Hytter og feriehus i Tysnes

Ser du etter din neste feriedestinasjon i Sunnhordland? Ønsker du en ferie med varierte aktivitetsmuligheter, samt en rik kulturhistorie? Da kan du leie hytte i Tysnes, en øykommune beliggende ytterst i Hardangerfjorden. 

Kjent for sine mange øyer og nydelige skjærgård, er det kanskje ikke så rart at så mange velger en hytteferie i Tysnes. Her er naturen variert, og veksler mellom svaberg og lyngheier, til fjellterreng og skogsområder. Den største øya er Tysnesøya, der kommunens største tettsted Uggdal ligger. Tysnes har lenge vært en populær feriedestinasjon, og sett i forhold til antall fastboende, er Tysnes den største hyttekommunen i Sunnhordland.

Lei en hytte i Tysnes og opplev Hardangerfjorden

Populære feriehus i Tysnes

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Tysnes

Loading...

Aktiviteter

Leier du en hytte i Hordaland kan du ikke gå glipp av den fantastiske Hardangerfjorden. Ettersom Tysnes har kyst mot Hardangerfjorden, ligger det til rette for fine dager på vannet. I Tysnes går fjorden over i åpent hav, og har i tillegg mange fjordarmer og bukter du kan utforske. Her venter for eksempel fantastiske fiskemuligheter, enten på egenhånd eller med guide. Undersøk regler vedrørende fiske og fiskekort på forhånd. For fiske i Hardangerfjorden gjelder ulike restriksjoner i løpet av året. En hytte i Sunnhordland gir også mulighet for kajakk – og kanopadling i unike naturomgivelser. 

Tysnes har mange fine friluftsområder for deg som ønsker en aktiv ferie i skog og mark. Har du båt tilgjengelig under oppholdet, vil du finne mange fine småbåthavner. I tillegg finner du flere fine badestrender på øyene, der du kan ta avkjølende bad på sommeren. Vil du oppleve Tysnes fra sykkelsetet, er det god anledning til det. Tar du ikke med egen sykkel, finnes det sykkelutleie flere steder. 

Vil du komme deg litt opp i høyden, kan du ta turen til Dalstuva, 336 moh. Ruten starter med en skogsvei, som tar deg forbi en gammel kullmile og videre oppover i brattere terreng. På toppen venter en fantastisk utsikt mot Tysnesøya, Kvinnheradsfjellene, Folgefonna og Bergens syv fjell. 

Leier du en feriebolig i Tysnes i juli, kan du bli med på Tysnesfest – som gjennom årene har blitt en av Vestlandets største festivaler. Festivalen har fokus på familier og arrangeres i idylliske omgivelser ved vannet.

Se og gjøre i Tysnes

På ferie i Tysnes kan du besøke de ulike tettstedene og øyene, som alle har noe spennende å by på. Reksteren og Skorpo. På Reksteren kan du blant annet legge ut på fine fotturer i skog og mark. Visste du at det er regnskog på Reksteren? Flere områder på øya har det som kalles boreonemoral regnskog. Tar du turen til øya kan du også se et kystfort, som står igjen fra andre verdenskrig. Tyskerne bygget dette for å ha oversikt over trafikk fra Nordsjøen, og her kan du blant annet se fire kanonstillinger. 

På sommeren er det mye liv og røre i Tysnes. Da kommer glade hytteeiere og turister hit, for å oppleve alt det området kan by på. Ta turen til gjestehavnen i Våge, der du blant annet finner turistinformasjon, butikker og galleri.

Hytter og feriehus i Tysnes

Lei en hytte i Tysnes og tilbring ferien tett på vakre naturomgivelser. NOVASOL formidler et stort utvalg av hytter i Norge og mange av disse ligger i Sunnhordland. Bestill din neste feriebolig gjennom NOVASOL i dag.