Hytte og feriehus i Nordhordland

Er du på utkikk etter en spennende ferie i vakre, fjellrike omgivelser? Vestlandet bugner av flotte feriedestinasjoner, og mellom Sognefjorden og Bergen finner du kystperlen Nordhordland. Med et feriehus i Nordhordland kan du få det beste av fjord og fjell, med Bergen rett i nærheten. Bedre enn det blir det knapt, og NOVASOL har et stort utvalg av feriehus og hytter i denne spennende regionen.

Kom tett på vestlandsnaturen fra en hytte i Norge

Populære feriehus i Nordhordland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Nordhordland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Nordhordland

Loading...

Naturomgivelser

Nordhordland er preget av fjellterreng, men uten de store fjelltoppene du kan finne andre steder. Det høyeste fjellet er Runderabben på 1,292 meter. De unike naturomgivelsene i Nordhordland legger til rette for vandring og andre uteaktiviteter. Stølsheimen er et vakkert fjellandskap, beliggende mellom Sognefjorden i nord og Bergensbanen i sør. Fjellområdet strekker seg fra havet i vest til Nærøyfjorden i øst. Dette er et ypperlig turområde for deg som ønsker å være aktiv på ferie.

Ta turen til Fedje, ofte kalt «landsbyen i havet», for å komme tett på havets krefter! Fedje omfatter 125 mindre øyer og holmer, og har en hovedøy som strekker seg over sju kvadratkilometer. Kjent for sitt spesielle lys, solnedgangen over Hellisøy Fyr og Feiebjørnen hvor du virkelig kan oppleve havet. Kommunen har også en spennende krigshistorie, og her finnes både kanoner og bunkere fra andre verdenskrig.

Lei hytte i Nordhordland og besøk Bergen

Attraksjoner

Kommer du fra Bergen på vei til Nordhordland passerer du over Nordhordlandsbrua, en flytebro med en lengde på 1610 meter. Den spesielle broen er en attraksjon i seg selv, og en flott introduksjon til en hytteferie i Hordaland.

I Nordhordaland finner du kystkultur med lange tradisjoner. Her kan du bevege deg i samme ruter som blant annet vikinger, hanseatene og handelsmenn. Den Indre Farleia var ruten fra Bergen og videre nordover. I dag kan du oppleve den Indre Farleia til fots, på vannet eller i bil. Her står du helt fritt til å oppleve dette vakre området slik du selv vil. På Vestnorsk Utvandringssenter kan du lære mer om norsk utvandring til Amerika, hvor rundt 100,000 dra fra Hordaland eller Sogn og Fjordane.

Er du interessert i norsk krigshistorie, kan du besøke Bjørn West Museet og lære mer om motstandsbevegelsen under andre verdenskrig.

Steder å besøke

Legger du ferien til Nordhordland, bør turen inkludere et besøk til Bergen. Byen kan by på aktiviteter og attraksjoner som passer hele familien. Bergen er i seg selv en severdighet, med sine vakre trehus og det berømte fisketorget. På Troldhaugen kan du besøke det som var hjemmet til Edvard Grieg og hans kone, Nina. Dette er i dag et veldig populært museum. På Bryggen kan du stoppe innom Bryggens Museum, Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene, Håkonshallen, Rosenkrantztårnet, Mariakirken og Theta museet. Alt dette rekker du nok ikke i løpet av en dag, men er fint å kombinere med vandring i byen og god fiskemat på Bryggen.

Byen ligger midt fjordlandskapet Norge er så kjent for. Fra Bryggen kan du blant annet også ta båtturer som går ut til blant annet vakre Sognefjorden, Hardangerfjorden og Nærøyfjorden. Når du er i Bergen hører selvfølgelig også en tur med Fløibanen med. På Fløyen kan du nyte vakker utsikt over byen, og herfra har du et godt utgangspunkt for turer i Byfjellene. Mange av rutene er også tilgjengelig for deg som reiser med barn i vogn.

Bli bedre kjent med den unike vestlandsnaturen på din neste ferie i Norge, og lei et feriehus i ferieperlen Hordaland.