Feriehus i Alentejo

Regionen Alentejo ligger sør for elven Tagus, som strekker seg fra den spanske grensen til Lisboa. Syd for Alentejo ligger Algarve, mens Atlanterhavet ligger på vestsiden og Spania på østsiden. I dette området finner du en rekke forskjellige typer ferieboliger.

Alentejo er kjent for nydelig vin, og spesielt rødvinen som har en kraftig fruktsmak står høyt i kurs. Leier du en feriebolig i dette området, og du er glad i vin, burde du legge et besøk til en av områdets vingårder hvor du kan prøvesmake de forskjellige vintypene. Finner du en favoritt kan du kjøpe med deg en flaske, og fylle glasset til middagen i feriehuset.

Hovedbyen i regionen er Évora. I tillegg finnes det flere mellomstore byer her, som Beja, Portealegre og Sines. Resten av området er preget av små, hyggelige byer og landsbyer, som ligger spredt ut over det vakre bakkelandskapet.

Alentejo na wakacje

Book et feriehus i Alentejo

I Alentejo blir du møtt av et relativt tørt og varmt klima året gjennom. Med sine milde vintre er Alentejo en helårsdestinasjon. Med sin vakre natur, sjarmerende og historiske byer, deilige mat og gode viner skaper Alentejo gode ferieminner uansett når på året du måtte ønske å besøke området.

Dette er også et ideelt område å besøke om du er glad i å vandre. Her finner du over 200 km stier, til både vandring og sykling. Dette gir et perfekt utgangspunkt om du ønsker aktive feriedager før du finner roen og slapper helt av i private omgivelser i deres eget feriehus eller ferieleilighet i Portugal.

Ønsker du å bli kjent med områdets historie kan du se frem til å besøke byen Évora. Her finner du en rekke historiske minnesmerker og severdigheter, som dateres helt tilbake til romerne.

Dette og mye, mye mer kan oppleves om du leier en feriebolig til din ferie i Portugal.