Feriehus og hytte i Hardanger

Leter du etter en hytte i Hardanger? NOVASOL formidler et godt utvalg av feriehus og hytter i Hardanger, og du kan enkelt bestille overnatting her på våre nettsider. Velg mellom enkle hytter omgitt av fjord og fjell, moderne feriehus med plass til hele familien og ferieboliger med tilgang til egen båt. Distriktet Hardanger er landskapet langs og rundt den vakre Hardangerfjorden i Hordaland. Hardanger er kjent for sine fjell, breer, fosser og fjorder, og hvert år kommer turister langveisfra for å oppleve dette spektakulære landskapet.

Hardanger byr ikke bare på storslåtte naturomgivelser, men også et rikt aktivitetsutvalg. Hardangervidda Nasjonalpark er uforglemmelig fin, og i flere elver venter drømmelaksen på deg. Det er lagt opp flotte ruter for sykkel-, fot -og bilturer. Leier du en hytte i Hardanger befinner du deg noen timers kjøring fra hansabyen Bergen, der en rekke flotte severdigheter venter. Bestill overnatting med NOVASOL neste gang du skal til Hardanger.

Bestill hytte i Hardanger og opplev blomstringen i Hardanger

Populære feriehus i Hardanger

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Hardanger

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Hardanger

Loading...

Aktiviteter og opplevelser i Hardanger

Når du leier en hytte i Hardanger har du et hav av aktiviteter rett utenfor døren. I Hardanger venter aktiviteter som er tett knyttet til naturen. Vi har allerede nevnt noen av mulighetene i regionens flotte nasjonalparker, som fotturer, fiske, brevandring og mye mer. 

Fra en hytte i Hardanger kan du begi deg ut på en av Norges mest spektakulære fjellturer. Fjellformasjonen Trolltunga ruver majestetisk over Ringedalsvatnet og turen hit er en av landets mest populære. Det er viktig å huske på at dette er en lang og krevende tur. Turen til Trolltunga er merket og kan gås sommer  og tidlig høst. 

Mellom Leirvik og Voss kan du sykle Hardangerfjordruta, en nasjonal sykkelrute på 191 kilometer. Besøk fruktgårder og smak på lokalprodusert juice og cider. Prøv fiskelykken i Hardangerfjorden og tilbered fersk fisk til kvelds. Aktivitetsmulighetene i Hardanger er mange og varierte. Finn overnatting i Hardanger hos NOVASOL og se frem til gode ferieopplevelser.

Se den vakre Steinsdalsfossen på ferie i Hardanger

Blomstring i Hardanger

Leier du en hytte i Hordaland i mai eller juni, kan du besøke Hardanger når distriktet er på sitt aller vakreste. Da står nemlig frukttrærne i full blomst. Først ut er morell – og plommetrærne, så følger eple – og pæretrærne. Det er naturlignok vanskelig å forutsi akkurat når fruktblomstringen starter, men når den først er i gang, varer den i rundt fire uker. Hardanger har lange tradisjoner innen fruktdyrking og det hele startet med cisterciensermunker på 1300-tallet. I dag står Hardanger for rundt 40% av fruktdyrkingen i landet. Kommer du med bil er det fint å legge inn stopp underveis, for eksempel i fruktbygdene Lofthus og Ulvik.

Naturomgivelser i Hardanger

Naturen i Hardangerområdet er idyllisk, og kanskje regionens aller største attraksjon. Hardangerfjorden er Norges nest lengste fjord etter Sognefjorden. Kulturlandskapet rundt fjorden er et vakkert syn, og mange turister drar hit for å oppleve landskapet. 

Naturopplevelsene i regionen er varierte. I Hardanger ligger to nasjonalparker; Folgefonna og Hardangervidda. Mest kjent er kanskje Hardangervidda, landets største nasjonalpark, der det ligger til rette for flotte turer til fots. Her finnes det turmuligheter for deg som har gått mye i fjellet, men også for deg som er uerfaren. Midt Folgefonna nasjonalpark ligger en av Norges største isbreer, Folgefonna. Her finnes det muligheter for å bli med på brevandring, isklatring eller skiturer.  

Naturen består ikke bare av fjorder, bre og fjell, men også fossefall, og de kjente fossene er Låtefossen, Vøringsfossen og Steinsdalsfossen. Rallarveien har også utbygget sykkel- og gangvei, og denne går mellom Haugastøl - Finse - Hallingskeid - Myrdal - Flåm. (95 km). Værforbehold må imidlertid tas før man begir seg ut på en slik tur.

Attraksjoner og severdigheter i Hardanger

På ferie i Hardanger kan du se frem til en lang rekke spennende museer og severdigheter. I Tyssedal ligger den fredede kraftstasjonen som et monument over vannkrafteventyret. I kraftstasjonen holder Norsk Vasskraft og Industristadmuseum til i dag, og her kan du lære mer om stedets historie i form av omvisning og utstillinger. 

For et innblikk i Hardanger-regionens tradisjonsrike historie bør du stoppe innom Hardanger folkemuseum i Utne. Her kan du se eksempler på den kjente hardangerbunaden, hardingfeler og mye mer. En fin opplevelse for deg som er interessert i regionens tradisjoner. Gå heller ikke glipp av Røldal stavkirke som ble bygget på 1200-tallet. Tar du turen innom stavkirken er det verdt å ta en titt innvendig. Her henger det nemlig det hellige krusifikset som gjorde dette til et viktig pilegrimsmål i middelalderen og frem til 1800-tallet.

Feriehus og hytter i Hardanger

Bestill en av våre feriehus i Hardanger i dag og se frem til flotte feriedager. I en NOVASOL hytte i Hardanger kan du bo tett på spektakulær natur som garantert vil gi mersmak. Når du velger en feriebolig fra NOVASOL som overnattingsform bor du i private omgivelser med alle fasiliteter tilgjengelig. Våre hytter og feriehus i Norge passer deg som ønsker å legge opp ferien selv. Bestill din neste feriebolig hos NOVASOL i dag!