Vandreferie i Norge

Norge byr på varierte og spektakulære naturopplevelser. Mange av oss er så heldige å bo tett på mye av denne flotte naturen, mens noen av de mest unike opplevelsene må vi oppsøke selv. Finn din neste hytte i Norge i dag og for all del: ikke glem turskoene! Norge kan nemlig by på enormt utvalg flotte fjellturer, som tar deg til steder du kanskje ikke visste fantes. 

Gjennom hele året er Norge et eldorado for deg som er glad i fine fotturer. Finn din hytte i Norge i dag og se frem til spennende opplevelser i den norske naturen.

Lei hytte i Norge og legg ut på fantastiske fotturer

Hytte nær Norges mest populære fotturer

Preikestolen er uten tvil en av Europas mest populære vandreruter. Turen til toppen tar rundt to timer, og på toppen kan du nyte synet av den vakre Lysefjorden. De modigste av oss blir gjerne avbildet smilende med føttene dinglende over kanten, 600 meter over fjorden, med den storslåtte utsikten i bakgrunnen. På sommeren er Preikestolen svært populær, og det er nok fordi den er så lett tilgjengelig for alle. I nærheten finnes flere andre svært fine vandreruter, blant annet turen til Kjerag og den spektakulære Kjeragbolten. Søker du overnatting nær Preikestolen? Vi har et stort utvalg hytter i Rogaland, hvor du kan bo tett på dette spektakulære naturfenomenet. 

Trolltunga er en annen av Norges mest kjente fjellturer. Turen fra startpunktet Skjeggedal til Trolltunga og tilbake, tar rundt 10-12 timer. Når du kommer deg til toppen kan du nyte utsikten over Ringedalsvatnet og bevege deg ut på den berømte klippen. Dette er en krevende tur, men du belønnes med en spektakulær utsikt på toppen. Sesongen starter som regel i midten av juni og varer til midten av september.

Ta med barna på hyttetur på fjellet

Fotturer med barn

Legg fotturer i fjell eller mark inn i feriens aktivitetsplan, og la barna oppleve noe av Norges vakreste natur! Fotturer ved Hardangervidda passer utmerket for familier med barn i alle aldre. Her kan du velge vanskelighetsgrad og lengde på turen. En av de mest populære turene blant barnefamilier er Falkeriset – en tur som gir panoramautsikt mot Hardangervidda, Møsstrond, Rauland og Gaustatoppen.    Femundsmarka nasjonalpark er et fjellområde i Hedmark og Sør-Trøndelag. Den unike urskogen skaper en helt spesiell stemning, og de mange stiene er barnevennlige og spennende. Kombiner gjerne turen med et besøk til hyggelige Røros. 

Galdhøpiggen er kanskje Norges høyeste topp, men den er helt klart tilgjengelig for familier med litt større barn. Begynn turen Juvasshytta i Jotunheimen eller Spiterstulen. Merk at dersom du starter ved Juvasshytta er det breføring over Styggebreen, og her er det sju års aldersgrense. På toppen av Galdhøpiggen får du en spektakulær utsikt over store deler av Jotunheimen.

Lei hytte til din neste norgesferie

Leier du en hytte i Sogn og Fjordane kan du bryne deg på både harde og mindre krevende vandreruter. Fjellet Skåla i Loen er en spektakulær opplevelse fra begynnelse til slutt. Dette er en krevende tur for deg som er i god fysisk form, og turen tar rundt åtte timer. Her går du 1848 meter fra fjorden til toppen. For slitet belønnes du med en utrolig utsikt over fjordlandskapet hele veien til toppen. Fjellet Hoven, også beliggende i Loen, kan nås med Loen Skylift og på toppen venter en fantastisk utsikt over de nærliggende fjell og fjorder. Her oppe finnes det mange flotte vandremuligheter.

Jotunheimen er en yndet destinasjon for mange som ønsker å bevege seg i vakker natur. 3500 kvadratkilometer med fjell, fjorder, skog, elver og fosser. For deg som liker å utforske fjellområder til fots, er dette et sant paradis. Her finner du både Galdhøpiggen og Glittertind, samt Besseggen. Har du litt høydeskrekk vil Besseggen være en utfordring, men den vakre utsikten over Gjendevatnet og Bessvatnet vil helt klart få deg på andre tanker. I Jotunheimen kan du fint kombinere flere topper, dersom du ønsker en lengre tur. Husk alltid å planlegge turen godt på forhånd og gjøre deg kjent med gjeldende forhold. 

Med en hytte på fjellet i Norge er du aldri langt unna flotte naturområder, som passer for deg som skal på tur med familien, venner eller kjæresten. Gå i andres fotspor og bestig topper mange har besteget før deg, eller velg de mer ukjente vandrerutene.