Hytte og ferieleilighet i Øygarden

I Øygarden, vest for Bergen, møtes du av det som best kan beskrives som et kystparadis, med sine 550 øyer, holmer og skjær. Her kan du tilbringe ferien i en hytte beliggende tett på havet, med idyllisk natur rett utenfor døren. Øygarden er den ideelle destinasjonen for fiskeren som ønsker en ferie ved havet, men også for deg som søker et avslappende opphold i vakkert kultur- og naturlandskap.

Stugor vid vattnet i Öygarden, Norge

Populære feriehus i Øygarden

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Øygarden

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Høres en ferie i et idyllisk fiskevær ut som en god ide? En fiskeferie i Øygarden er en helt spesiell opplevelse. Mange av våre ferieboliger i Hordaland er utstyrt med fryseboks og sløyeplass, og det er ofte båt inkludert eller til leie. Her er det tilrettelagt for gode ferieopplevelser med fiske fra land eller i båt. Spis frokost med utsikt over skjærgården, tilbring dagen med fiskestang i hånden, tursko på beina eller i Bergen by. På kveldene kan du tilberede mat i hyttas kjøkken. Kanskje til og med selvfanget fisk står på menyen? På sommeren kan du tilbringe kvelden utendørs og se sola senke seg ned i havet, til lyden av det brusende havet.  

Øygarden er et eldorado for padlere! Start turen i Hellesøy eller Turøy, og legg ut på rundtur eller padle hele øyriket fra nord til sør. Ikke langt unna øygruppen ligger Bergen og frister med mange attraksjoner, severdigheter, restauranter og butikker. Du kan for eksempel ta med familien til Akvariet, Bryggen og Fløyen. En dag i Bergen byr på opplevelser for hele familien og her finnes det nok av spennende aktiviteter å fylle dagen med. 

Blant aktivitetsmulighetene i Øygarden kan vi nevne dykking, klatring, havfiske, fotturer og fugletitting.

Attraksjoner

Besøk Øygarden Kystmuseum for å lære mer om hvordan livet ved kysten har utartet seg fra steinalder til oljealder. Her har du muligheten til å bli med ut til Øygarden Visningssenter, som er et moderne fiskeoppdrettsanlegg, og oppleve laksen på en litt annerledes måte. 

Videre kan du ta turen til Adnestova, den eneste gjenværende bygningen på et tidligere gårdsbruk på Nordre Sæle. Huset er over 300 år gammelt, og gir innblikk i hvordan livet utspilte seg for fiskebonden på 1800-tallet. 

Øygarden beskytter den indre delen av vestkysten fra den røffe Nordsjøen og fungerer som en veiviser for trekkfuglene i vår- og høstmånedene. For deg som er interessert i fugler, er dette en ypperlig mulighet til å følge med på fuglenes spennende ferd.

Hytte og ferieleilighet i Øygarden

I Øygarden kan du feriere i en hytte eller ferieleilighet tett på havet. NOVASOL gir deg muligheten til å bo i autentiske, vestlandske fiskevær, der du kan tilbringe dagene akkurat slik du selv vil. Slapp av i idylliske omgivelser, ta avkjølende bad fra brygga og utnytt de eventyrlige fiskemulighetene som finnes i området. 

Søk gjennom vårt utvalg av ferieboliger i Norge, neste gang du planlegger en hytteferie. Ved å bruke søkefunskjonen på våre nettsider, kan du finne akkurat den ferieboligen som passer deg best.