Hytte i Jondal

Jondal finner du vakkert beliggende langs Hardangerfjorden, med Ullensvang i øst og Kvinnherad i sør. Jondal er en unik opplevelse på grunn av den korte avstanden fra fjord til bre. På knapt en halvtime kan du ta deg fra Hardangerfjorden til snø og is på Folgefonna. Dette gir deg som leier hytte i Jondal, unike aktivitetsmuligheter du knapt vil finne noe annet sted i Norge.

Hytte ved Hardangerfjorden i Jondal

Aktiviteter og opplevelser

Den unike beliggenhetene mellom fjord og isbre, byr på muligheter hele året. På sommeren kan du starte dagen med et bad i Hardangerfjorden, før du tar turen opp på breen. Folgefonna Sommerskisenter er en populær destinasjon for de som ønsker ski – og brettaktiviteter også i sommermånedene. Du kan også bli med på en guidet bretur, og kanskje tør du å klatre i blåisen? Et besøk på Folgefonna er en helt spesiell opplevelse. 

En ferie ved fjord og fjell inviterer til fiske fra land og båt, kajakkpadling, vandring, sykling, klatring og mye mer. På ferie i en hytte i Hordaland befinner du deg aldri langt unna spektakulær natur – benytt deg av de mulighetene det gir.

Besøk Herand under hytteferien i Jondal

Attraksjoner og severdigheter

Jondal kommune består av seks bygder; Kysnes, Kvinnherad, Torsnes, Jondal, Solesnes-Svåsand og Herand. Jondal er kommunens sentrum, og her finner du det du trenger på ferien. De ulike bygdene har alle noe ulikt å by på! 

Dersom du vil ta inn litt av Hardangerregionens  kultur og historie, kan du for eksempel ta turen til Herand. Her finnes det mange spennende attraksjoner for alle aldergrupper. Blant annet er Herand Kulturhistoriske Senter verdt å besøke, der du kan lære mer om Herands utvikling fra istiden frem til forrige århundre. 

Det finnes mange kulturminner i området. På Mariskarvet ligger det et helleristningsfelt, der du kan se opp mot 85 figurer fra tiden mellom 1500 f.Kr til 500 f.Kr. Flere steder finnes det også gravhauger fra bronse – og jernalderen, og flere av disse er gravd ut. I Jondal sentrum kan du se kjente sveitserhusene, fra 1800 – og 1900-tallet. I Jondal ligger også Viketunet, som var lensmannsgard fra 1700 til 1870. Her kan du vandre gjennom et hyggelig og levende bygdetun, og ta del i flere lokale tradisjoner.

Hytte i Jondal

Uansett når på året du leier hytte i Hordaland, kan du forvente et oppholdt fylt av aktiviteter og opplevelser for hele familien. Jondal har et utrolig variert aktivitetstilbud – du kan bade i fjorden og stå på ski på breen på en og samme dag! Våre ferieboliger i Jondal finner du i vakre omgivelser ved Hardangerfjorden. 

Når du velger en privat hytte i Norge til din neste ferie, velger du samtidig en ferie med ekstra frihet. Legg opp tiden akkurat slik du selv vil, tilbered mat i eget kjøkken og nyt den gode plassen våre ferieboliger har. Barna kan leke i hagen, mens de voksne tar seg en kopp kaffe i solveggen. En ferie i Norge blir neppe mer idyllisk enn det.