Feriehus i Zabljak

Bli med NOVASOL til den vakre byen Zabljak – og la deg forføre av fjelltopper, innsjøer, skog og dype daler. Zabljak kan ta pusten fra selv den mest naturvante nordmann, og et feriehus her byr på store opplevelser og ferieminner du vil leve lenge på. I nær uberørt natur kan du legge ut på små og store eventyr, sommer som vinter, med feriehuset som det ideelle utgangspunkt.

Et feriehus i Montenegro gir deg den ultimate muligheten til å legge opp ferien slik du selv ønsker – på en så spennende destinasjon som Zabljak er dette uvurderlig. I huset kan du komme og gå slik du selv ønsker, og få mest mulig ut av oppholdet.

Vakker natur ved Zabljak i Montenegro

Naturperlen Zabljak

Denne naturperlen av en by ligger midt i det enorme fjellet Durmitor – og Durmitor nasjonalpark - i Montenegro. Zabljak ligger på 1465 meters høyde – byen har dermed den høyeste beliggenheten i Balkan. Fjellterrenget Durmitor ligger mellom elven Tara i nord, elven Piva i vest, og elven Komarnica i sør. I øst ligger platået Jezerska Površ, med Sinjavinafjellene. Om ikke Durmitor var vakkert nok i seg selv, har fjellet 18 isbresjøer, dannet av smeltede isbreer. Dette gjør Durmitor, om mulig, enda vakrere.

Området kan også skilte med Tara-elvedalen, som er den nest dypeste dalen i verden med sine 1300 meter. UNESCO har elvedalen på verdensarvlisten sin. Her kan du møte «Europas tåre», elven Tara, som strømmer vilt gjennom elvedalen. Elven er 144 kilometer lang, hvor av 104 av disse er i Montenegro.

Som du sikkert skjønner nå, er et NOVASOL feriehus i Zabljak en mulighet for deg som er glad i flott natur, å komme tett på de genuine naturopplevelsene. Nasjonalparken Durmitor byr på et rikt plante – og dyreliv – her er det mulig å se veldig sjeldne arter. Flere områder er beskyttet av staten, blant annet Crna Poda, hvor trærne er over 400 år gamle. I Durmitor-området finnes det over 163 fuglearter, blant annet ørn og gribb.

Naturskjønn ferie i Zabljak

Aktiv sommer i Zabljak

Ønsker du en aktiv ferie i Montenegro, er Zabljak stedet for deg. Her kan du møte noen ekstremsportentusiaster, som reiser hit for blant annet å klatre, paraglide, og rafte. For deg som ønsker et adrenalinkick er rafting i Tara-elven noe du må prøve. Dette er en av de mest populære aktivitetene i Montenegro, og en uforglemmelig opplevelse for de som er modige nok til å prøve.

Her tilbys det ulike raftingopplevelser, og du kan selv velge om du vil ta en dagstur (som varer mellom to og tre timer) eller legge ut på en tur over flere dager. Uansett hva du velger, er du garantert en opplevelse som tar deg tett på den fantastiske naturen. Fra vannet kan du blant annet se Đurđevića Tara Bridge, en 165 meter høy buebro over elven, fossefallene Ljutica, og den gamle romerveien.

Zabljak er selvfølgelig noe for alle – og du trenger slettes ikke være tilhenger av ekstremsport for å reise hit. I området rundt byen er det fantastiske forhold for deg som ønsker å legge ut på fottur. I vakre omgivelser kan du utforske nasjonalparken til fots, og her finner du mange godt tilrettelagte stier. Noen kilometer utenfor byen Zabljak ligger isbresjøen Crno jezero, også kalt «den svarte sjøen». Hit kan du fint gå fra bykjernen, og en 3.5 kilometer lang sti lar deg gå rundt sjøen. Her finner du også en restaurant som serverer tradisjonelle retter fra Montenegro. Crno jezero er den største og mest kjente isbresjøen i Durmitor-området, og er absolutt verdt et besøk dersom du leier feriehus i Zabljak.

Vinterferie i Zabljak

Ønsker du å tilbringe ferien med ski på beina, er Zabljak er paradis! Snøen ligger lenge på Durmitor-fjellet, faktisk opptil 120 dager i året, og området er et av de mest populære skidestinasjonene i Montenegro.

Her kan blant annet besøke skisenteret Savin Kuk, som ligger cirka fem kilometer fra byen, og har løyper som strekker seg over 3.5 kilometer fra 2010 meters høyde. Føler du deg eventyrlysten kan du spørre om muligheten for å prøve Debeli Namet, en av Europas sørligste isbreer som er dekket med snø selv i juli.

Opplev Zabljak med NOVASOL

Dersom du velger et NOVASOL feriehus i Europa til din neste ferie, men du ikke er helt sikker på hvor du ønsker å reise, kan vi anbefale Zabljak i Montenegro. Her tar den vakre naturen deg varmt i mot, uansett om du er ute etter å bruke den til en aktiv ferie eller bare nyte den fra avstand. I tillegg har Zabljak en historisk og kulturell arv som er verdt å oppleve.

NOVASOL tilbyr feriehus i Montenegro – med et feriehus kommer du nærmere det genuine Zabljak og alt dette feriehuset kan by på. NOVASOL har formidlet feriehus siden 1968, og vi vet hva som skal til for at du får den beste ferieopplevelsen! Derfor besøker våre medarbeidere alle ferieboliger før de legges inn i vårt sortiment, slik er vi sikre på at den standarden vi og våre gjester etterspør.