Feriehus i Costa de Prata

Surfeparadiset Costa de Prata er en kystperle uten like. Kysten mellom Lisboa i sør og Porto i nord er veldig variert med klipper, bukter og vide sandstrender – her har du valget mellom en avslappende ferie eller en ferie fylt med vannsport. Costa de Prata er din mulighet til å unnslippe hverdagens stress og mas, og er du riktig heldig kan du befinne deg nesten helt alene på strendene her. Leier du et NOVASOL feriehus i Costa de Prata har du det perfekte utgangspunktet for å nyte en solfylt ferie ved den portugisiske kysten – uten å måtte slåss om plassene på overfylte strender.

Costa de Prata strekker seg over et stort område. Helt fra Assenta, en time nord for Lisboa, til Duoros munning i Porto. Dette kystområdet er mindre turistpreget enn Algarve, noe som gjør dette til en autentisk ferieopplevelse. Fra ditt feriehus i Portugal, kan du oppleve de sjarmerende og historiske landsbyene i Costa de Prata. Området har ikke bare vakker natur, men også vibrante kystbyer. Her kan du nyte solnedgangene på en av de mange sandstrendene.

Lei feriehus i Costa de Prata

Surfeparadiset Costa de Prata

Costa de Prata er i hovedsak kjent som Europas surfeparadis. Costa de Prata, «sølvkysten» på portugisisk, består av en rekke vakre strender langs Atlanterhavet. Surfesporten har blitt veldig populær, spesielt de siste 10 årene og ligger nå rett bak fotball i popularitet i Portugal. Bølgene her er veldig kraftige, spesielt i vintermånedene, og dersom du er en erfaren surfer får du flotte surfeopplevelser her.

Andre februar 2014 klarte en 34-årig engelskmann å surfe på en 25 meter høy bølge, og tok dermed verdensrekord. Engelskmannen slo den daværende rekorden på 23.8 meter, holdt av en mann fra Hawaii, som også hadde satt rekord på samme sted. Man sier ofte at det ikke kan bli mer portugisisk enn Costa de Prata. Ønsker du å prøve surfing for første gang, er et feriehus i Costa de Prata er unik mulighet til å gjøre dette. Her finner du mange surfeskoler, hvor du kan lære teknikker og prøve deg på bølgene selv. Den første bølgen på et surfebrett er en opplevelse du aldri vil glemme!

Kulinariske opplevelser i Portugal

På ferie i Costa de Prata kan du prøve noen av de lokale rettene. Med nærhet til havet er det også naturlig at maten her i stor grad inneholder fersk fisk og krepsdyr. Den populære portugisiske fiskegryten «caldeirada» anbefales på det varmeste. «Caldeirada» er en tradisjonell fiskerett, som ofte varierer fra sted til sted, avhengig av fisketypene som finnes i området. I Aveiro kan du prøve «caldeirada» med ål blant annet. Bakverkene i regionen har fått et velfortjent godt rykte. Smak på den lokale delikatessen «ovos moles», eller «myke egg» i Aveiro. Eller «arrufadas», det tradisjonelle søte brødet som er dyppet i sukker og kokosnøtt.

Besøk «Portugals Venezia» fra feriehuset

Hvis du vil ha en unik kulturell opplevelse i denne regionen, burde du besøke Aveiro. Denne ungdommelige og livlige byen er også kjent som «Portugals Venezia». Dette kallenavnet har byen fått på grunn av sitt lille nettverk av kanaler, bruer og høye båter. Den beste opplevelsen av Aveiro får du til fots eller om bord en «moliceiro» - en tradisjonell båt som tidligere ble brukt til å samle sjøgress. Fra Aveiro kan du lett ta deg til fantastiske strender som São Jacinto, Barra og Costa Nova.

Nazare – strand og kultur

Hva gjør et feriehus eller ferieleilighet i Costa de Prata til en fantastisk ferie? Her får du alt i en destinasjon. Det fantastiske havet, sol og moro, og de mange kulturelle og historiske stedene du kan utforske gjør Costa de Prata til en unik ferieopplevelse. Tilbring en dag på den berømte sandstranden i byen Nazare – som ofte blir ansett som en av de beste strendene i Portugal. Dette er helt klart en av de mest populære strandområdene i Costa de Prata. Her kan du slappe helt av eller nyte byens historiske bakgrunn. Du kan oppleve alt dette og mye mer fra feriehuset.

Lei feriehus i Costa de Prata

NOVASOL er glade for å kunne tilby feriehus i hele Europa. Costa de Prata er en flott destinasjon for deg som ønsker en autentisk ferieopplevelse utenfor de travleste turiststedene. Her ligger alt til rette for en fantastisk ferie – enten du ønsker å surfe, vandre langs strendene eller bare ta livet med ro.

Våre feriehus i Portugal finner du enkelt ved å bruke søkefunksjonen på våre nettsider. Legg inn de kriteriene du har for din feriebolig, samt ønsket dato, og snart får du kanskje opp huset som passer din drømmeferie? Bestiller du et feriehus hos NOVASOL følger alltid vår Trygghetspakke med - denne inkluderer blant annet avbestillingsforsikring ved plutselig sykdom. Du kan lese mer om Trygghetspakken i våre leievilkår. Tilbring ferien i et feriehus fra NOVASOL neste gang du reiser til Costa de Prata!