Feriehus og hytter i Sveio

Når du legger ferien til en hytte i Sveio, venter varierte og spennende opplevelser i vakker natur. Kommunen ligger på en halvøy i Sunnhordland, og landskapet varierer mellom åpent hav, små fjell, nakne svaberg og fjorder. Sveio er Hordalands sørligste kommune, og regnes som en del av både Sunnhordland og Haugalandet.

Stuga i Sveio - N18446

Populære feriehus i Sveio

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sveio

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sveio

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Når du legger ferien til en hytte i Norge, er det alltid lurt å pakke med fiskestangen. Her til lands er vi velsignet med uendelig mange varierte og gode fiskemuligheter. Sveio er ikke noe unntak. Kommunen har en lang kystlinje, som inviterer til havfiske. I tillegg er 22 kvadratkilometer av Sveio dekket av ferskvann og myrområder. En av de aller mest populære fiskestedene er Vigdarvassdraget, som består av 30 mindre og større vann, der Vidgarvannet er det største. Her kan du blant annet få ørret og røye på kroken, samt laks og sjøørret. Mange av våre ferieboliger på Vestlandet er det vi kaller fiskehus. Disse ferieboligene passer ypperlig til en fiskeferie, og ligger tett på gode fiskemuligheter. Fiskehusene har ofte sløyeplass og båt til leie eller inkludert. 

Søker du en aktiv ferie i Norge, kan du se frem til en rekke aktivitetsmuligheter i Sveio. Kommunen kan blant annet by på fine turområder og toppturer. Sveios høyeste topp er Trollavassnipen på 423 moh. Turen opp tar rundt to timer og kan være noe krevende. Når du kommer deg til toppen kan du glede deg over en flott utsikt i alle himmelretninger, noen dager kan du se helt til Bergen og Stavanger. 

Drømmer du å leie hytte i Hordaland og kunne slå noen slag golf på ferien? I Sveio kan du ta turen til det som sies å være en av Vestlandets aller beste golfbaner, Sveio Golfpark. Banen byr på flotte golfopplevelser i vakre naturomgivelser. 

Sveio har to tettsteder; Førde og Sveio, der sistnevnte er kommunens administrasjonssenter. Bygda Førde er mye besøkt på grunn av sine flotte turmuligheter og idylliske trehusbebyggelse. Her finner du blant annet Rex Garden, en park med 1000 rododendron, samt andre planter og treskulpturer. Her er det plantet flere arter som du ikke finner noe annet sted i Norge.

Attraksjoner og severdigheter

Kommunens tusenårssted er Ryvarden Kulturfyr, som er et av Haugalandets mest populære turområder. Der ute kommer du tett på havet og kan virkelig føle kreftene på kroppen. I tillegg til flotte naturområder, finner du kafé, kunstnerbolig og atelier ved Ryvarden. 

Den kjente komponisten Fartein Valen bodde store deler av livet i Valevåg. I dag kan du besøke hans hjem, som er bevart som museum. Fra Valevåg kan du ta turen til Leirvåg, der «Kolerakirkegården ved havet» ligger. Denne kirkegården ble lagt hit på 1800-tallet, da en koleraepidemi herjet i området og man var redd for smitte. Det finnes få slike kirkegårder i Norge, og stien ut er i dag restaurert og skiltet. 

På ferie i Sveio befinner du deg nær mange spennende reisemål, både byer og naturattraksjoner. Fra sentrum av Sveio tar du deg til Haugesund på rundt 20 minutter. Legger du Haugesund inn i ferieagendaen, kan du se frem til en rekke severdigheter, samt et stort antall spisesteder, butikker og kulturelle arrangementer. Hvert år holdes Sildajazzen og Filmfestivalen her, to arrangementer som kan anbefales dersom du er i området. Fra en hytte i Sveio kan du dessuten legge ut på lengre turer, for eksempel til Hardanger og Lysefjorden, der det venter nydelige naturopplevelser.

Hytte og feriehus i Sveio

NOVASOL formidler ferieboliger over hele Norge, og vi har et stort utvalg av hytter og feriehus i Sunnhordland. Når du velger en feriebolig til din neste ferie, kan du se frem til et opphold med en privat atmosfære. 

I tillegg til våre hytter og feriehus i Norge, formidler vi ferieboliger over hele Europa. Du kan velge i et utvalg som blant annet inneholder husbåter i Nederland, villaer i Spania, hytter i Alpene og sommerhus i Danmark. NOVASOL har et fantastisk utvalg og vi er sikre på at din drømmeferie finnes i vårt sortiment.