Ferie på Sørlandet

Skjærgårdsidyll, fjellturer, bygder og by - en ferie på Sørlandet har det hele. Sørlandet har et godt og velfortjent rykte som en sommerdestinasjon, men regionen har i tillegg masse spennende opplevelser for deg som vil besøke regionen høst, vinter eller vår. Fra fjell til hav inviterer Sørlandet til fantastiske reisemål. Skiturer på Hovden, fjellturer i Sirdal, skjærgårdsidyll i Mandal og kulturelle høydepunkt i Kristiansand er noe av det som venter deg på sørlandsferien.

Velkommen til det blide Sørland!

Ferie på Sørlandet

Ferie på Sørlandet med barn

Sørlandet er som skapt for barnefamilien, med et bredt og spennende utvalg attraksjoner som er skreddersydd for en familieferie. Sørlandets største by Kristiansand er til og med kjent som barnas by

Tips til aktiviteter for barn på Sørlandet:

• Dyreparken i Kristiansand er landets største familieattraksjon, og blant de fremste attraksjonene på Sørlandet. I den eksotiske dyreparken kan du møte mer enn 150 ulike dyrearter fra verden over. I Kardemomme by og Hakkebakkeskogen kan barna hilse på Torbjørn Egners folkekjære figurer, mens Kaptein Sabeltann varter opp med både forestillinger og spøkelseshus. Dyreparken holder portene åpne hele året.

• En ferie i Norge inneholder ofte aktiviteter i naturen. En times kjøretur inn i landet fra Kristiansand ligger Evje, hvor du kan besøke aktivitetsparken TrollAktiv. Her finner du et bredt utvalg av friluftsaktiviteter som passer for hele familien, som klatring, padling, rafting og sykling. Et eldorado for deg som vil tilbringe en aktiv feriedag i friluft! 

• Vil du bade på sørlandsferien? Da er Kristiansand som skapt for deg! På sørspissen av Kvadraturen i Kristiansand ligger den populære Bystranda, som hyppig besøkes av både lokale og tilreisende på fine sommerdager. Nærmeste nabo til badestranden er Aquarama Bad, hvor det er både innendørs badeland og spa, idrettshall, klatrevegg og stupeanlegg. Med en hytte i Kristiansand er det bademuligheter hele året!

• I sentrum av «Den hvite by ved Skagerak» finner du Risør Akvarium, Sørlandets eneste saltvannsakvarium. Her kan du oppleve 500 fisk og havdyr, og i tillegg kan barna i våtlaben prøve seg som havforskere. Risør er også en av Europas aller best bevarte trehusbyer, og en spasertur gjennom sentrum er ren idyll!

Se hytter til familieferien på Sørlandet

Sommerferie med barn på Sørlandet

Hvorfor velge ferie på Sørlandet?

Vi gir deg fire gode grunner til å velge ferie på Sørlandet!

1. Kortreist ferieidyll

Du må ikke til Syden for å finne sommer, sol og sandstrender. Sørlandet er en feriefavoritt blant mange nordmenn, spesielt på sommerstid. Variasjonen fra de indre delene av Agder til den sørlandske kysten er store, og her finner du garantert spennende destinasjoner for enhver smak, uansett når på året du vil på ferie.

2. Familieattraksjonene

Sørlandet er et fantastisk reisemål for barnefamilien. Her finner du en rekke unike attraksjoner som passer for barn i alle aldre. Verdt å nevne er blant annet Sørlandsbadet Badeland i Lyngdal, aktivitetsparken TrollAktiv i Evje, Badeparken i Tvedestrand og selvsagt Dyreparken i Kristiansand.

3. Sommerbyene

Få ord klinger så godt sammen som sommerferie og Sørlandet. Kristiansand, Arendal, Grimstad, Risør, Mandal og Farsund er blant landets aller fineste byer i sommermånedene, og samtlige kan oppleves på ferie på Sørlandet. Hva med å besøke alle sammen, på en og samme tur? Fra våre hytter i Farsund sørvest i Vest-Agder, til våre feriehus i Risør øst i Aust-Agder tar det ikke mer enn rundt tre timer i bil, og mellom disse to kan du oppleve alle de nevnte sommerbyene. 

