Norgesferie 2023 - Er du klar for ferie i Norge?

Norge som ferieland er generøst og vakkert, og kan tilby et stort utvalg av opplevelser for hele familien. Planlegger du en Norgesferie? Under gir vi deg tips til hvordan du kan gjøre ferien i Norge til en opplevelse du aldri vil glemme, uansett hvem du reiser med eller hvor stort budsjett du har. 

Late sommerdager ved sjøen, eller høstferie på fjellet? Vil du bo i en enkel hytte, eller feriere i luksuriøse omgivelser? Hos NOVASOL finner du alltid en hytte i Norge som passer deg og dine ønsker. 

 

Norgesferie

 

Hvorfor bør du dra på Norgesferie?

Mange av oss reiser ut av Norge for å oppleve ny og spennende kultur, gastronomi og natur. Men har du egentlig sett nok av eget land? Har du smakt skikkelig lokalmat omgitt av rosemalte vegger i Gudbrandsdalen, eller kommet tett på stavkirkenes detaljrike utskjæringer og arkitektoniske prakt? Har du kjent hvordan pulsen senker seg når du lar øynene hvile på toppen av fjellet du nettopp klatret opp? Hvis ikke, er det på tide å utforske mer av det vårt landstrakte land kan by på. 

 

Finn et feriehus til Norgesferien

 

3 gode grunner til at du bør velge norgesferie:

1. Kortreist ferieglede 

Vi bor i et land der avstandene ofte er store. Det er ikke alltid du trenger å reise langt for å oppleve noe nytt. Én av de største fordelene med en ferie i Norge, er den store variasjonen i naturlandskap og kultur du finner innenfor landegrensene.
 

2. Mange og varierte friluftsopplevelser

Nordmenn har levd tett på naturen i tusenvis av år, men i dag er det ikke alltid så lett å finne tide i hverdagen til å nyte skogens ro. Turister kommer langveisfra for å oppleve den norske naturen, og det bør du også gjøre! Lei en hytte nær kjente naturattraksjoner, eller velg en ferie utenfor allfarvei. 

 

padle kajakk i Norge

 

3. Aktiviteter for alle – uansett alder og interesse

Norge har noe for enhver smak og lommebok, alder og interesse. De varierte aktivitetsmulighetene er noe av det som Norge til et så unikt ferieland. 

 

Fiske i Norge


Billig ferie i Norge - Norgeferie på budsjett

Er du redd for at ferie her hjemme vil ta en stor bit av feriebudsjettet? Vi er heldige som bor i et land der naturen er tilgjengelig for alle. Allemannsretten gir oss mulighet til å ferdes fritt tett på spektakulære omgivelser, og de gode ferieopplevelsene er aldri langt unna. Det betyr også at en ferie i Norge ikke må koste skjorta. 

Gode tips til deg som vil ha en rimeligere norgesferie

  • Det kan lønne seg å leie en hytte, gjerne sammen med flere familier eller vennegjengen. Ikke bare blir prisen per person mindre, men du har også tilgang på eget kjøkken. Her kan du spare mye penger på å lage maten selv. 
  • Vær tidlig ute med hyttebestillingen! Ikke bare har du et mye større utvalg å velge i, men det kan fort bli dyrt om du venter med bestilling av norgesferien til siste minutt. 
  • Har du mulighet til å ta ferie utenfor høysesongen? Da settes som regel prisene ned, og du kan spare mye på hytteleien. 
  • Når du har funnet riktig hytte, kan det være lurt å sjekke hva du kan finne på i nærområdet. Kanskje finnes det gode tur- og bademuligheter rett i nærheten

 

hytte i norge

 

Glem heller ikke å...

...nyte de små ferieøyeblikkene

Vi reiser på ferie med mennesker som betyr noe for oss, og som vi mer enn gjerne tilbringer masse tid med. Kvalitetstid koster ikke en krone, men likevel er det mer dyrebart enn noe annet. Ta med barna på krabbefiske fra brygga, spill kort i den milde sommerkvelden, og ta forfriskende bad i bortgjemte jettegryter. Slik skapes gode ferieminner.

 

besteforeldre ferie

 

...utforsk den norske naturen 

Den norske naturen er en naturlig lekeplass og er gratis for alle. Det er få ting som slår vandring på vidda når høstsolen står høyt på himmelen, eller sjokolade på toppen av fjellet du nettopp besteg. Går du tur med barn er det viktig at de får bestemme tempoet, og at du ikke legger opp til en vanskeligere tur enn de mestrer.

 

mann på tur i norsk natur

 

...kjøre på Nasjonale Turistveger

Skal du på bilferie i Norge kan du kjøre på noen av landets mest spektakulære veier. 18 strekninger har fått status som nasjonale turistveier, og fra nord til sør kan du oppleve variert og vakker natur gjennom bilruta. Du vil passere mange kunstverk langs veiene, som ifølge nasjonale turistvegers egne nettsider skal «forsterke strekningenes egenart og fortelle andre tankevekkende historier». 

 

atlanterhavsveien

 

Norgesferie med hund

Det er klart du kan dra på ferie i Norge med hund! Både to- og firbeinte vil ha kose seg på tur, og det er enklere enn du kanskje tror å ha med hund. Ved flere hundre av våre hytter i Norge er hunden din hjertelig velkommen. 

Dersom både du og hunden din er turglade, finnes det uendelig mange muligheter du kan utforske. Det er viktig at du velger tur etter form, både din og hundens, slik at det blir en hyggelig opplevelse for alle. Femundsmarka, Hardangervidda og Rondane er fine områder for fotturer, der du kan bruke en av NOVASOLs hytter som utgangspunkt.  

 

hund på ferie

 

Hva bør du tenke på når du reiser på norgesferie med hund? 

  • Husk å sikre hunden med sele eller bur i bilen, og ikke forlat hunden alene på varme dager.
  • Vær forsiktig med å forlate hunden i hytta før den føler seg helt trygg og kan slå seg til ro mens du er borte.
  • Ikke alle er glad i hund, noen er til og med redde, så følg med på menneskene du møter. Dette gjelder også når du er på tur i fjellet. Husk også å følge reglene for båndtvang.

 

Se hytter med hund tillatt

 

Ferie i Norge for hele familien

Rundt omkring i Norge finnes små og store severdigheter, fornøyelsesparker og dyrehager. Det er alltid populært med dyr du kan kose med! I parker som Langedrag, Bjørneparken og Kristiansand Dyrepark, kan barna bli bedre kjent med noen av dyrene som bor der. De litt farligere dyrene er det nok best å la være i fred, men barna vil nok synes det er gøy å lære mer om disse også. 

Den norske naturen står alltid til din disposisjon, og her er det mer enn nok plass til fri utfoldelse. På Sørlandet venter krabbefiske, lyse sommernetter og friske sjøbad, mens den norske fjellheimen kan by på naturens egne lekestativ.

 

barn i skogen

 

Fra en hytte har du et godt utgangspunkt for norgesferien. Her kan familien tilberede måltidene sammen, dra på utflukter eller ta livet helt med ro. Vår hytteutleie i Norge strekker seg fra sør til nord, og mange finner du nær barnevennlige aktiviteter. 

 

Finn drømmehytta hos NOVASOL 

Hos NOVASOL kan du enkelt og trygt finne frem til din neste ferie i Norge. Her hjemme venter et mekka av kulturopplevelser, attraksjoner og friluftsmuligheter. Velkommen til NOVASOL og våre ferieboliger i ferieparadiset Norge.

 

Finn ei hytte i Norge

 

Norgesferie