Hytte i Odda

En ferie i Odda byr på opplevelser hele året. Besøk en av Norges mest kjente naturattraksjoner, Trolltunga, men ikke glem de mindre kjente naturfenomenene i området. I tillegg til spektakulær natur, kan en hytteferie i Odda by på attraksjoner, aktiviteter og severdigheter som passer hele familien. Finn en hytte i Odda til din neste norgesferie her hos NOVASOL.

Lei hytte nær vakker natur i Odda

Populære feriehus i Odda

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

På ferie i Odda befinner du deg tett på to nasjonalparker; Hardangervidda og Folgefonna. Beliggenheten tett på to av Norges flotteste naturområder er ideelt for deg som søker en aktiv ferie. Dersom du bare ønsker å slappe helt, kan du gjøre det med vakker natur rett utenfor døren.

Odda har flere interessante severdigheter, som for eksempel stavkirken i Røldal, som det antas er fra 1200-tallet. Er du interessert i å lære mer om livet i Røldal utspant seg fra 1850 til 1950, kan du besøke Røldal Bygdemuseum.  

Midt i Odda sentrum ligger Vitensenteret, som er åpent for besøkende i sommermånedene. Her kan alle lære om realfag, ved å være med på ulike eksperimenter og utforske ulike interaktive utstillinger. På utsiden ligger Vitenparken, som er åpent hele døgnet. Du kan også besøke Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum, og lære mer om Tyssedal Kraftverk, som en gang i tiden var størst i Europa. I dag er anlegget et nasjonalt kulturminne, og byr på utstillinger, filmer og andre aktiviteter.

Aktiv ferie i Odda

Trolltunga er nok områdets aller mest kjente naturattraksjon, men Odda har mye mer å by på. I tillegg til Trolltunga, finnes det mange turstier i området som leder deg gjennom vakker natur. På høsten kan du for eksempel gå gjennom Buerdalen, som tar deg til kanten av Buerbreen. Breen er en del av Folgefonna og det er muligheter for brevandring. 

Ser du etter en kortere tur, kan vi anbefale turen til Lilletopp og Oksla. Her får du en minst like spektakulær utsikt som på Trolltunga, og turen passer også for større barn. Også i vintermånedene er det mye å gjøre på ferie i Odda. For deg som trives med ski på beina, kan Røldal Skisenter by på det som kanskje er Norges dypeste snø. Senteret er et paradis for deg som trives med frikjøring og off-piste. Ta heisen opp og sett utfor eller følg kilometervis med oppkjørte langrennløyper.

Hytte i Odda

Uansett hvilke opplevelser og aktiviteter du planlegger for din ferie i en hytte i Norge, vil Odda være et godt utgangspunkt. I våre ferieboliger kan du bo i private omgivelser, enten tett på by -, hav - eller fjellområder. Når du skal leie din neste hytte i Hordaland, kan du velge mellom luksuriøse hytter med ekstra fasiliteter, tilrettelagte fiskehus ved kysten eller feriehus nær spennende byer.