Hytter og feriehus i Os

Velkommen til vakre Os – en naturperle med lange tradisjoner og spennende aktiviteter. Velger du en hytte i Os til din neste ferie i Norge, kan du se frem mot et opphold fylt med spennende aktiviteter og opplevelser for hele familien.

Ferienhaus in Os

Populære feriehus i Os

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Os

Loading...

Aktiviteter for hele familien

En ferie i Os er midt i blinken for deg som ønsker en aktiv ferie i Hordaland. Os kan ikke skilte med veldig høye fjell, men det betyr ikke at du ikke kan oppleve en imponerende utsikt fra toppene. Ønsker du en lett fjelltur kan du gå opp Lyshornet eller Borgafjellet. Vil du ha en tyngre tur, er Møsnuken og Svinningen midt i blinken. Svinningen er med sine 843 moh kommunens høyeste fjell. For deg som liker å oppleve reisemålet fra sykkelsetet, kan Os by på fine sykkelruter som passer for hele familien.

Fiske står ofte høyt på listen over aktiviteter på hytteferie i Hordaland. Leier du en hytte i Os, kan du benytte deg av de fantastiske fiskemulighetene. Oselva er en kjent lakseelv, og det er verdt prøve lykken her hvis anledningen byr seg. Sjekk regler for fiske og fiskekort på forhånd. Du kan også fiske ørret i Ulvenvannet hele året. 

Os grenser til Bergen i nord, og dermed befinner du deg nær fine ferieopplevelser. I Bergen venter et stort utvalg av butikker, spisesteder, severdigheter og museer. Her kan du fint tilbringe flere dager, men du kan også oppleve mye av Bergen by på bare én dag.

Opplevelser og severdigheter

I Lyse finner du Os’ mest besøkte attraksjon, nemlig ruinene av det som en gang var Lysekloster. Klosteret ble grunnlagt i 1146 av munker fra England, og dette skulle prege Os frem til det ble revet på 1500-tallet. Ruinene er i dag delvis restaurert, og gir et godt bilde av hvordan klosteret så ut i sin tid. 

Fra Lysekloster kan du ta deg til Buena kai, og derfra kan du ta båt over til Lysøyen – Ole Bulls egen eventyrøy. Øya er på 700 mål, og domineres av det som var Ole Bulls sommervilla. Villaen ligner litt et slott, der det ligger i eksotisk arabisk-maurisk stil. Den unike bygningen var kunstnerhjem for Ole Bull fra 1872-73, til han gikk bort i 1880. Huset er i dag museum. Det er bare den eldste delen av villaen som i dag er åpent for besøkende. Ikke nok med at du kan se Bulls hjem, øya i seg selv er som et lite eventyr. Her kan du blant annet vandre langs 13 km med skjellsandbelagte stier. 

Os er en kommune med lange tradisjoner innen både kunst og håndverk. Rosemaling fra Os er et kjent begrep, og dette er en tradisjon som står sterkt den dag i dag. Båttypen oselver har vært i bruk i Hordaland i mange hundre år, og navnet stammer fra verkstedet til brødrene Tøsdal ved utløpet av Oselva på 1700-tallet. På ferie i Os kan du besøke Oselvarverkstaden, der oselver både bygges og vedlikeholdes. Her kan du treffe båtbyggerne som holdes eldgamle tradisjoner i live! Både oselver og rosemaling har fått plass i kommunevåpenet til Os kommune.

Hytter og feriehus i Os

Se til Os neste gang du ønsker å leie en hytte i Norge.Ikke bare er Os en fantastisk feriedestinasjon i seg selv, men kommunen er også et utmerket utgangspunkt for opplevelser i for eksempel Bergen, Hardanger og Voss.