Ferie i Danmark

Vi får aldri nok av ferie i Danmark! Denne sandkassen av et land er ikke bare den ultimate feriedestinasjonen for ferie med barn – her har voksne det godt også. Kritthvite sandstrender, hyggelige badebyer, vakkert naturlandskap, og ikke minst, et imponerende antall fornøyelsesparker, gjør Danmark til et av de aller beste reisemålene for familier. 

For mange er LEGOLAND® et selvskrevent punkt på familieferien. Det er ingen hemmelighet at Danmark kan dette med fornøyelsesparker. Visste du at landet også rommer en herlig blanding av historiske byer, spennende severdigheter og unike nasjonalparker?

Bli bedre kjent med det populære reisemålet under og la deg inspirere til din neste ferie i Danmark!

Søk og bestill ferie i Danmark

Hvorfor velge en ferie i Danmark?

Det er mange grunner til å velge en danmarksferie. Underholdende attraksjoner, spennende aktiviteter, vakker natur og avslappende atmosfære er bare noen av de.  

Noen setter pris på en kort reisevei, mens andre liker de barnevennlige strendene. Her får du 6 gode grunner til å feriere i Danmark:

1. Kort reisevei – fly eller ta med bilen

Når du skal på ferie i Danmark, kan du enten fly eller ta ferge. Velger du å la ferien starte med en fergetur kan du ta med deg bilen, slik at det blir ekstra enkelt å komme deg til feriehuset. Mange som velger å ta ferge, ser på overfarten som en tidlig start på ferien. Om bord på båtene skjer det alltid mye gøy for store og små, og du kan våkne uthvilt på plass i Danmark neste dag. 

Du kan også enkelt fly direkte til flere danske flyplasser, som Billund og København. 

2. Danmark har et imponerende antall fornøyelsesparker

De danske fornøyelsesparkene kommer i alle størrelser og med alle tenkelige attraksjoner. LEGOLAND® er selve kronen på verket, og parken har flere millioner besøkende hvert år. Danmark har mye mer moro å by på, i form av kjente parker og attraksjoner, som Djurs Sommerland, BonBon-Land, Fårup Sommerland, Knuthenborg Safaripark og Universe. 

Som gjest i et feriehus fra NOVASOL kan du benytte deg av våre kundefordeler i Danmark på nevnte fornøyelser, i tillegg til mange flere. 

3. Barnevennlige, lange sandstrender

Danmarks mange strender er en svært god grunn til å legge sommerferien hit. Flere har Blått Flagg-utmerkelse, som betyr at stranden er ren og velholdt, med gode fasiliteter. Vi kan anbefale strendene på østkysten for deg som reiser med småbarn, mens vestkysten passer godt for større barn. 

Ferie i Danmark

4. Sjarmerende småbyer

Oppdag Danmarks koselige småbyer, som ligger som perler på en snor langs kysten, gjerne i tilknytning til en fin sandstrand. Slå deg ned for litt deilig lunsj, sjekk ut shoppingmulighetene eller bare rusle rundt i idylliske omgivelser. Alle de hyggelige småbyene har noe unikt å tilby. 

Det er sjeldent langt mellom gode opplevelser i Danmark. Generelt er avstandene i Danmark kortere enn vi er vant til, noe som betyr at du enkelt kommer deg fra A til Å, og kan oppleve mer i løpet av oppholdet. 

5. Dansk mat og drikke

Den danske maten er i en klasse for seg selv, og fortjener et eget punkt. Ingen ferie er komplett uten smaken av det klassiske smørbrødet eller den tradisjonelle røde pølsa. Mange av oss setter også pris på en porsjon med stekt flesk, gjerne servert med et godt glass øl.

Er du på utkikk etter en helt spesiell matopplevelse, har du også mulighet til det på danmarksferie. Danskene kan skilte med flere restauranter i verdensklasse, og ønsker du å kose deg litt ekstra under oppholdet er det verdt å sjekke ut disse.

Dansk mat og drikke beriker ferieopplevelsen

6. Den danske hyggen

Ordet «hygge» er jo ikke et ord som er helt fremmed for oss nordmenn, og det stammer faktisk fra Norge. Det er vanskelig å forklare akkurat hva «hygge» er, men i likhet med den norske «kosen», er det heller selve atmosfæren, fremfor aktiviteten, som står i fokus. Benytt ferien i Danmarks om en mulighet til å bare senke skuldrene fullstendig, og nyte oppholdet til det fulle. Sett pris på de små øyeblikkene sammen med menneskene du er glad i - det er nettopp dette danske "hygge" betyr. 

Hvor ferierer i Danmark med barn? 

Skal du på ferie i Danmark med barn, kan du glede deg. Her ønskes hele familien velkommen! Danmark oppleves som en hyggelig familiedestinasjon, noe som nok er grunnen til at så mange tar med barna hit år etter år. De myke sandstrendene er midt i blinken for late dager under solen, ved feriehusene venter varierte opplevelser for store og små, og den avslappede stemningen legger gode rammen rundt ferien. 

