Ferie i Danmark

Vi får aldri nok av en ferie i Danmark! Kritthvite sandstrender, hyggelige badebyer, vakker natur, og ikke minst et imponerende antall fornøyelsesparker. Alt dette gjør det perfekt å legge venneturen, en romantisk langhelg eller familieferien til Danmark.

Bli bedre kjent med nabolandet vårt i sør og la deg inspirere til din neste ferie i Danmark.

Dra på ferie i Danmark til en av de mange idylliske kustbyene

Feriehus i Danmark

Loading...

Hvorfor velge en ferie i Danmark?

Det er mange grunner til å velge å reise til Danmark på ferie. Noen setter pris på en kort reisevei, mens andre liker de barnevennlige strendene. Her får du 6 gode grunner til å feriere i Danmark:

1. Kort reisevei

Du trenger ikke reise langt for å få nye, spennende opplevelser – spesielt ikke når du vil til Danmark på ferie. Du kan både ta fly, kjøre bil og ta ferge fra flere steder i Norge. Og en lett reisevei er alltid et pluss, spesielt hvis dere skal på ferie i Danmark med barn.

2. Et imponerende antall fornøyelsesparker

De danske fornøyelsesparkene kommer i alle størrelser og med alle tenkelige attraksjoner. LEGOLAND® ved Billund er selve kronen på verket. Men Djurs Sommerland ved Djursland, BonBon-Land sør på Sjælland, Fårup Sommerland ved Blokhus og Knuthenborg Safaripark på Lolland er også absolutt verdt et besøk på familieferien i Danmark. Her venter moro i bøtter og spann for hele familien!

3. Barnevennlige sandstrender

Danmark har noen av de flotteste strendene i Europa. Her finner du kilometervis med hvit, fløyelsmyk sand, klart og rent vann og herlige sommertemperaturer. Flere av strendene har Blått flagg-sertifisering, og egner seg godt når du skal på ferie i Danmark med barn.

4. Sjarmerende småbyer

Brosteinsbelagte gater, idylliske bindingsverkshus og fine, små torg. Uansett om du skal til Sjælland, en av de danske øyene, eller Vesterhavet på en ferie i Danmark, kommer du garantert forbi en av de mange sjarmerende småbyene som er så karakteristiske for Danmark.

5. Dansk mat og drikke

Den danske maten er i en klasse for seg selv, og fortjener et eget punkt. Ingen ferie er komplett uten smaken av det klassiske smørbrødet eller den tradisjonelle røde pølsa. Men Danmark er også kjent for sine mange Michelin-restauranter, for eksempel Noma i København, Domestic i Aarhus og Kadeau på Bornholm. Danmarksferien kan derfor godt bli en gastronomisk oppdagelsesreise!

6. Den danske hyggen

Ordet «hygge» er jo ikke et ord som er helt fremmed for oss nordmenn. I likhet med den norske «kosen», er det atmosfæren, fremfor aktiviteten, som står i fokus. Benytt ferien i Danmark til å senke skuldrene og nyte oppholdet til det fulle. Sett pris på de små øyeblikkene sammen med menneskene du er glad i – det er nettopp dette danske "hygge" betyr.

Familieferie i Danmark

Skal du på ferie i Danmark med barn, kan du glede deg. De myke sandstrendene er midt i blinken for late dager under solen, overalt venter spennende opplevelser for store og små, og den avslappede stemningen legger gode rammer rundt ferien. Leier dere et feriehus på familieferien i Danmark, kan dere også selv bestemme dagens gang og tilpasse den både store og små.

Ferie med barn i Nordsjælland

Har du hørt om den danske riviera? Dette er kallenavnet til den 230 kilometer lange kystlinjen mellom Sejerøbugten i vest til Øresund i øst. Her venter hvite strender så langt øyet kan se, i tillegg til hyggelig kystbyer og spennende opplevelser. Lei et hus ved de kjente feriehusområdene, som Hornbæk, Gilleleje, Dronningmølle og Liseleje, og nyt lange, avslappende sommerdager.

Jylland – barnas feriefavoritt

Barna elsker å dra på ferie til Jylland – og det gjør nok mange voksne også. Jylland er kjent for sine nydelige strender, som strekker seg fra Skagen i nord til Vadehavet i sør.

Midt på Jylland ligger alle barns feriedrøm - LEGOLAND®. Men Jylland har så mange gode fornøyelsesparker at det kan bli vanskelig å velge. En kort spasertur fra LEGOLAND® i Billund ligger Lalandia, som er et av Skandinavias største badeland. I Nordjylland finner du blant annet Fårup Sommerland og Nordsøen Oceanarium ved Hirtshals, og i sør ligger familieparker som Kattegatcentret ved Grenaa.

Leier du et feriehus med NOVASOL i Danmark, kan du få mange kundefordeler på Jylland – blant annet 2for1 på LEGOLAND®.

Familieferie på Djursland

Den store halvøya Djursland ligger på Jyllands østkyst, og kan by på mange gode opplevelser på familieferien i Danmark. Her finner du blant annet kjente parker som Ree Park Safari og Djurs Sommerland. Leier du et feriehus hos oss, kan du få rabatt på inngangen til begge. Les mer om kundefordelene våre i Danmark her.

Djursland byr også på en rekke hyggelige feriebyer, som Grenaa og Ebeltoft. Om dette ikke var nok, finner du over 250 kilometer med barnevennlige sandstrender her. Det er godt å være på ferie på Djursland!