Hytte og feriehus på Sotra

Velkommen til vakre Sotra, som i dag deles mellom Fjell og Sund kommuner i Hordaland. Sotra ligger vest for Bergen, og er forbundet med fastlandet via Bildøya og Litlesotra til Bergenshalvøya.  Lei en hytte på Sotra for en ferie med varierte aktivitetsmuligheter i vakkert kystlandskap.

Lei en hytte på Sotra for flotte fiskemuligheter i vakker natur

Populære feriehus i Sotra

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sotra

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sotra

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

På ferie i en hytte i Hordaland venter ofte flotte naturopplevelser. Her går hav og fjell hånd i hånd, og legger til rette for aktiviteter og opplevelser for hele familien. Sotra er et øyrike det kan være spennende å utforske i kano eller kajakk. Padler du nordover kommer du til Øygarden, en øygruppe med små og store idylliske øyer. Øygarden er blant annet kjent som et paradis for fuglekikkere. På grunn av beliggenheten midt i trekkruten til mange fuglearter, har det blitt registrert over 200 arter her, og flere av disse er sjeldne. 

Mange velger å teste fiskelykken på ferien, og det er få reisemål som er mer egnet for dette enn Sotra. Her kan du fiske i både ferskvann og sjø. Mange av våre feriehus i Hordaland er tilrettelagt for fiskeren, og noen har båt inkludert eller til leie. Det tilbyr leie av båt flere steder på Sotra, men undersøk gjerne dette før ankomst. 

Bruk en hytte på Sotra som utgangspunkt for fine fot – og sykkelturer i det vakre landskapet. Her finnes det mange tilrettelagte og merkede ruter med varierende vanskelighetsgrad.

Attraksjoner og severdigheter

I Fjell kommune ligger Fjell festning, som var det største tyske festningsverket i Norge under okkupasjonen. Under bakken i Fjedlafjellet hadde tyskerne bygget en militærbase med sengeplass til omtrent 200 personer. I dag er deler av anlegget omgjort til museum og du kan få et unikt innblikk i områdets rolle under andre verdenskrig. 

Når du besøke Fjell festning, kan du la turen gå videre til Liatårnet. Dette er det høyeste punktet på Sotra og herfra har du en fantastisk utsikt over alle de omkringliggende øyene og havet rundt. Bli her utover ettermiddagen og se solen gå ned i havet. 

Dersom tiden tillater det kan du ta en dagstur til Bergen. I tillegg til gode restauranter, shopping og kaféer, byr byen på en rekke severdigheter og opplevelser. Hva med en båttur ut på fjorden? Eller en tur med Fløibanen opp til Fløyen? Mange familier velger også å ta turen innom Akvariet i Bergen.

Hytte på Sotra

La din neste ferie gå til en hytte i Norge. På ferieparadiset Sotra venter et rikt utvalg av aktiviteter, som passer alle. Fyll dagene med akkurat det du selv ønsker, uansett om det er fiske, gåturer, båtliv eller noe helt annet. 

Når du velger å leie feriebolig hos NOVASOL, er du automatisk dekket av vår Trygghetspakke. Denne kan du lese mer om i våre letebetingelser. Det skal være trygt å velge oss! Velkommen til NOVASOL og vår verden av ferieboliger.