Feriehus på Djursland

Overveier dere å leie et feriehus på Djursland? Velkommen til et fantastisk ferieområde! Her står feriekos i høysetet - koselige kafeer, deilige badestrender og hyggelige havnebyer gjør dettetil et fint sted for en ferie i et sommerhus i Danmark.

På nordkysten ligger den hyggelige fiskebyen Bønnerup, hvor det særlig om sommeren er massiv aktivitet på havnen. Her er det alt fra havnfester og loppemarkeder til en hyggelig lystbåthavn. På havnen i Bønnerup kan du også fiske fra molen og kanskje du er så heldig og fanger kveldsmat som kan legges på grillen når dere skal spise i sommerhuset. En ferie i Danmark er en opplevelse for deg og familien som dere aldri vil glemme.

Lei et feriehus eller leilighet for familieferien i Danmark

Populære feriehus i Djursland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Djursland

Loading...

Feriehus med basseng i Djursland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Djursland

Loading...

Djursland – et mekka for barnefamilier

Djurs Sommerland er et av Djurslands absolutte høydepunkter for barnefamilier. Dette er stedet for barn i alle aldre! Åtte temaland med forskjellige karuseller og rutsjebaner, et stort badeland og mange lekeplasser, gjør at familien er sikret fart og moro hele dagen. Ree Park Safari er et annet høydepunkt for familier. Dyreparken er delt opp i fire kontinenter på et stort naturområde, hvor alle dyrene har god plass og hvor du kan komme helt tett på både løver, bjørner, giraffer, geparder og mange andre dyrearter – store som små.

I Skandinavisk Dyrepark er det de nordiske dyrene som står i sentrum. Her kan du blant annet se ulver, bjørner, rovfugler, elg og rev i store, åpne arealer. I Grenå kan du komme nær den spennende undervannsverdenen i Kattegatsenteret. Det store haibassenget gir et innblikk i haiens verden, når de svømmer rett over deg i den store glasstunellen. Kattegatsenteret ligger ved siden av Grenå Lystbåthavn, hvor både seilbåter og yachter fra hele verden legger til i løpet av sommeren. Vi har flere kundefordeler i Danmark, blant annet rabattert inngang ved flere av de aller mest populære fornøyelsesparkene.

Lei et feriehus på Djursland

Aktiviteter for hele familien

Djursland kan også by på barnevennlige museer. Det store museumsskipet Fregatten Jylland i Ebeltoft er spennende for alle, uansett om en er fem eller 80 år. Du kan med fordel dra på en av de guidede turene på skipet, hvor fregattens historie formidles på en levende og entusiastisk måte. Fregatten ligger like ved Ebeltoft Glassmuseum, som ofte har morsomme arrangementer rettet mot barn.

Dansk Landbruksmuseum – Det Grønne Museum er også for alle. Med flotte og ofte interaktive utstillinger formidles historien om dansk landbruk. I de store utendørsarealene er det en landbruksbotanisk hage med blant annet epleplantasje med rundt 280 eplesorter. Her finnes også en lekeplass og mange dyr som barna kan klappe – det er alltid en hit! I løpet av året er det flere arrangementer på museet, som eple-dag og høstdag.

Kysten, strendene og fiskerbyer

Djursland er absolutt også stedet å leie et feriehus i Danmark, hvis du liker å tilbringe tid ved havet og på stranden. Den lange kystlinjen, som går langs flotte ferieområder på Norddjursland, rundt ved Grenå, forbi Mols og ned til Århus bukten, kommer garantert til å gi deg mange gode ferieopplevelser. Om sommeren har flere av strendene i området Blå Flagg, så her du trygt kaste deg ut i bølgene. De fleste strendene har fin sand og myke sanddyner, og flere steder grenser til skogsområder.

Langs kysten nord for Grenå kan du utforske Djursland svar på Møns Klint, nemlig klippene ved Sangstrup og Karlby, hvor familien kan gå på jakt etter fossiler og forsteinede kråkeboller. Ta med matpakke og nyt frokosten med utsikt over Kattegat.

På Norddjursland er det fortsatt et par fiskerbyer igjen – Bønnerup og Grenå som de største. På begge steder er det fortsatt aktive fiskere og i de to havnene, kan du kjøpe fersk fisk og annet godt fra havet. Kjøp et par ferske rødspetter, som sammen med danske nypoteter, utgjør et ordentlig festmåltid. Mange steder på Djursland selges grønnsaker, frukt og bær fra små boder langs veien og større gårdsbutikker. Djursland er generelt et supert ferieområde for deg som setter pris på god mat og lokale råvarer.

Storbyopplevelser på Djursland

I Aarhus finner du mange hyggelige gater, spennende kulturopplevelser, lange shoppinggate og restauranter for enhver smak. Aarhus er en liten storby, som gjør det enkelt å oppleve mye på en dagstur hit. Besøk kunstmuseet Aros, Den Gamle By, Moesgaard Museum og du har fått et godt innblikk i historien om Aarhus og sett kunst i verdensklasse. Langs elven, som snor seg gjennom midtbyer, er det, spesielt om sommeren, en hyggelig stemning, når de mange restauranter og kafeer åpner sin uteservering. Aarhus ligger like ved Kattegat, så etter et par timer i byen kan du gå ned til Marselisborg lystbåthavn og kjøpe en is. Fortsett opp til Dronning Margrethes hvite Marselisborg Slott og avslutt turen i Mindeparken eller Botanisk Hage. Slik har du fått byliv, kultur og natur på én og samme dag.

Randers, Grenå og Ebeltoft er andre spennende byer på Djursland. Randers har blant annet et stort shoppingsenter og Randers Regnskog, med tropiske dyr av alle slag. Ebeltoft er en meget sjarmerende, gammel handelsby med brosteinsgater og vakre hus. Grenå byr på en av de aller beste badestrendene i området og et hyggelig sentrum.

Naturopplevelser

Djursland er et perfekt sted for sommerferie i Danmark for deg som liker å ferdes i naturen. Nasjonalparken Mols Bjerge er et flott område til både barnevennlige gåturer, til lengre fotturer og til et par timer på mountain bike. Følg for eksempel den Italienske Sti rundt nasjonalparken og finn et vakkert sted, hvor matpakken kan nytes.

For å oppleve den varierte naturen og områdets mange herregårder, så kan du med fordel følge den oppmerkede Margueriteruten, som tar deg rundt på Djursland. Bruk god tid på å kjøre rundt, for du vil garantert oppdage flere steder du vil se nærmere på.

Feriehus på Djursland

Flere steder på Djursland ligger det feriehusområder, som har eksistert i mange år. Nærheten til kysten og havet har nemlig alltid tiltrukket danskene, når det skal bygges sommerhus. Danskene elsker å feriere ved kysten og derfor finnes det også mange feriehus som ligger kun et steinkast fra vannet. Her finner du både klassiske danske sommerhus, hvor samvær og hygge står i sentrum, og de moderne feriehusene med alle tenkelige fasiliteter.

Når dere velger å feriere i et feriehus med NOVASOL, så får dere mulighet til å ha akkurat den ferie dere måtte ønske. Dere behøver ikke spise på et bestemt tidspunkt og kveldsmaten kan dere lage når dere er sultne. Nyt en ferie med frihet, og velg leie av feriehus som deres ferieform. NOVASOL leier ut ferieleiligheter i hele Danmark, så det er fritt valg på alle hyller