Feriehus ved Tivat Riviera

Feriehus med basseng i Montenegro

Feriehus ved Tivat Riviera

Bli med NOVASOL til Tivat Riviera i Montenegro – en naturskjønn ferieperle i Kotorbukten. Det behagelige klimaet, de mange strendene og den vakre naturen gjør denne feriedestinasjonen til manges favoritt. Her skinner sola 180 dager i året, og det sies at Tivat Riviera har mest sol av alle stedene langs Kotorbukten. Kombiner et solfylt opphold i en NOVASOL feriebolig, med historie og utforsk de sjarmerende landsbyene ved Vrmac og Luštica-halvøyene.

Kommunen og byen Tivat ligger sørvest i Montenegro, i den sørøstlige delen av Kotorbukten. Tivat er størrelsesmessig den minste kommunen i Montenegro, men til tross for at kommunen ikke er så stor, har den utrolig mye å by på. Tivat ligger vakkert til i Kotorbukta, sør for Vrmac-fjellene i forlengelse av Lovćen. Kotorbukten består i tillegg til Tivat, av Herceg Novi, Kotor, Risan, Perast og Prčanj. Tivat og Herceg Novi deler den 13 kilometer lange halvøya Luštica.

Populære feriehus i Tivat

Loading...

Feriehus med basseng i Tivat

Loading...

Besøk byen Tivat fra feriehuset

Fra ferien ved Tivat Riviera, kan du enkelt besøke kystbyen Tivat. Dette er den yngste byen i Kotorbukten, grunnlagt på et platå ved foten av Vrmac-fjellene. Den vakre beliggenheten, samt den spennende historien gjør dette til et populært feriested. Når du ankommer byen kan du spørre om retningen til Pine, en promenade der du kan vandre langs havet og stoppe for en kaffe eller noe å spise underveis. 

Det er ingen sandstrender i byen, det må du et lite stykke ut av byen for å finne, men Tivat har en rekke attraksjoner og aktiviteter som er flotte for deg som søker litt avveksling fra strandlivet. Sommerhuset Buća er senteret i byen og består av fem bygningen som alle representerer den harmoniske renessansen med noen gotiske detaljer. Besøk også byparken, en botanisk hage med eksotiske planter, fraktet til Tivat av sjømenn fra hele verden, i tillegg til gran, sedertre og furutrær som også vokser på området. Marinaen Kalimanj, et område der kystlinjen skaper en naturlig “havn”, er også en fin severdighet.

Besøk landsbyen Gornja Lastva, beliggende tre kilometer utenfor byen og på cirka 300 meters høyde i Vrmac-fjellet. Denne lille byen har en sjarmerende middelhavsatmosfære med steinhus og en kirke. Her får du en fantastisk utsikt over Tivat Riviera og Luštica-halvøya.

Kotorbukten byr på flotte ferieoplevelser

Aktiv eller avslappende ferie ved Tivat Riviera?

Er du i tvil om hva du vil gjøre på ferie i Montenegro, trenger du ikke velge – du kan få i både pose og sekk ved Tivat Riviera. Her kan du velge blant 17 strender, som dekker et område på over 31,000 km2. Dette er det rette stedet for deg som ønsker en lat strandferie, med lange dager i Kotorbuktens solrike paradis. Langs Tivat Riviera ligger det mange kafeer, restauranter og barer, perfekte for en pause fra solen og forfriskende drikke under palmene.

Med et opphold i et feriehus ved Tivat Riviera kommer muligheten for vannrelaterte aktiviteter naturlig. Her tilbys det dykking, vannsport, seiling, fiske og grottevandring – alle flotte aktiviteter for en fartsfylt ferie.

Nyt strandlivet fra feriehuset i Montenegro

Opplevelser og attraksjoner

Området utenfor byen Tivat er spennende å utforske, og dersom du ønsker kan du ta en båttur ut til de tre øyene like utenfor Tivat. Ostrvo Cvijeća, “Blomsterøya”, er en liten øy ikke langt fra Tivat. Her kan du se klosteret dedikert til erkeengel Mikael, bygget tidlig på 1300-tallet. Den mystiske øya Sveti Marko, var inntil borgerkrigen i Jugoslavia en veldig populær turistdestinasjon med 500 hus bygget i Tahiti-stil. I dag er øya for det meste forlatt og dekket av grønn vegetasjon. På øya Gospa od Milosti ligger det i dag et kloster, men øya var tidligere hjem for de katolske biskopene i området. Trestatuen av Madonna i kirken sies å ha mirakuløse krefter.

“Dobro Vam učinjelo!”

Ved Tivat Riviera kan du få god middelhavsinspirert mat, ofte serveres det fiskeretter, ofte grillet, med fersk fisk rett fra havet. Menneskene her viser ofte stor gjestfrihet – kanskje er du så heldig at du blir invitert med på middag i noens hjem? Som gjest her vil du bli tilbudt blant annet druebrandy, kaken «frustula», eller oliven, avhengig av anledning og tid på døgnet. Her kan du også smake den unike, lokale planten zucenica, en grønn plante som ofte brukes i salat. Av denne planten lages mange lokale delikatesser som det er verdt å smake på i løpet av ferien. Et feriehus gir deg frihet til å tilberede middag i eget kjøkken, eller nyte en av de lokale spesialitetene på terrassen etter en lang dag på stranden.

En ferie i et feriehus i Montenegro er ikke komplett uten å ha prøvd litt tradisjonelt drikke, som for eksempel hvitvinen Krstač, druebrandyen Loza eller Nikšićko-øl. Ikke bli overrasket når noen sier «Dobro Vam učinjelo» til deg, dette er nemlig et tradisjonelt utsagn som betyr «bon appetite».

Feriehus ved Tivat Riviera med NOVASOL

Tivat Riviera er forbundet med resten av Montenegro med en motorvei som går langs hele kystlinjen. Motorveier går østover til Budva og Podgorica, og vestover til Herceg Novi og Kroatia. Tre kilometer fra Tivat by ligger Montenegros største flyplass.

Har du kikket på vårt utvalg av hus og ferieleiligheter i Europa, vet du det er mange fine destinasjoner som alle kan bli ditt neste feriemål. Vi kan anbefale Tivat Riviera på det varmeste – velkommen til NOVASOL Montenegro neste gang du reiser på ferie!