, nyte stillheten på ei fjellvidde, eller bare utforske en av våre mange nasjonalparker, er du garantert fantastiske sommerminner.

Nyt det bølgende fjellandskapet og fantastiske dyreliv på Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda. Gå fra topp til topp, prøv fiskelykka eller dra på sykkelturer i storslåtte Jotunheimen. Eller lei ei hytte til sommerferien i Rondane og legg ut på masse morsomme aktiviteter i den flotte naturen.

Sommerferie på Sørlandet

Hvordan høres salte bad i havet, late timer på varme svaberg, lyden av bølgebrus og ferske reker ut? Sørlandet er den perfekte destinasjonen for en sommerferie ved sjøen. Ikke bare innbyr det til avslapning, fine sommerdager og ren skjærgårdsidyll for de voksne – Sørlandet er også drømmestedet for barna. Leier dere ei hytte til sommerferien nærme Kristiansand, kan dere dra på dagsturer til «Barnas by», eller dra til Mandal for barnevennlige strender. Bruk de lyse sommerkveldene på krabbefiske, og kanskje du vil se på noen av hyttene våre som tilbyr båtleie?

Midnattssol og sommer i Lofoten

Lofoten står på mange nordmenns ønskeliste til en sommerferie i Norge. Det unike øyriket er kjennetegnet av stupbratte fjellsider som ender i havet, fantastiske sandstrender og de sjarmerende røde trehusene. 

Leier du ei hytte til en sommerferie i Lofoten, kan du fylle dagene med aktiviteter ute i naturen. Legg ut på fjellturer med spektakulære utsikter mot havgapet, lær deg å surfe fra en av vikene eller utforsk omgivelsene fra sjøkanten i en kajakk. 

Og når dagen går på hell kan du oppleve de lange, lyse sommerkveldene som du aldri har gjort det før. Reiser du på sommerferie til Lofoten fra mai til juli, kan du nemlig se midnattssola farge havgapet gult og oransje hele natta lang.

Planlegg en norsk sommerferie med NOVASOL

Det finnes nesten ikke noe finere enn en sommerferie i Norge, hvor mangfoldigheten i landet vårt virkelig blir tydelig. Planlegg en sommerferie i Norge med barna og la dem utforske den fantastiske naturen vi har. Lei ei hytte i sommerferien nær byene, på fjellet, eller finn ei hytte ved sjøen, og gå på oppdagelse hjemme på berget.