Feriehus i Odsherred

Opplev vakker natur fra et feriehus i Odsherred

Feriehus i Odsherred

NOVASOL er glade for å kunne tilby feriehus i Odsherred - et spennende og naturskjønt område i den nordvestlige delen av Sjælland. Velger du et feriehus i Odsherred til din neste ferie, venter gode og varierte opplevelser. Her møtes du av natur i verdensklasse, spennende kulturhistorie og et stort utvalg av attraksjoner for alle. 

Odsherred er et populært reisemål, og mange velger denne destinasjonen når ferien skal gå til Sjælland. Derfor finnes det i dag store boligområder, med både moderne feriehus og klassiske danske sommerhus. Her står hygge og samvær i høysetet. Mange kunstnere har også et forhold til stedet, på grunn av det spesielle lyset som ofte har vært en inspirasjonskilde til vakre landskapsmalerier. Det flotte lyset i Odsherred blir ofte sammenlignet med det som kan oppleves i Skagen.

Populære feriehus i Odsherred

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Odsherred

Loading...

Feriehus med basseng i Odsherred

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Odsherred

Loading...

Geopark Odsherred – en unik naturopplevelse

I Odsherred kan du oppleve Danmarks første og eneste UNESCO-anerkjente geopark. Odsherred Geopark har fått denne utmerkelsen på grunn av sitt unike istidslandskap, som ble dannet for mer enn 15.000 år siden. Pakker du med turskoene, kan du benytte deg av mer enn 300 kilometer med vandrestier i parken. Vil du heller utforske parken fra sykkelsetet, kan du glede deg over mange mountainbike-ruter også. Hos VisitOdsherred i Nykøbing Sjælland kan du kjøpe kart over området og turstiene. 

En annen spesiell natur – og kulturopplevelse får du i Grevinge Skov, hvor det finnes mange fornminner fra steinalderen. Her kan du blant annet se en stor steingrav fra yngre steinalder, som kalles «Hamlets grav». Det sies nemlig at prinsen fra Shakespeares teaterstykke skulle gravlegges her. En annen myte sier at det er kjempen Hamle som ligger begravet her. Føttene skal i følge myten være vendt mot vest og hodet mot øst i den 39 meter lange graven. Det er tvilsomt at noen av disse ligger begravet her, men det gjør ikke steingraven og resten av skogen noe mindre spennende av den grunn.

Aktiviteter opplevelser i Odsherred

Strandferie i Odsherred

Når du legger ferien til Danmark vil du helt sikkert besøke noen av de flotte kystområdene. Danmark kan skilte med en 7300 kilometer lang kystlinje, og det finnes helt klart mange fine strender du kan tilbringe dagene på. Fra et feriehus i Odsherred er det ikke langt til nærmeste badestrand, og mange av disse er velegnet for barnefamilier. Kyststrekningen ved Odsherred er variert, men du kan helt klart finne et fint sted å bade under oppholdet. I sommersesongen finner du brygger flere steder, slik at du slipper å gå på steinene.

Populære strender i Nordsjælland:

  • Ordrup strand. En deilig sandstrand med brygge der små joller og motorbåten kan legget il. Ved stranden finnes en god parkeringsplass. Fra stranden er det rundt 600 meter opp til byen, der du kan kjøpe is og annet godt å spise. 

  • Ebbeløkke strand. En barnevennlig strand med lavt og rent vann. Ved lavvann dannes det små kulper på stranden som barna kan leke i. Det er en del stein på stranden, men det finnes en smal stripe med sand. 

  • Gudmindrup strand. Én av Danmarks beste strender. Stranden ligger ut mot Sejerø-bukten, som er et godt sted for deg som vil kite eller vindsurfe. Stranden er bred med fin sand og sanddyner. Her finner du helt klart et sted med ly for vinden og plass til lek. 

  • Rørvig. Også en av Danmark beste strender. Stranden vender ut mot Kattegat. Her finnes en stor parkeringsplass, kiosk, toaletter og badevakter i sommersesongen.

Tilbring deilige feriedager i en feriebolig i Odsherred

Attraksjoner og utfluktsmål i og nær Odsherred

Det er ikke kun naturen du kan oppleve på ferien i Odsherred. I området er det mange attraksjoner som passer ypperlig for utflukter med hele familien. En god familieattraksjon er Sommerland Sjælland. Fornøyelsesparken har mer enn 60 spennende og utfordrende aktiviteter som passer alle. Her er det miniland for de minste, rutsjebaner som gir sug i magen, 3D-kino og et stort vannland til varme sommerdager. Når du har betalt inngangsbilletten er alle attraksjonene gratis. 

Drømte du om å bli brannmann da du var liten? Det ble kanskje bare med drømmen, men i Odsherred Brannmuseum kan du leke brannmann for en dag. Museet stiller ut mer enn 20 brannbiler, hvor den eldste er fra 1864. Mange av brannbilene kan du ta på og prøvesitte. 

I Odsherred Zoo Rescue kan du se sebraer, struts, kameler, silkeaper og mange flere dyr. Dette er ikke bare en dyrehage, men parken hjelper også dyr i nød. Via flere samarbeid rundt om i Europa, tar Odsherred Zoo inn dyr med ulike funksjonshemminger og gir de et godt hjem i Odsherred. 

Det er kanskje litt merkelig å anbefale en tur til Aarhus når du leier feriehus på Sjælland. Det er faktisk ikke så langt fra Odsherred til Aarhus, dersom du velger å ta ferge fra Sjællands Odde.  Fergeturen tar rundt 1.5 timer, og når du kjører i land i Aarhus befinner du deg faktisk midt i den sjarmerende byen. Her venter en lang rekke opplevelser, som kunstmuseet ARoS, Den Gamle By, Tivoli Friheden og mange butikker og spisesteder. 

Det er også flere hyggelige byer i Odsherred, der du kan shoppe, spise god mat og delta på ulike arrangementer. I løpet av sommersesongen er det også mange hyggelige markeder i området. Nykøbing Sjælland er Odsherreds administrasjonssenter og har et stort utvalg av supermarkeder, spesialbutikker, kaféer og restauranter. Rørvig er en av områdets små fiskebyer og herfra kan du seile ut til Hundested. Om sommeren er det masse liv og røre på havnen, og bryggen er full av krabbefiskende barn.

En smak av Odsherred

Lokal mat er en stor del av ferieopplevelsen for mange. I Odsherred er det fokus på kvalitetsprodukter, og frukt, grønt, kjøtt, vin og mye mer, produseres på lokale gårder. Spesielt området Lammefjorden er kjent for sine grønnsaker, som dyrkes i det som tidligere var bunnen av fjorden. Mange av Danmarks beste restauranter får levert grønnsaker herfra. 

På ferie i Odsherred kan du velge å kjøpe ferske råvarer direkte fra gårdene og tilberede middag selv, eller spise på en av områdets gode restauranter. Det vil uansett ikke mangle på gode matopplevelser på ferien i Danmark.

Feriehus i Odsherred

NOVASOL formidler et stort antall ferieboliger og mange av disse finner du i Danmark. Har du bestemt deg for at Odsherred skal være ditt neste reisemål, kan du glede deg over et stort antall sommerhus i området. Tilbring ferien med vakker utsikt over havet og kort vei til friske morgenbad. Bedre enn dette blir det neppe. Velger du et moderne feriehus kan du ofte glede deg over fasiliteter som sauna og boblebad. I mange av våre ferieboliger i Danmark er dessuten familien firbeinte hjertelig velkomne.