Vinterferie i Sverige

Dyp blå himmel, strålende solskinn, funklende nysnø og et par minusgrader. Kort sagt en vinter slik vi husker den fra barndommen. De svenske fjellområdene er spesielt attraktive for langrennsløpere. Det finnes kilometervis med merkede og preparerte løyper som snor seg innover de uendelige viddene, og langrennsløperne kan bare legge i vei. Skiterrenget her har mye snø, og både nybegynnere og ivrige mosjonister kan få utfordret ferdighetene. Alpinløypene er på samme måte tilpasset hele spekteret av kjørere. Stupbratte løyper for de dristige, passe flate løyper for nybegynnerne, og mulighet for å kjøre både snowboard, slalåm, carving og telemark.

Man behøver ikke å reise milevis av gårde for å oppleve vinteren i Sverige. Det er alpinmuligheter i høylandet Hallandsås i Halland. Her ligger skiområdet Kungsbygget, som ofte kalles ”Danmarks skifjell” på grunn av de mange rød-hvite løperne.

Winterurlaub Schweden

Store vinteropplevelser i vente

I Småland ligger Isaberg med åtte nedfarter. Branäs, Sälen, Idre, Hovfjellet, Åmål Skisenter og Ulricehamn er også populære skidestinasjoner med et nesten uendelig antall svarte, røde og grønne løyper, kilometervis med langrennsløyper og hyggelig afterski. Men vinterferie er jo ikke bare ski. Eventyret kan også oppleves med scootersafari, hundesledekjøring, isfiske og klatring.

Rundt nyttår er dagene korte, og mange ski entusiaster synes dette er den beste tiden å reise på. Når fjellene oppleves i vinterlyset, kan man virkelig kjenne naturens krefter. Andre foretrekker å reise litt senere på året, når dagene er lengre og kulden ikke så merkbar. Det er også fint å nyte vårsola på turer i snøen. Vi har ingen fasit, men mange muligheter dersom du besøker en hytte i vinterferien.

Velkommen til Sverige!