search

Feriehus og hytte i Hedmark

I hjertet av Norge ligger NOVASOL hytteutleie i Hedmark - Skandinavias sydligste villmark. I Hedmark finner du flere av Norges største nasjonalparker, med Rondane, Forollhogna og Femunden som de mest kjente. Norges største innsjø, Mjøsa, og Glomma som er Norges lengste elv ligger også her. Fylket har en rik historie som spenner fra steinalder til nåtid. Etter kristningen av Norge ble Hamar et viktig bispesete med egen domkirke. Den mest kjente hedmarkingen er nok Edvard Munch, som ble født i Løten 12. desember 1863. Å bo i feriehus eller hytte danner et godt utgangspunkt til mange opplevelser, aktiviteter og utflukter. NOVASOL hytteutleie i Norge ønsker deg velkommen.

Lei hytte i Hedmark

Naturomgivelser

Hedmark er omringet av en rekke naturfenomener som fjell, daler, maleriske vannveier og blomstrende kulturlandskap. Fylket består av en rekke nasjonalparker blant annet som nevnt ovenfor Rondane, Forollhogna og Femunden, og her har du mulighet til å gå lange idylliske turer.

Glomma, Norges lengste elv med landets to største innsjøer, Mjøsa og Femunden inviterer til fiske, og det er liten mulighet for at du ikke får fisk på kroken her.

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Like ved Mjøsa er Hamar, der man kan oppleve de 950 år gamle ruinene av Hamardomen, og som er en del av Hedmarksmuseet. Her får du et innblikk i historien fra vikingtiden og middelalderen til i dag. Det finnes også flere museum, som det Norske Skogmuseum i Elverum, der du kan lære om jakt, skog og fiske.

Det er en rekke aktiviteter som tilbys både om vinteren og sommeren i Trysil, Østerdalen og Salaven som er en del av fylket Hedmark. Om vinteren kan vintersportsentusiaster gå langrenn, kjøre slalåm og snowboard eller ake. På vinterstid pakkes naturen i Trysil inn i snø, og blir til Norges største skisted. Med 32 heiser og 65 bakker er de mye å velge i. Trysil har hvert år flere tusen besøkende, men et velfungerende heissystem gjør at det ikke blir lange køer ved skiheisen. De tallrike barneløypene gjør området perfekt for en vinterferie i Trysil for hele familien. Østerdalen er et dalstrøk i Hedmark som følger Glomma fra Røros til Elverum. Med mye snø om vinteren kan besøkende ta på seg langrennskiene og kjøre i opplyste løyper i både åpent og vilt terreng. Savalen er også et sted der langrenn er populært slik som i Østerdalen.

Aktiv vinterferie i Hedmark

Når været blir varmere og det nærmer seg sommer, kan man utforske alle sommeraktivitetene Buskerud har å by på. Du kan oppleve naturen til fots, på sykkel eller fra hesteryggen, enten du besøker Østerdalen, Trysil eller Savalen På denne årstiden byr også Trysilelva på en rekke fiskemuligheter for både liten og stor. Og spiller du golf kan Trysil friste med Norges beste skog- og fjellbane. Mulighetene er mange når du velger en hytte fra NOVASOL.