Hytter og feriehus i Etne

La din neste ferie i Norge gå til en hytte i Etne. Her venter spennende og varierte opplevelser for store og små. For deg som søker en ferie fylt med gode og varierte opplevelser, er Etne og Sunnhordland et godt valg. Her venter aktiviteter på fjellet og ved fjorden, samt et spennende kulturlandskap. 

Etne er en kommune preget av variert natur og landskap. Mot øst ligger Åkrafjorden, i vest ligger Skånvik, som ofte sammenlignes med Sørlandet på grunn av sine hvite trehus. I Sør er landskapet preget jordbruk. La ferien gå hit dersom du ønsker å oppleve fjell, fjord og villmark i vakker symfoni.

Lei en hytte i Etne og prøv fluefiskelykken

Populære feriehus i Etne

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Etne

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Etne

Loading...

Aktiv ferie i Etne

Etnefjellene byr på fine turområder i vakker natur. Med sin beliggenhet tett på Folgefonna ligger det til rette for storslagne opplevelser. Knyt på deg turskoene og legg ut på tur, prøv breføring eller brekajakk. Mulighetene er mange og varierte, og det er helt opp til deg hva du vil fylle dagene med. 

Videre kan Etne by på fantastiske fiskemuligheter, blant annet i den kjente Etneelva, som er én av Norges beste elver for laksefiske. I Etnefjellene er det rikelig med fiskemuligheter, og du kan velge blant rundt 40 vann. Stordalsvannet er kommunens største innsjø og her er det mulighet for å få ørret, røye, laks og havørret. Som du sikkert forstår er det mange muligheter for å få fisk på kroken i løpet av ferien i Sunnhordland. Ikke glem å sjekke hvilke regler som gjelder for fiske der du er og hvor du får kjøpt fiskekort. 

Leier du en hytte i Hordaland er det lurt å pakke med seg turskoene. I Etne finner du flotte turområder av ulik vanskelighetsgrad og lengde. Postvegen har siden deler av den ble restaurert i 2009, vært en populær fottur. Veien ble bygget i 1870 for å frakte post mellom Fjæra og steder på Østlandet. Turen tar deg gjennom Rullestadsjuvet, et juv med dramatisk natur og bratte fjellsider, som til slutt åpner seg opp i et roligere landskap ved Rullestadvannet. Rullestad er kjent for å ha en av Nord-Europas største jettegryter, så her må du huske å ha med deg et kamera!

Foretrekker du heller å utforske Etne fra sykkelsetet? Da kan du velge mellom et stort antall fine sykkelruter, som tar deg forbi idylliske bygder og vann. Husk å ta med niste og badetøy, og stopp for en pause ved en badeplass eller to.

Lei feriehus i Etne og se en av verdens vakreste fosser - Langfossen

Attraksjoner og opplevelser

Naturen i Etne er en attraksjon i seg selv. Legger du ferien nettopp hit, kan du ta turen til en av kommunens aller mest kjente naturattraksjoner – Langfossen. Denne vakre fossen har tidligere blitt stemt frem som en av verdens vakreste fossefall. Du kan se den fra E134, der det er mulig å stoppe og nyte synet av fossen. Langfossen ligger midt i Åkrafjorden, og det er mulig å gå trappene ned til fjorden for å komme tett på fjorden. Er du interessert i å lære mer om byggeskikk og tradisjoner i Etne? Da kan du ta turen til Sæbøtunet, et av Sunnhordlands eldste gårdstun. I dag er tunet med de åtte bygningene en del av Sunnhordland museum. 

Befinner du deg i Etne på høsten, kan du ta del i en av de største arrangementene på Vestlandet – Etnemarknaden. Markedet går av stabelen hvert år og har blitt den største av sitt slag på Vestlandet. Markedet består blant annet av flere hundre utstillere, lek og moro for barna, og underholdning. Dette må du ikke gå glipp av om du leier en hytte i Sunnhordland denne perioden.

Hytter og feriehus i Etne

NOVASOL formidler mange hytter i Norge, og vi er glade for å kunne tilby våre gjester ferieboliger i Etne. Velger du å legge ferien til Hordaland, kan du se frem til et opphold fylt med vakker natur, varierte opplevelser og tradisjonsrik kultur.