Feriehus og hytte i Kvinnherad

Legger du ferien til en hytte i Kvinnherad, venter et eldorado av aktiviteter i spektakulære naturomgivelser. Kommunen kan skilte med nærhet til både «dronningen av de norske fjorder» Hardangerfjorden og Folgefonna nasjonalpark. Kvinnherad har Hardangerfjorden og Husnesfjorden mot vest, og Skånevikfjorden mot sør.

Aktiv ferie i Folgefonna nasjonalpark

Populære feriehus i Kvinnherad

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Kvinnherad

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Kvinnherad

Loading...

Aktiviteter og opplevelser i Kvinnherad

Folgefonna nasjonalpark gir muligheter for fine opplevelser gjennom hele året. Folgefonnhalvøya har en dramatisk og vakker natur, med fjorder, fjell, elver og brefall. Det er kanskje ikke så rart at dette er en populær destinasjon for både nordmenn og turister. Legger du ferien til Kvinnherad i sommermånedene og ønsker å benytte deg av de mulighetene nasjonalparken gir, kan du velge mellom et stort aktivitetsutvalg. Du kan utforske nasjonalparken på egenhånd, og bruke noen av de tilrettelagte turstiene i området. Her kan du fint legge ut på en dagstur. 

I nasjonalparken ligger Norges tredje største isbre, Folgefonna. Breen dekker områder i flere kommuner, i blant annet Kvinnherad. Leier du en hytte i Hordaland, og velger Kvinnherad, har du mulighet til å prøve deg på breføring på Folgefonna. I tillegg til brevandring, kan du prøve brekajakk.

Sunnhordland er et eldorado for deg som ønsker å prøve fiskelykken. I regionen er det mulig å fiske på det åpne havet, i fjorder, elver og fjellvann. Får du fisk på kroken kan du tilberede et deilig måltid i ferieboligens kjøkken, som kan nytes i hyggelige omgivelser. Det er mye gøy å gjøre i Kvinnherad og du kan la aktiviteter som sykling, seiling, kano – og kajakkpadling, og ski, stå på ferieagendaen din.

Besøk det storslåtte Baroniet Rosendal fra hytta i Kvinnherad

Attraksjoner og severdigheter i Kvinnherad

En ferie i Kvinnherad er ikke komplett uten en tur til det kjente Baroniet Rosendal. Slottet ble bygget i 1665, og ligger fantastisk til mellom fjord, fjell og fossefall. Få en guidet tur gjennom baroniet, som har hatt ulike eiere siden 1600-tallet, som alle har satt sitt preg på bygningen. Utenfor ligger Rosendal Have, en 300 år gammel renessansehage, som omgir slottet.

Tar du turen til Halsnøy Kloster på øya Halsnøy, kan du se ruinene av et kloster bygget av vikinghøvdingen Erling Skakke i 1164. I dag er ruinene et museum, som i hovedsak er åpent i sommermånedene. 

Før du legger ut på tur i nasjonalparken, kan du ta turen innom Folgefonnsenteret i Rosendal. Her får du vite mer om nasjonalparken, livet i Hardangerfjorden og klimaendringer. Vil du lære enda mer om geologi, og kanskje til og med litt om jordas historie? Da bør du besøke Steinparken i Rosendal, der du blant annet tas med på jordas reise gjennom 4600 millioner år.  

Naturen i Kvinnherad en attraksjon i seg selv. Vil du komme tett på den mektige naturen, kan du dra til det som tidligere har blitt utpekt som en av verdens vakreste fosser, nemlig Langfossen. Fossen har et fall på rundt 600 meter og faller ut i Åkrafjorden. Europavei 134 krysser fossen rett over der den går ut i fjorden. En spektakulær opplevelse!

Leie hytte i Kvinnherad

Det finnes flere fine tettsteder i Kvinnherad. Du kan for eksempel ta turen til Husnes, som er kommunens handelssenter, der du finner alt du trenger til oppholdet. Du kommer deg til øya Halsnøya via Halsnøytunnelen, og der venter spennende severdigheter og vakre naturomgivelser. 

Kvinnherad er en unik ferieopplevelse. Nærheten til fjell og fjord gir ferien det lille ekstra, og her ligger det til rette for fine og aktive dager i naturen. NOVASOL formidler feriehus og hytter over hele Norge, og sjansene er gode for at du finner nettopp den ferieboliger som passer deg.