4. Skjærgården

Det er noe helt spesielt med den sørlandske kysten. Enten du beveger deg til fots, på sykkel, i kajakk eller båt, så kan du bevege deg mellom skjulte bukter, nydelige sandstrender og lange svaberg. Her kan du fiske etter krabber, nyte ferske reker og tilbringe rolige feriedager i deilig natur.  

Bestill din neste ferie på Sørlandet

Feriehus til ferien på Sørlandet

Naturlige høydepunkt på Sørlandet

En ferie på Sørlandet tar deg gjennom variert og vakker natur. Setesdal i indre deler av Sørlandet ser nærmest ut som det er hentet rett ut fra et eventyr. Dalføret strekker seg fra Evje i sør til Hovden i nord, og passer for alle årets ferier. På sommerstid er dalen et grønnkledd paradis med flott turterreng mellom sjarmerende bygder og mektige høyfjell. På vinterstid kan du stå på ski i både Brokke og Hovden, sistnevnte en av Norges mest snøsikre destinasjoner.

Barnevandringsstien fra Kvinesdal til Landvik er en kulturhistorisk vandring gjennom Agder. Stien strekker seg over totalt 136 kilometer fordelt på 7 etapper. Samtidig som du vandrer gjennom nydelig natur kan du lære om historiene fra et område som var preget av fattigdom på 1800-tallet. Navnet på stien og begrepet barnevandring oppstod i denne perioden, når unge barn måtte vandre til Kristiansand og områdene lenger øst for å arbeide. 

Skjærgården på Sørlandet er helt unik. Utallige badestrender, holmer og skjær ligger som perler på en snor langs hele kyststrekningen. Skjærgårdsidyllen på sitt aller vakreste finner du mellom Lillesand og Ulvøysund. Har du en båt tilgjengelig på ferien kan du oppleve Blindleia, en 20 kilometer lang kystleie som byr på enestående naturomgivelser i skjærgården.  

Dersom du bor langs kysten når du leier hytte i Norge kan du mange steder nyte godt av fantastiske sandstrender, og spesielt mange finner du i vår sydligste landsdel. Bystranda i Kristiansand, Sjøsanden i Mandal, Hove-strendene utenfor Arendal og Listastrendene i Farsund er alle verdt en badetur. 

Finn overnatting på Sørlandet

Besøk Lindensnes Fyr under oppholdet

5 unike attraksjoner på Sørlandet

1. Under, restauranten som befinner seg fem og en halv meter under havoverflaten. Under er verdens største restaurant av sitt slag, og har tatt imot middagsgjester siden april 2019. Vil du sikre deg et bord under overflaten må du bestille i god tid i forveien!

2. Lindesnes fyr, det sydligste punktet på norsk fastland, ligger like ved nevnte Under. I området rundt Norges eldste fyrsted er det også mange flotte turstier. Uansett årstid og uansett vær er Lindesnes Fyr noe helt spesielt.

3. Tømmerrenna i Vennesla er den eneste av sitt slag i Norge. Den ca. 4 kilometer lange tømmerrenna tar deg gjennom tunneler, over broer og langs elva i nydelig natur. En lettgått tur for store og små, uansett når på året du tar turen.

4. Jettegrytene på Sild. De naturlige badebassengene ligger ytterst i havgapet ved Risør, og er Nord-Europas største jettegryter i fjell med sine 6 meter i diameter og 5-6 meters dybde. Nærheten til havet gjør opplevelsen unik.

5. Skinnesykling på Flekkefjordbanen. På den gamle Flekkefjordbanen kan du nå legge ut på tur på dresinsykkel! En unik opplevelsestur på 17 kilometer mellom Flekkefjord og Sira er i dag et vernet kulturminne. 

Hytter på Sørlandet

Hos NOVASOL kan du velge blant en rekke feriehus, ferieleiligheter og hytter på Sørlandet. Uansett når på året du vil feriere på Sørlandet kan du glede deg til å besøke en fantastisk region!

Lei hytte i Sørlandets skjærgård

Se våre ferieboliger i Europa