Feriehus og hytter i Ullensvang

Velkommen til fruktbygda Ullensvang i Hardanger. Når du leier en hytte i Hardanger, kan du bo i hytte nær spektakulære naturopplevelser og varierte aktiviteter gjennom alle årstider.

NOVASOL formidler hytter og feriehus i vakre Ullensvang

Populære feriehus i Ullensvang

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

En hytteferie i Hardanger byr på fantastiske naturopplevelser, og Ullensvang er ikke noe unntak. Her befinner du deg nær to av Norges flotteste nasjonalparker; Hardangervidda og Folgefonna. For deg som vil kombinere hytteferie med fotturer på fjellet, er Ullensvang midt i blinken. 

Blomstringen i Hardanger er et kjent fenomen for mange. Fra rundt midten av mai viser tusenvis av frukttrær seg på sitt aller vakreste – en opplevelse alle bør oppleve en gang i livet. Snødekte fjelltopper danner en kontrastfylt bakgrunn, som får hjertet til å banke litt ekstra. Morell – og plommetrærne blomstrer først, før eple – og pæretrærne følger hakk i hel. 

Området er ideelt for deg som vil legge ut på fotturer ved fjell og fjord. I Ullensvang finnes det mange tilrettelagte turstier. Du kan blant annet ta turen opp til Nosi, en topp som gir deg utsikt over Hardangerfjorden og Folgefonna. Deler av stien opp Nosi består av steintrapper, Munketreppene, som det sies er lagt av munker på 1200-tallet. Fra toppen kan du bevege deg inn på Hardangervidda.

Ferie i Ullensvang med barn

Legger du ferien til en hytte i Hordaland, kan du stoppe innom Mikkelparken i Kinsarvik, som inviterer til lek og moro for hele familien. Her kan små og store kose seg i vannparken, jungelløypa, og lekelandet. Barna kan også prøve seg som gullgravere, kose med parkens dyr og kjøre Mikkeltoget. Her ligger det til rette for fine ferieopplevelser for store og små. 

Fra Kinsarvik kan du legge ut på fottur gjennom Husedalen, som ofte blir omtalt som en av landets vakreste turer. Herfra kan du gå opp til Hardangervidda, og på veien ligger det fire fosser tett på hverandre. Tar du turen til Tveitafossen, Nykkjesøyfossen, Nyastølsfossen og Søtefossen, har du en fantastisk opplevelse i vente.

Attraksjoner og severdigheter

Besøk bygda Lofthus, som ofte kalles frukthagen i Hardanger. I en av Norges største fruktbygder, venter det en rekke spennende opplevelser. Her kan du blant annet gå Hardanger Fruktsti, en temasti som tar deg med på en reise gjennom områdets lokalhistorie. I Lofthus dyrkes det spesielt mye moreller, noe som har gitt Morellfestivalen sitt opphav. Hvert år samles innbyggere og tilreisende for en helg fylt med underholdning og norgesmesterskap i morellsteinspytting. Ikke gå glipp av dette arrangementet dersom du befinner deg i området da. 

I Lofthus står også Edvard Griegs Komponisthytte. Komponisten var ofte i Hardanger i sommermånedene og flere kjente verk ble til her. I dag står hytta i hagen til Hotell Ullensvang og kan ses etter avtale med hotellets resepsjon. 

Ta en tur til Agatunet, et friluftsmuseum med 30 fredede hus. Gården var en av de største i Hardanger gjennom middelalderen, og har en spennende historie som strekker seg tilbake til 1200-tallet.

Hytte i Ullensvang

NOVASOL har et stort utvalg av hytter i Hordaland. Finn din neste drømmeferie ved å bruke vår søkefunksjon. Ved hjelp av den kan du enkelt filtrere deg frem til den ferieboligen i Norge som passer deg best. Våre hytter finner du tett på landets mest populære destinasjoner, men også utenfor allfarvei. Oppdag ferieperlen Ullensvang neste gang du søker nye ferieopplevelser.