Hytter i Røldal

Søker du overnatting i Røldal tett på gode aktivitetsmuligheter og vakker vestlandsnatur? For ski – og friluftsinteresserte er Røldal et eldorado, men området er også for deg som vil tilbringe ferien i nydelige naturomgivelser. Hos NOVASOL kan du blant annet leie hytte i Røldal nær de populære skiområdene. Uansett om du velger å legge ferien til Røldal i sommer – eller vintermånedene, kan du se frem til varierte og unike opplevelser

Hos NOVASOL finner du hytter i Hordaland som passer for alle årets ferier. Du må ikke eie egen feriebolig for å nyte fordelene som følger med en hytteferie. Trekk deg tilbake i rolige omgivelser etter en lang dag med ski på beina, eller nyt kveldssolen på feriehusets terrasse. Velger du privat overnatting i Røldal får du tilgang til en rekke gode fasiliteter, som fullt utstyrt kjøkken.

Lei hytte i Røldal i sommer og ta turen inn på Hardangervidda

Populære feriehus i Røldal

Loading...

Aktiv sommerferie

Ønsker du en norgesferie fylt med fantastiske naturopplevelser neste sommer? Da bør du velge en hytte i Røldal som utgangspunkt! Fra midten av juni er Røldal et paradis for deg som elsker å knyte på deg turskoene og utforske norsk natur til fots. Her ligger snøen lenge, noe som gjør dette til en ypperlig skidestinasjon, og fører til at sesongen for fjellvandring starter noe sent. Røldal er innfallsport til Hardangervidda, noe som gir nesten uendelige turmuligheter. Legg ut på dagstur på vidda eller ta én natt ved et fjellvann. Foretrekker du å oppdage nye områder fra sykkelsetet  kan du se frem til gode og tilrettelagte sykkelruter i bygda. 

Røldalsvatnet byr på gode fiskemuligheter for deg som vil prøve lykken, men du finner også flere gode, mindre fiskevann rundt i området. Foretrekker du å fiske i sjøen, finner du Hylsfjorden, Sørfjorden, Saudafjorden og Åkrafjorden rundt 45 kilometer unna. 

En av de største fordelene ved å leie hytte i Hardanger er nærheten til noen av Norges mest spektakulære naturområder. Fra Røldal kan du enkelt komme deg til fantastiske naturattraksjoner. Du kan for eksempel ta dagsturer til den berømte Preikestolen, eller hva med Trolltunga? Tar du Nasjonal turistveg Ryfylke til Preikestolen kan du oppleve et kontrastfylt naturlandskap, med høyfjell, bratte fjellsider og vakre fjorder. Ta mange pauser underveis og nyt de mange naturattraksjonene langs ruten.

Bestill NOVASOL feriehus i Røldal til årets vinterferie

Vinterferie i Røldal i år?

Røldal er én av Norges aller beste skidestinasjoner, mye på grunn av skisenterets snøsikkerhet. Det store snøfallet, gjennomsnittlig rundt 11 meter hver vinter, gjør at sesongen vanligvis varer fra rundt desember til midten av mai. Langrennsentusiaster kan nyte preparerte løyper i Seljestadsjuvet, Seljestad og Røldal sentrum. Røldal har også veldig gode forhold for frikjøring, men skal du prøve deg på dette er det viktig at du tar forhåndsregler. Det er også mulig å bestille guidede frikjøringsturer. 

Klarer du ikke pakke bort skiene selv om vinteren er over? Røldal har et stort snøfall gjennom vinteren og det er skimuligheter gjennom nesten hele året. Sommerski i Røldal er populært, men er du nybegynner bør du være forsiktig og kanskje vurdere en guidet skitur.

Attraksjoner og severdigheter

Midt i bygden har Røldal Stavkirke stått i snart 800 år. Stavkirken er én av Norges eldste, og var i middelalderen et av landets mest kjente pilegrimsmål. Hit kom, og kommer fortsatt, pilegrimer fra fjernt og nært for å oppleve krusifikset, som i følge legenden får svettedråper i pannen hver midtsommernatt. Noen tror at disse dråpene er helbredende. Selv om du ikke tror på svettedråpenes krefter, er det absolutt verdt å ta en tur  innom stavkirken i løpet av oppholdet. Det vakre håndarbeidet som er lagt ned i utsmykningen er noe for seg selv.

Røldal Bygdemuseum er også verdt å besøke, og museet består av fire bygninger. Her får du blant annet et innblikk i typisk arkitektur og redskaper fra området.

Hytter og ferieleiligheter i Røldal

Tettstedet Røldal har tidligere vært en selvstendig kommune, men er i dag en del av Odda kommune. Røldal er en av få fjellbygder på Vestlandet. Tettstedet har rundt 500 innbyggere, og de fleste bor i sentrum ved nordenden av Røldalsvatnet. Velg Røldal til din neste ferie dersom du vil ha enkelt tilgang på spektakulære naturområder og gode aktivitetsmuligheter. Søk hytter i Norge hos NOVASOL, og naviger deg frem til våre ferieboliger i Røldal. Med en privat feriebolig i Røldal får du det perfekte utgangspunkt for opplevelser i Fjord-Norge!