Påskeferie 2025

Vet du hva du skal i årets påskeferie, eller har du ikke planene klare enda? Vi har samlet noen av våre favorittdestinasjoner for påsken – uansett om du vil ut i den norske fjellheimen, på storbytur eller til varmere strøk. Hos NOVASOL finner du ferieboliger som passer for alle typer ferie. Kanskje planlegger du å bruke noen feriedager for å få langfri? Vi hjelper deg med å finne riktig feriebolig til påskeferien!

Mange nordmenn drømmer om å tilbringe påskeferien på fjellet

Hvor skal du reise i påsken?

Leier du en feriebolig eller ei hytte i påskeferien, er forholdene lagt til rette for avslappende dager sammen med familie eller venner. Med hele familien samlet i ett stort feriehus har dere både tid og rom til lange morgener rundt påskefrokosten, felles innsats rundt grytene på kjøkkenet og hyggelige kvelder i den innbydende stuen.

Hos NOVASOL finner du ferieboliger over hele Europa, og du har derfor mange muligheter for en hyggelig påskeferie i Norge eller ved en helt ny og spennende destinasjon.

Det er få ting som slår en appelsin i solveggen etter en flott skitur

Påskeferie i ei hytte på fjellet

Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn elsker påskefeiring i den norske fjellheimen. Bilen pakkes med barn og hunder, og vi har gått til innkjøp av både Kvikk Lunsj og appelsiner, før vi vender nesa mot påskefjellet. I påsken står kosen i fokus, og frokosten kan gjerne vare i flere timer. I påsken er det jo ikke noe som haster.

År etter år valfarter vi nordmenn til fjells i påsken. I lavlandet er vårløsningen i full gang, med sildrende bekker og vårblomster som titter fram, men i fjellet har ikke vinteren sluppet taket enda.

Mange av hyttene våre i Norge ligger i de norske fjellområdene, i nærheten av populære alpinanlegg. Som regel er forholdene i bakken fortsatt utmerkede i påsken, og en hytte er et godt alternativ også når familien eller vennegjengen planlegger påskeferie på et våre typiske vintersportsteder.

Har du lyst til å tilbringe påskeferien i en hytte på fjellet, men har ikke egen fritidsbolig? Finn den perfekte blant NOVASOLs hytter over hele Norge.

Trenger du inspirasjon til årets påske i Norge? Ta en titt på oversikten vår og se tipsene til påskeleker og påskeaktiviteter for barn og voksne!

Finn hytte i Norge til påskeferien

Påskeferie i feriehus i Danmark

Påskeferie i Danmark

Hvis du har lyst til å oppleve noe nytt, men ikke reise så langt, kan du ta turen til ett av våre naboland og yndlingsdestinasjoner. Over hele Danmark finner du innbydende ferieboliger, som bare venter på å få lov til å danne rammen om påskeferien!

Velg et sommerhus ved havet, et hus i utkanten av en større by eller på en av de vakre danske øyene - mulighetene er mange, avstandene korte og opplevelsesmulighetene tallrike. Du møter ikke så mange turister her på denne tiden av året, og det lokale særpreget kommer tydeligere frem.

La et stort feriehus i Danmark være utgangspunktet for hyggelige påskeaktiviteter og utflukter til sjarmerende småbyer, oppsøk små museer og gårdsutsalg, smak på lokale delikatesser på gjestfrie små kafeer – kjenn på det unikt danske. Eller hva med en biltur på stranden?

Etter spennende utflukter er det godt å komme tilbake til feriehuset, sparke av seg skoene, synke ned i de komfortable møblene og bare nyte kvalitetstiden med hele familien. Og dette inkluderer faktisk hele familien – også de firbente.

Flere enn halvparten av NOVASOLs feriehus i Danmark tar mer enn gjerne tar imot firbeinte gjester – helt uten ekstra omkostninger.

Men husk at hunden også må ha pass når den skal utenlands! Rådfør deg med dyrlegen din om hva som kreves av vaksiner og kurer hvis dere vurderer å ta med hunden på påskeferie til et av våre feriehus i Danmark. 

Finn ledige sommerhus i Danmark 

Kanskje du skal tilbringe påskeferien i Danmark i år? Her er den gamle delen av Aalborg

Påskeferie i solen – bytt ut snø og fjell med sol og strand

Frister det heller med litt sol og varme i påskeferien? Hjemme i Norge er det ikke lenger helt vinter, men det er ikke vår heller. Vi kan så vidt skimte sommerferien litt lenger framme, og påsken gir oss noen etterlengtede fridager. De kan du bruke på akkurat det du vil – kanskje har du allerede nå lyst på litt sol og varme? Mens vi fryser på tærne her hjemme i Norge, begynner det å bli varmere flere steder i Europa. 

