Hytte i Sunnhordland

Fjordriket Sunnhordland kan skilte med «dronningen av de norske fjorder», Hardangerfjorden, noe som i seg selv er imponerende, men et feriehus her bringer deg tett på attraksjoner og aktiviteter som passer for hele familien. Veien fra Bergen til Haugesund er et ferieeldorado for deg som vil være aktiv ved sjø, fjell, fjord og bre. Friheten med feriehus gjør det lett å legge opp ferien akkurat slik du selv vil ha den. Lei en hytte i Sunnhordland til din neste norgesferie med NOVASOL.

Ferienhäuser Sunnhordland - Hordaland

Populære feriehus i Sunnhordland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sunnhordland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sunnhordland

Loading...

Naturomgivelser i Sunnhordland

Hardangerfjorden er en av distriktets største attraksjoner og en fantastisk naturopplevelse! Fjorden har også opp gjennom tidene vært motiv for mange kjente kunstnere. Leier du en hytte i Hordaland har du god anledning til å nyte fjorden, den ligger nemlig både i Sunnhordland og Hardanger.

Pakker du med turskoene på turen, venter mange flotte aktivitetsmuligheter med utgangspunkt i den utrolige naturen. Med sin vakre og dramatiske natur er Folgefonna nasjonalpark, beliggende på Folgefonnhalvøya, en naturopplevelse uten sidestykke. Her finner du et rikt plante – og dyreliv, vakkert landskap og geologisk mangfold. Toppen av Folgefonna er 1662 m.o.h og det går turveier opp fra Sundal og Odda. Midt i nasjonalparken ligger isbreen Folgefonna. Her kan du bli med på isklatring, brevandring, gå på ski eller legge ut på trugetur.

Ta med familien på fjordcruise og opplev en av verdens vakreste fosser, Langfoss. Omringet av steile fjell, venter mange spennende syn på tur i Åkrafjorden. Eller legg ut på en av de mange flotte Nordsjøløypene og turstiene langs kysten. Andre aktiviteter er riding, golf, fisking og fjellklatring. Mulighetene er mange, og leier du et feriehus i Hordaland kan du enkelt legge ferien dit det frister mest.

Attraksjoner og opplevelser i Sunnhordland

Baroniet Rosendal er det eneste av sitt slag i Skandinavia, og er en av de største attraksjonene på Vestlandet. Det lille slottet fra 1600-tallet står på manges liste over ting å se når de leier feriehus eller hytte i Hordaland, og det er ikke uten grunn. Slottet har blant annet en fantastisk landskapspark med rosehage, samt mange spennende arrangementer. Her kan du også få omvisning i Kvinnherad Kirke, fra 1250, som tidligere var en del av Baroniet Rosendal.

Vestlandet har en spennende historie og mange spor etter vikingene. Friluftsscenen Moster Amfi i Bømlo er definitivt verdt å få med seg om du er interessert i å lære mer om vikingenes tid. Snorres Kongesagaer forteller blant annet at Moster var stedet Olav Tryggvason gikk i land da han kom til Norge i 995 for å kreve kongetronen. Den vakre scenen har plass til 1200 tilskuere, og kan du lære mye om norrøn mytologi, vikingtidens og overgangen til kristendommen. Her arrangeres det også konserter, teater, forestillinger og foredrag. Dersom du ferierer i området, kan du følge med på hva som skjer i Moster Amfi.

Steder å besøke i Sunnhordland og omegn

Espevær finner du ytterst på vestlandskysten, i Bømlo kommune. Espevær har en lang historie som fiskevær, og på midten av 1800-tallet kunne det være mellom 20 og 30,000 mennesker på øya når silden kom. Øya er et lite paradis som absolutt er verdt et besøk av deg som ønsker å oppsøke steder med vakker natur og mange kulturminner. Og ønsker du en litt annerledes severdighet, kan du besøke øyas uløste mysterie, UFO-ringen.

Øykommunen Fitjar ligger på nordsiden av øya Stord. Her kan du oppleve et vakkert kystlandskap, en unik skjærgård og en rik historie som strekker seg tilbake til bronsealderen. Fitjar har trolig vært et høvdingsete siden bronsealderen, og er i dag nok mest kjent for slaget ved Fitjar, selv om en fortsatt ikke er sikker på eksakt når slaget stod. I Håkonerparken står en statue av vikingkongen Håkon den gode.

Leie hytte i Sunnhordland med NOVASOL

NOVASOL formidler et stort utvalg av ferieboliger i Sunnhordland i forskjellige størrelser og prisklasser. Med en hytte i Sunnhordland har du et perfekt utgangspunkt for å utforske og oppleve alt vestlandet har å by på. Bli med NOVASOL til vakre Sunnhordland og få en blanding av kultur, historie og naturopplevelser på ferie i Norge.