Norgesferie – tips til de beste opplevelsene

Planlegger du en norgesferie? Selv om borte er bra, er hjemme som kjent ofte best. Drar du på ferie i Norge har du et vell av aktivitetsmuligheter, spennende reisemål og unike opplevelser foran deg. Ta deg tid til å utforske mer av alt det vårt langstrakte land har å by på.

 Finn vei til en aktiv norgesferie med NOVASOL

Hytter i Norge

Loading...

Hvordan ser den perfekte ferien i Norge ut?

Norge har mye å by på, og norgesferien kan inneholde alt fra toppturer til gourmetrestauranter, og fra oldtidsminner til samtidskunst. Hva kunne du tenke deg å fylle ferien i Norge med?

Aktiv ferie i Norge

Er du ikke typen som ligger på latsiden når du har ferie? Norge er et mekka for alle som drømmer om en aktiv ferie – eller hvis du bare vil legge en enkel minneverdig aktivitet inn i en ellers avslappende ferie i Norge. Enten du er ute etter det ene eller andre, kan du ta en titt på disse tipsene til en aktiv norgesferie:

 • Ta turen til Stryn og legg ut på Via Ferrata i Loen, hvor du blant annet krysser fjorden over 750 m over havet, kan ta zipline og klatre opp fjellsidene mot toppen av vakre Hoven på 1011 moh.

 • Er du glad i å sykle, bør du legge ut på fjellstien Rallarvegen, som går over Finse til Flåm øst for Voss. Den har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelrute!

 • Norge har en lang kystlinje, som går fra skjærgård til dype fjorder og øyriker. Hvorfor ikke oppleve de flotte omgivelsene fra vannkanten på en ferie i Norge? Ta kajakken og opplev fantastiske steder som Geirangerfjorden eller Lofoten på en uforglemmelig måte.

 • Norge er en skinasjon, og hvis du er glad i å stå på ski finnes det massevis av fantastiske destinasjoner for deg, for eksempel Sjusjøen, Hafjell eller Trysil. Hvis du ikke greier å vente til vinteren, så kan du ta turen til Stryn eller Folgefonna ved Hardanger og teste ut føret på sommerski.

 • En aktiv ferie i Norge må nesten inneholde minst en topptur. Du finner en mengde fantastiske fjelltopper i vårt langstrakte land, og det er lett å finne turen som passer deg. Ta en titt på våre topp 7 toppturer i Norge her.

Fyll ferien i Norge med unike naturopplevelser

Fantastiske naturopplevelser i Norge trenger heldigvis ikke være forbeholdt de som har lyst på en aktiv ferie. Naturopplevelsene står nemlig i kø når du planlegger en norgesferie, og mange av dem passer fint sammen med utflukter som ikke trenger å kreve all verden av deg:

 • Planlegger du for eksempel å dra på norgesferie med bil, kan du legge ruta forbi Møre og Romsdal så du kan kjøre på den fantastiske Atlanterhavsveien.

 • Syns du det er spennende å se ville dyr, anbefaler vi deg å ta turen til Dovre, hvor du kan legge ut på moskussafari, prøve hvalsafari i Nord-Norge eller komme helt nærme lundefuglene på Runde utenfor Ålesund.

 • Geirangerfjorden er en av de mest spektakulære naturområdene i Norge. Skal du på ferie i Møre og Romsdal, bør du legge inn et fjordcruise på Geirangerfjorden i planene.

 • En annerledes måte å oppleve den snødekte norske naturen på, er i hundespann! Mange av de store skidestinasjonene, som Sjusjøen, Nesbyen og Hovden tilbyr flotte turer med hundeslede.

Kulturelle opplevelser på norgesferien

En ferie i Norge trenger ikke kun handle om den flotte naturen rundt oss. Norge gjemmer også på mange spennende kulturelle opplevelser, som vil tilføye norgesferien noe ekstra. Dere kan for eksempel se:

 • Enestående moderne arkitektur, som for eksempel Kistefos museet litt nord for Oslo, Kilden teater og konserthus i Kristiansand eller Munchmuseet i Oslo.

 • …og enestående historisk arkitektur, ved å ta turen forbi en av stavkirkene som utgjør en viktig del av den norske kulturarven. Besøk for eksempel Borgund stavkirke i Lærdal, som er den best bevarte i Norge.

 • Bruk en ferie i Norge på å få fantastiske kulinariske opplevelser – du kan besøke alt fra Michelin-restauranter til lokalmatfestivaler på en ferie i Norge.

 • Hvis du er opptatt av norsk historie, kan du gå oldtidsruta fra Skjebergsletta til Fredrikstad i Østfold. Her kan du se spor fra bronse- og jernalder i helleristninger, gravrøyser og steinringer.

Norgesferie med barn

Skal du på norgesferie med barn? Norge er et fantastisk land å reise i for både små og store. I tillegg til alle de fantastiske naturopplevelsene og aktivitetene barna kan bli med på, er det mange steder som har barna i sentrum. Ta turen til Hunderfossen ved Hafjell, Dyreparken i Kristiansand eller Tusenfryd utenfor Oslo, og gjør norgesferien uforglemmelig.

Selv om en norgesferie med barn legger opp til masse nye og spennende opplevelser, er det også deilig å ha en hjemlig base hvor dere kan slappe av og som gjør ferien litt mer fleksibel. Og hva er vel bedre enn ei barnevennlig hytte eller et feriehus nærme alle de morsomme aktivitetene! Ta en titt på våre barnevennlige hytter i Norge, hvor alt ligger til rette for en koselig familieferie.

Finn overnatting til norgesferien

Enten du har planer om å reise rundt på din ferie i Norge, eller gjerne vil holde deg ett sted, kan det å leie ei hytte eller et feriehus være prikken over i-en på ferien. Finn ei hytte ved vannkanten, på fjellet eller nær en av våre flotte byer. Eller finn et sted med utstyr som gjør ferien din helt perfekt. Ta for eksempel en titt på våre hytter som inkluderer båtleie, husdyrvennlige ferieboliger – til når hele familien skal med på tur –, eller ta en titt på feriehusene i vår Luxury Collection, hvis du planlegger en ekstravagant ferie i Norge.