Hytte i Kvam

Våre hytter i Kvam finner du i vakre Hardanger. Distriktet karakteriseres av vakker natur, med fosser, fjell, isbreer og fjorder, og har vært en populær feriedestinasjon siden 1800-tallet. På vestsiden av Kvam ligger Hardangerfjorden, som har hatt en sentral posisjon i området i lang tid. I Kvam er det en rekke aktiviteter og opplevelser som passer for alle. Uansett om du reiser med venner, familie eller kjæreste, vil du oppdage et område med levende kultur og tradisjoner, gode smaksopplevelser og et stort aktivitetsutvalg.

Se den vakre Steinsdalsfossen på ferie i Kvam

Populære feriehus i Kvam

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Kvam

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Kvam

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Naturen i Hardanger-distriktet er en opplevelse i seg selv, og Kvam er ikke noe unntak. Det finnes mange fine turer du kan legge ut på, både på land og til vanns. Benytt deg av de merkede turstiene, og ta turen fra fjorden og opp i fjellene. På veien kan du prøve fiskelykken i ett av fjellvannene, eller bare ta inn utsikten på veien opp. Ved  turistinformasjonen i Kvam får du utdelt kart over merkede løyper i området. 

På Kvamskogen legges det til rette for opplevelser gjennom hele året. Her finner du preparerte skiløyper på vinteren og turstier om sommeren. Ta turen til Steinsdalsfossen, som er en av landets mest besøkte fosser. Du kan gå på baksiden av den store fossen  helt uten å bli våt, noe som er en spesiell opplevelse. Fossen er på sitt største mellom mai og juni, når snøen på fjellet smelter.

Attraksjoner og severdigheter

Når du går Sogestien, som strekker seg rundt Fitjadalsvatnet i Øystese, får du kombinert bevegelse i naturen, med spennende læring. Langs løypa er det satt opp skilt med historisk informasjon om området. Du vil også kunne se helleristning, offergroper og gamle stølshus. Er du interessert i å se flere historiske funn, kan du ved Vangdal se to helleristninger, som er henholdsvis 3000 og 5000 år gamle. Du kan lære også mer om Kvams tradisjoner i Kvam Bygdemuseum i Borgstova og Storeteigen eller se vakre skulpturer på Ingebrigt Vik Museum.

Steder å besøke

Norheimsund er Kvams kommunesenter og ligger midt i hjertet av Hardanger. Herfra får du et godt utgangspunkt til de ulike attraksjonene i Hardanger. I Norheimsund finner du det du trenger; hyggelig handlegate, restauranter, kafeer og mer. Norheimsund har også tidligere blitt kåret til Norges hyggeligste tettsted

I Øystese har du utsikt over Hardangerfjorden, fjellene og Folgefonna. Nyt den vakre utsikten og den hyggelige bygda, som er Hordalands tusenårssted. Her har du et godt utgangspunkt for turer i fjellene rundt. 

Visste du at det finnes gullfisk i naturen i Norge? Ikke langt fra Øystese ligger Skårsvatnet, også kalt Gullfiskvannet, der det i 1914 ble satt ut gullvederbuk. Her kan du mate de store gyllenrøde karpefiskene fra land. En spennende opplevelse for hele familien.

Hytte i Kvam

Vend blikket mot Hordaland og Kvam neste gang du planlegger å leie hytte i Norge. Ikke bare byr området på kultur, historie og aktiviteter – her kan du også få en smak av Hardanger. Hvert år arrangeres Siderfestivalen i Øystese. Her står sider og kultur i fokus. Siderproduksjon har lange tradisjoner i området, som følge av gode vekstvilkår for frukt. Ta turen innom en eller flere av de produserende gårdene, og smak hvorfor nettopp sideren fra Hardanger-området har blitt så populær. 

NOVASOL kan tilby et stort utvalg av hytter i Hordaland. Frister tanken på å nyte frokosten på terrassen med utsikt over Hardangerfjorden? Da kan våre hytter i Kvam være noe for deg og din neste ferieopplevelse i  Europa.