Feriehus ved Kotor Riviera

Kan du tenke deg en ferie der sol, bad og avslapning står på planen? Da er et feriehus ved Kotor Riviera for deg. Kotor Riviera kan friste med et stort antall vakre strender, middelhavsklima, samt kultur og historie. NOVASOL har formidlet feriehus i mange år – vi tilbyr ferieboliger på de beste destinasjonene i Europa!  

La deg forføre av vakre Kotor Riviera, med beliggenhet i Kotorbukten, en svunget bukt ved Adriaterhavet i det sørvestlige Montenegro. Dette området er like vakkert som et postkort, omgitt av karstfjell som lekent speiler seg i det krystallklare havet. Kotorbukten er en av de mest innrykkede delene av Adriaterhavet, og mange har tidligere hevdet at dette er den dypeste fjorden i Europa. I virkeligheten er dette en tidligere elvedal, som nå ligger under vann. Kotorbukten består av de velbevarte middelalderbyene Kotor, Risan, Tivat, Perast, Prčanj og Herceg Novi.

Nyt det herlige vannet i Montenegro

Populære feriehus i Kotor

Loading...

Feriehus med basseng i Kotor

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Kotor

Loading...

Severdigheter på ferie ved Kotor Riviera

Kystbyen Kotor ligger nær kalksteinsklippene ved Mt. Lovćen, og legger du ferien hit kan du vandre blant byens smale gater og folksomme torg, nyte synet av gamlebyen og den historiske katedralen. Kotors gamle havn er omgitt av festninger fra den venetianske perioden, som sammen med kalksteinslippene danner et fantastisk middelhavslandskap. Kotor har opplevd en økning i turisme de siste årene, mye grunnet sin vakre kystlinje og den historiske gamlebyen. Hit legger også mange cruiseskip til, noe som fører til tidvis veldig mange turister i byen.

Kotor har en av de best bevarte bykjernene fra middelalderen ved Adriaterhavet og er en del av det UNESCO verdensarvlistede kotorområdet. Her finner du flere severdigheter, som for eksempel Saint Tryphon katedralen i gamlebyen. Saint Tryphon er en av to romankatolske katedraler i Montenegro, og er i dag den mest kjente attraksjonen i Kotor. Se også den gamle muren som strekker seg 4,5 kilometer rett over byen. I Kotor kan du bruke lang tid på og utforske de små brosteinsgatene, intime torgene, samt det livlige markedet. Her kan du kjøpe lokal ost, skinke, honning og grønnsaker. Her kan du også prøve den gode, lokale vinen!

Rett utenfor kysten av Perast ligger de små øyene Sveti Đorđe og Gospa od Škrpijela, to populære besøksmål. Leier du en feriebolig ved Kotor Riviera med hele familien, er en dagstur til disse øyene er fin aktivitet.  Alt dette, og mye mer, kan du oppleve på ferie i et feriehus i Montenegro!

Ferie i Kotor, Montenegro

Strandparadiset Kotor Riviera

Kotor Riviera er et paradis for deg som er glad i strand, sol og hav. Her varer badesesongen 144 dager i året – det er gode nyheter for alle badenymfer. Klimaet i Kotorbukten er under påvirkning av Adriaterhavet og fjellklima, og når disse to klimaene møtes dannes et spesielt middelhavsklima. Klimaet ved Kotor Riviera er subtropisk, og her kan du oppleve tørre og varme somre.

Området har mange vakre strender, og alt etter hvor langt du ønsker å reise for en dag på stranden, kan du vrake og velge mellom alt fra travle til mer øde strender. Stranden Trsteno byr på en 200 meter lang strandlinje, med fin sand og krystallblått hav. Mange anser dette som en av de fineste strendene langs Montenegros kystlinje. Nær byen Kotor, mot Perast, ligger stranden Orahovac, en strand som er godt likt blant lokalbefolkningen. Steinstranden er 1000 meter lang, med frodig og luksuriøs middelhavsvegetasjon. Her skinner solen hele dagen og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor dette er en favoritt! Ønsker du ikke å reise ut av byen for en dag på stranden, har Kotor en strand beliggende rett ved Gamlebyen. De lokale kaller denne «bystranda», og her kan du tilbringe dagen på steinstranden med alle fasiliteter like i nærheten.

Er du glad i vakre og unike planter og blomster kommer du til å elske Kotor Riviera. Langs kysten kjenner du duften av sitrusfrukter, appelsiner og mimosablomster. Mer idyllisk enn dette blir det ikke!

Ferieleiligheter i Kotor

NOVASOL feriehus i Montenegro

Dersom du velger en NOVASOL feriebolig i Europa til din neste ferie, kan vi anbefale Kotor Riviera på det varmeste! Ønsker du en avslappende ferie med sol og strand, tar Kotorbukten deg varmt i mot og byr på subtropisk dager, med et stort antall strender å nyte de på. Den UNESCO beskyttede byen Kotor inviterer deg til å ta del i områdets kulturelle og historiske arv.

NOVASOL har formidlet feriehus siden 1968, og vi vet hva som skal til for at du får den beste ferieopplevelsen. Leier du et feriehus i Montenegro kan du selv legge opp ferien slik du selv ønsker, og du kan du føle deg akkurat som hjemme – på ferie. Med en NOVASOL feriebolig kommer du dessuten nærmere det genuine Kotor Riviera, ved å bo i et privateid hus. Selv om vi ikke eier våre hus selv, er det viktig for oss at de ferieboligene vi tilbyr holder den kvaliteten våre gjester etterspør. Derfor besøker våre medarbeidere alle ferieboliger før de legges inn i vårt sortiment. Velkommen til et NOVASOL feriehus neste gang du legger ferien til Kotor Riviera!