I feriefavoritten Spania kan du mange steder kjenne etterlengtede solstråler på kroppen, men det blir fort kjølig på kveldstid. Det fineste vårværet i Spania venter ved middelhavskysten. Det er også her noen av Spanias mest populære feriebyer ligger, som Marbella, Malaga og Fuengirola.

Leier du et feriehus på Costa Blanca kan du forvente en gjennomsnittlig temperatur på opptil 21 grader.

Velger du en ferie ved Costa del Sol, også kalt solkysten, kan du forhåpentligvis glede deg over 20 varmegrader på dagtid.

Nyt opptil 19 grader på dagtid når du leier et feriehus på Costa Brava.

Tilbring påskeferien i Spania med NOVASOL

3 storbyer til påskeferien

Mange benytter anledningen til å ta seg noen ekstra fridager innimellom påskens helligdager. Hva med en langhelg i en europeisk storby i påsken?

Berlin byr på mange spennende påskeaktiviteter for hele familien

Tradisjonsrik påskefeiring i Roma

Er du på utkikk etter en unik ferieopplevelse bør du ta turen til Roma i påsken. Påsken er en veldig viktig høytid i den katolske kirke, og det vil du raskt oppdage dersom du leier en feriebolig i Italia i påskeferien.

Velger du en langhelg i Italia i påsken må du derfor være forberedt på at noen butikker og restauranter kan holde stengt 1. og 2. påskedag. De største turistattraksjonen vil som regel ha vanlige åpningstider, med unntak av museene i Vatikanet. 

Se ledige ferieboliger i Rom

Vi har ferieboliger med plass til hele familien i påskeferien!

Et hav av opplevelser i Berlin

Du trenger ikke reise så veldig langt for å oppleve den europeiske storbystemningen. Hvis dere tar turen til Berlin, kan dere få noen flotte og opplevelsesrike dager i den tyske hovedstaden.

Berlin kan friste med spennende shopping, trendy kafeer og restauranter, og mange museer som passer barnefamilier midt i blinken, som MachtMitMuseum og Kindermuseum Labyrinth.

Se ledige ferieboliger i Berlin

Tilbring årets påskeferie med storfamilien

For mange er nettopp påsken tiden da familiemedlemmer fra nær og fjern samles, og hvorfor ikke legge treffet til en av våre store ferieboliger?

Velg et hus som er passe stort for nettopp ditt behov, og så kan hver og en komme og gå som det passer dem. Noen tar kanskje en hel ukes ferie, mens andre titter innom for et par dagers påskehygge. Med et av våre store feriehusene som base, blir det heller ikke noe problem å ta imot de som helt spontant bestemmer seg for å slutte seg til gjengen. Feriehus er synonymt med spontanitet.

Skal påskeferien ha litt ekstra luksus, kan du velge et stort feriehus med basseng og spa. Det er godt å skjemme seg litt bort iblant, og i et feriehus med jacuzzi, sauna og svømmebasseng ligger alt til rette for nettopp det. Eller velg et aktivitetshus, som er utstyrt med spill som for eksempel biljard, bordtennis og dart. Her kan familien lage sin egen lille turnering, og kanskje vanker det et ekstra velfylt påskeegg til vinneren?

NOVASOL har ferieboliger over hele Europa, og du finner garantert et som passer for nettopp dere.

Hvor kan jeg leie feriehus i påskeferien?

Mange av våre gjester velger å leie feriehus i Danmark, Spania og Norge i påskeferien. Andre velger en ferieleilighet i storbyer rundt omkring i Europa, som Roma, Berlin og Praha.

Finn feriebolig til påsken

Kan jeg ta med hunden på påskeferie?

Hunden skal selvfølgelig få bli med på påskeferie! Vi har et stort antall feriehus, hytter og ferieleiligheter der hunden er hjertelig velkommen – også i påskeferien.

Husdyrvennlige ferieboliger

Hvor bør jeg reise på påskeferie med barn?

Påskeferie er familietid. Skal du på påskeferie med barn, kan du leie hytte på fjellet i Norge eller reise til varmere strøk i Spania. Vi har mange barnevennlige ferieboliger i 26 land, så det er kun fantasien som setter grenser for hvor du kan dra på påskeferie.

Ferieboliger for hele familien

Kan jeg leie feriehus utenfor Norge i påsken?

Påskeferien er en god anledning til å få en forsmak på sol og varme. Mange velger å legge ferien til Spania, der du mange steder kan nyte behagelige temperaturer allerede i påsken. Du finner mange alternativer på hjemmesiden vår, blant annet store villaer, feriehus med basseng og barnevennlige ferieboliger i Spania.

Ferieboliger i Europa

Lei en privat feriebolig eller ei hytte i påskeferien, og gled deg over den friheten og fleksibiliteten det gir dere. Hos oss finner dere garantert drømmestedet til årets påskeferie, uansett komfort, størrelse og prisklasse.