Hytte og feriehus på Osterøy

Osterøy er et aktivitetseldorado for store og små. Øya har et flott fjordlandskap i tillegg til flere fjell som inviterer til vandreturer. Leier du en hytte på Osterøy har du et godt utgangspunkt for opplevelser ved fjord og fjell. 

Fra Osterøy kommer du deg dessuten enkelt til nærliggende områder som Bergen, Voss, Hardanger og Flåm. Når du leier hytte i Norge er det kun fantasien som setter grenser for hva oppholdet skal inneholde.

Utsikt över fjord på Osteröy i Norge

Populære feriehus i Osterøy

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Osterøy

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

En hytteferie i Norge passer ypperlig for deg som liker å være aktiv i naturen. På Osterøy kan du legge ut på toppturer i fjell som ikke er altfor høye. Høgafjellet, Rispingen, Kvamsfjellet og Såtefjellet er noen eksempler på fine turer. 

Nærheten til gode fiskevann er noe av det som trekker besøkende til Osterøy. Prøv fiskelykken i ett av rundt 40 vann, eller prøv laksefiske i Loneelva. Det finnes flere fine vann som passer ypperlig for turer i kano eller kajakk, og som fint kan kombineres med fiske. Du kan for eksempel starte i friluftsområdet Selvika. Husk å undersøke om du trenger fiskekort, og hvor du eventuelt får kjøpt dette. 

På sommeren kan du ta en avkjølende svømmetur fra en av Osterøys badeplasser, som for eksempel Storavatnet, Hossanger, Hjellvik eller Kleklå. Vil du utforske Osterøy fra sykkelsetet, finnes det flere fine ruter du kan ta. På vinterstid kan du stå på ski på Osterøy, og det finnes preparerte løyper flere steder på øya, som Vare og Rolland.

Attraksjoner og severdigheter

Er du interessert i historie, kan du besøke noen av de mange kulturminnene på Osterøy. Havråtunet er en flott opplevelse for hele familien. Klyngetunet er et av Vestlandets best bevarte og gir et innblikk i det utfordrende livet på gård. 

Ta turen til Hamre kirke, som er en av veldig få gjenværende tømmerkirker. Det er antatt at den ble reist en gang mellom 1620-1640. Besøk Bullahuset, som var sommerhuset til den kjente fiolinisten og komponenten Ole Bull. Bygget brukes i dag som konsertlokale. Osterøy museum finner du på Gjerstad. Her får du et innblikk i blant annet byggeskikk og levemåte, gjennom spennende utstillinger. 

Osterøy har både bru – og fergeforbindelse med Bergen kommune. Du kan derfor legge inn en tur innom Bergen inn i ferieplanene. Med sine attraksjoner som Bryggen, Fisketorget, Fløyen og Akvariet, er Bergen er spennende opplevelse for hele familien. I tillegg byr byen på et rikt utvalg av restauranter, kafeer, butikker og barer.

Hytte og feriehus på Osterøy

Når du legger ferien til en hytte i Hordaland har du et stort utvalg av hytter å velge mellom. Mange av våre ferieboliger i fylket ligger vakkert til ved fjord og fjell, og byr på utallige aktivitetsmuligheter. Søk deg frem til ditt neste feriehus i Norge ved å bruke vår søkefunksjon. 

Du skal føle deg trygg når du bestiller feriebolig hos NOVASOL.Vi har derfor inkludert vår Trygghetspakke i alle bestillinger. Hva denne inneholder kan du lese mer om i våre leievilkår. Velkommen til NOVASOL og vår verden av feriehus og ferieleiligheter!