Ferie med barn på Sjælland

Har du hørt om den danske riviera? Dette er kallenavnet til den 230 kilometer lange kystlinjen mellom Sejerøbugten i vest til Øresund i øst. Her venter hvite strender så langt øyet kan se, i tillegg til hyggelig kystbyer og spennende opplevelser. Langs kysten ligger kjente feriehusområder, som Hornbæk, Gilleleje, Dronningmølle og Liseleje. 

Ved den danske riviera finner du også én av landets beste strender, Gudmindrups Stand. Den langgrunne stranden er svært barnevennlig, og derfor verdt et besøk i løpet av ferien på Sjælland. 

Nord for København ligger Jægersborg Dyrehaven, et UNESCO-listet skogsområde som opprinnelig var jaktmark for danske kongelige. Den dag i dag har området en betydelig hjortebestand, og brukes flittig til både fotturer, piknik og ridning. I parken kan du også besøke kongenes jaktslott, Eremitageslottet.

Bestill ferie på Sjælland

Ferie i Jylland

Jylland – barnas feriefavoritt

Barna elsker ferie i Jylland – og det gjør nok mange voksne også. Jylland er kjent for sine nydelige strender, som strekker seg fra Skagen i nord til Vadehavet i sør. 

Midt på Jylland ligger aller barns feriedrøm - LEGOLAND®. Men Jylland har så mange gode fornøyelsesparker at det kan bli vanskelig å velge. En kort spasertur fra LEGOLAND® ligger Lalandia, som er et av Skandinavias største badeland. I Nordjylland finner du blant annet Fårup Sommerland og Nordsøen Oceanarium, og i sør ligger familieparker som Djurs Sommerland og Kattegatcentret. 

Hvis du tar turen til Jyllands sørvestlige del, bør du ikke gå glipp av et besøk til Danmarks eldste by, Ribe. Den lille byen har eksistert i 1300 år, og byr på en helt spesiell atmosfære. Her kan du blant annet besøke Ribe Domkirke, Museet Ribes Vikinger og Vadehavcentret. Vi anbefaler også en god og lang tur rundt i byen til fots. Det finnes også flere guidede turer du kan bli med på. Ribe ligger rett ved Vadehavet Nationalpark, og her kan du blant annet oppleve fenomenet "Sort Sol" både vår og høst. Da beveger flere hundre tusen stær seg i en vakker dans over himmelen.

Bestill ferie i Sørjylland

Bestill ferie i Østjylland

Bestill ferie i Nordjylland

Bestill ferie i Vestjylland

Familieferie på Djursland

Den store halvøyen Djursland ligger på Jyllands østkyst, og kan by på mange gode opplevelser for hele familien. Her finner du blant annet kjente parker som Djurs Sommerland og Ree Park Safari, men også en rekke hyggelige feriebyer, som Grenaa og Ebeltoft. Om dette ikke var nok, har Djursland over 250 kilometer med barnevennlige sandstrender. Her er det godt å være på ferie!

Vil du oppleve unik, dansk natur kan du ta turen til Nasjonalpark Mols Bjerge. Landskapet i nasjonalparken er skapt av isbreer over millioner av år, og er i dag et av de mest spesielle naturområdene i Danmark. Visste du at vindforholdene i Mols Bjerge er perfekte for drageflyvning? En opplevelse som garantert vil falle i smak hos hele familien.

Bestill ferie på Djursland

Ferie med barn i Danmark

Våre beste tips for en fenomenal ferieopplevelse i Danmark

1. Reis utenfor høysesong

Hvis du har mulighet til å reise utenfor fellesferien – så gjør det! Bare én uke før eller etter de travleste juli-ukene gir nye muligheter. Du kan velge i et større utvalg ferieboliger til en litt rimeligere pris, køene i fornøyelsesparkene er litt kortere, og det er litt bedre plass på strendene. Alt i alt – ferien i Danmark kan bli litt bedre om du har mulighet til å reise utenfor høysesong. 

2. Bestill feriehuset tidlig 

Visste du at mange andre europeiske lang har ferie samtidig som oss? Det er ikke bare nordmenn som elsker danmarksferie, noe som betyr at det ofte er rift om de aller beste feriehusene. Det lønner seg derfor å bestille feriehuset i Danmark så tidlig som mulig. Mange ønsker å ha ferie ved kysten, eller leie feriehus med svømmebasseng, og disse ferieboligene går ofte først. Sikre deg derfor din favoritt i den perioden du ønsker. 

3. Reis flere sammen – gøy for barna og mer ferie for pengene! 

Det er flere grunner til at det kan være godt å reise flere familier sammen. Det er alltid morsom for barna med jevngamle lekekamerater. Når flere familier reiser sammen kan det dessuten bli en del billigere med leie av feriehus. Det er også en mulighet til å leie et større feriehus med høyere standard. 

4. Ta en kortere ferie

Kort reisevei betyr også mulighet for en kortere ferie. Har du ikke en ukes ferie til gode? Da er det bra at du fortsatt kan reise på ferie til Danmark, og få den samme fine opplevelsen. Mange av våre feriehus i Danmark kan nemlig leies kortere enn én uke – perfekt for en miniferie